Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Gezien de wedstrijd is 1-1 wel terecht'

24 februari 2019 17:44

Luuk de Jong gaf in gesprek met Fox Sports aan een zuur gevoel overgehouden te hebben aan de wedstrijd tegen Feyenoord. "De eerste helft was niet goed van ons. We wilden wel druk zetten, maar Feyenoord kwam er elke keer onderuit. Dan loop je jezelf een beetje over de kop", aldus De Jong. "In de tweede helft kom je beter uit de kleedkamer. Dan kom je tegen tien man te staan na een kwartiertje en krijg je ook nog een goal tegen. Dat mag helemaal niet gebeuren als je tegen tien man staan. Je scoort dan wel meteen, maar ja..."

In de eerste helft had de ploeg weinig in te brengen tegen Feyenoord. "We wilden wel druk zetten, dat zag je ook. Iedereen was gretig om die meters te maken, maar telkens werd de bal bij hun spitsen bereikt en konden zij hem terugleggen op een vrijstaande middenvelder", zo gaf hij aan. "Daar hadden zij veel mensen en dat was wel slim ook. Daardoor kwamen we niet in de duels. Je loopt dan veel zonder dat je jezelf beloont en dan wordt het heel zwaar zo'n eerste helft."

Het lukte PSV ook niet in de slotfase om alsnog de winst binnen te slepen. "We hebben wel de mogelijkheden gehad, maar dan valt hij net niet goed. Maar je mag tegen tien man sowieso geen goal tegen krijgen", zei De Jong daarover. "Dan moet je er twee maken, anders kun je blijven drukken tot die ene valt. Maar dan nog heb je bij 1-1 de mogelijkheden om de tweede te maken, maar dat laat je na. Maar gezien de wedstrijd is 1-1 wel terecht."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong feyenoord beloont fox kwartiertje overgehouden terugleggen vrijstaande zuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage