Transparent
Inloggen
Sluiten

John van Loen: 'Steven Bergwijn was heer en meester op het veld'

4 maart 2019 09:32

De Telegraaf-rapporteur John van Loen was lovend over het spel van Steven Bergwijn tegen Excelsior. "Bergwijn was heer en meester op het veld. Wanneer hij aan de bal was, gebeurde er altijd wat", aldus Van Loen.

Bergwijn is de eerste speler in de Eredivisie dit seizoen die zowel qua aantal doelpunten als assists in de dubbele cijfers staat. "Ik vind dat niet verrassend, want Steven is daar de speler voor", zegt Van Loen daarover. "Hij is fysiek sterk, snel en technisch vaardig. Bovendien doet hij alles in een voorwaartse beweging. Dan kom je geregeld in de gelegenheid om het doel onder vuur te nemen of een medespeler in staat te stellen om te scoren."

De aanvaller had bovendien vaker kunnen scoren met een beetje geluk. "Hij speelde immers een uitstekende wedstrijd en had veel diepte in zijn spel. Dat zag je terug bij de 1-0, waar hij ook de diepte in dook en scoorde op basis van zijn techniek", zo geeft hij aan. "Bij zijn tweede doelpunt zag Bergwijn aankomen dat Thomas Oude Kotte de bal wilde terugkoppen en anticipeerde hij uitstekend op de situatie. Hij had al door wat er ging gebeuren. Dat is de kwaliteit van een topspeler."

Van Loen was minder te spreken over het spel van basisdebutanten Mohammed Ihattaren en Michal Sadílek. "Je ziet absoluut dat Ihattaren talent heeft, maar ik vond het er zaterdagavond niet helemaal uitkomen. De extra’s die hij eerder als invaller bracht, heb ik in het duel met Excelsior veel minder gezien. Terwijl dit de ideale wedstrijd voor de jeugd was om zich te bewijzen", aldus Van Loen. "Hetzelfde geldt eigenlijk voor Sadilek. Beide spelers gaven veel te weinig passes naar voren en speelden de bal continu breed. Het kan natuurlijk best dat ze nog wat onwennig zijn, maar ik vind dat je in het eerste van PSV al iets meer mag verwachten."

De voormalig international van Oranje wil echter niks afdoen aan de potentie van beide spelers. "Absoluut niet, want heb je de lichamen van die gasten gezien? Ze zijn zo sterk. Toen ik 17 was had ik benen die zo dik waren als een breinaald. Dat is bij hen wel anders", zo geeft hij aan. "Ik zie absoluut veel potentie in deze jongens en weet zeker dat ze voor iedere club in de Eredivisie van grote waarde zijn. Wat dat betreft vind ik het ook mooi dat Mark van Bommel dat inziet en de jeugd ook echt een kans geeft."




Tags

loen bergwijn heer eredivisie excelsior ihattaren sadilek afdoen anticipeerde basisdebutanten bommel breinaald dook inziet kotte lichamen medespeler onwennig oranje rapporteur telegraaf terugkoppen topspeler vaardig voorwaartse vuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage