Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV zal op bezoek bij Excelsior rug weer moeten rechten en winst binnen gaan slepen

1 maart 2019 14:11

Voor PSV wacht zaterdag een uitwedstrijd tegen Excelsior, de huidige nummer veertien van de Eredivisie. Na drie wedstrijden op rij waarin PSV niet wist te winnen, zal de ploeg nu gebrand zijn om de winst mee terug naar Eindhoven te nemen.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag zal de 22e keer worden dat beide ploegen in Rotterdam tegenover elkaar staan in de competitie. PSV wist 17 van de voorgaande wedstrijden te winnen, terwijl 2 keer gelijk werd gespeeld en ook 2 keer werd verloren. De laatste nederlaag is echter al bijna 34 jaar geleden. De grootste uitoverwinning van PSV tegen Excelsior ooit in de competitie is 1-4. Die uitslag werd zowel in 1971 als in 2007 behaald.

Vorig seizoen wist PSV met 1-2 te winnen op bezoek in Rotterdam. Dankzij een eigen doelpunt van Mattheij en een treffer van Hirving Lozano stond PSV bij rust met 0-2 voor, maar in de tweede helft zakte de ploeg ver terug qua niveau. Excelsior wist de aansluitingstreffer te maken en was in blessuretijd dicht bij de gelijkmaker. Jeroen Zoet wist met een knappe redding te voorkomen dat een door Nicolas Isimat verlengde bal in het eigen doel viel.

Eerder dit seizoen won PSV in het Philips Stadion nog met 6-0. Luuk de Jong scoorde twee keer, terwijl Excelsior ook twee eigen doelpunten maakte. Donyell Malen en Steven Bergwijn waren de andere doelpuntenmakers voor PSV.




Discussieer mee op de forums


Tags

excelsior bergwijn eredivisie isimat jong lozano malen mattheij zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje