PSV dankzij doelpunten Steven Bergwijn eenvoudig voorbij Excelsior

2 maart 2019 21:34

PSV dankzij doelpunten Steven Bergwijn eenvoudig voorbij Excelsior; image source: Pro ShotsSteven Bergwijn viert zijn tweede treffer met de meegereisde supporters.

PSV heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior weten te winnen. De ploeg van Mark van Bommel was uiteindelijk met 0-2 te sterk voor de Rotterdammers. Belangrijkste man aan de kant was Steven Bergwijn. Hij scoorde beide doelpunten.

In vergelijking met de voorgaande wedstrijd had Mark van Bommel zijn ploeg op twee posities gewijzigd. Vanwege privéomstandigheden ontbrak Jorrit Hendrix in Rotterdam, terwijl Gastón Pereiro was gepasseerd. Michal Sadílek en Mohammed Ihattaren mochten beiden hun debuut in de basisopstelling maken.

Direct vanaf de eerste minuut drong PSV aan. Met name Angeliño kon met regelmaat oprukken, omdat hij volledig werd vrij gelaten. Het was dan ook niet verrassend dat de openingstreffer al snel via de linkerflank viel. De Spanjaard gaf de bal aan Steven Bergwijn en na een knappe individuele actie zorgde hij voor de 0-1.

PSV bleef eenvoudig op de been tegen Excelsior, dat geen moment gevaarlijk wist te worden. Er waren dan ook genoeg mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar eenmaal in de buurt van het doel was het spel te slordig, waardoor er voor rust niet meer gescoord werd.

Net zoals in de eerste helft was het ook in de tweede helft al snel raak en opnieuw was het Bergwijn die scoorde. Excelsior kreeg de bal niet goed weggewerkt en de aanvaller van PSV leek te rekenen op een terugspeelbal voor de keeper. Die bal werd ook terug gekopt, waardoor Bergwijn de bal in zijn voeten kreeg en zo simpel voor de 0-2 kon zorgen.

Na de 0-2 leek het besef bij Excelsior al gekomen te zijn dat er voor de Rotterdammers geen resultaat te behalen was. Excelsior kreeg aanvallend nauwelijks iets voor elkaar op een slap schot na dat eenvoudig door Jeroen Zoet kon worden gekeerd.

Hirving Lozano kreeg nog wel een enorme kans toen hij een op een met doelman Damen kwam te staan. Damen wist zijn inzet echter te keren. Vlak voor tijd leek de Mexicaan bovendien recht te hebben op een strafschop nadat hij overduidelijk in zijn rug geduwd werd. Makkelie wuifde het echter weg en ook de VAR greep niet in.