PSV wint wel, maar laat tegen NAC na aan doelsaldo te werken

9 maart 2019 21:37

PSV wint wel, maar laat tegen NAC na aan doelsaldo te werken; image source: Pro Shots

PSV heeft zonder problemen de thuiswedstrijd tegen NAC Breda weten te winnen. Het spel van de ploeg van Mark van Bommel was zelf echter ook veel te zwak, waardoor het slechts bij 2-0 bleef tegen de hekkensluiter. Luuk de Jong en Donyell Malen zorgden voor de doelpunten.

PSV begon nog voortvarend aan de wedstrijd. De eerste kans na een paar minuten leverde direct de voorsprong op toen Cody Gakpo goed mee op kwam en een strakke pass op Luuk de Jong gaf. Voor de aanvoerder van PSV was het eenvoudig om de 1-0 binnen te tikken. Het publiek leek zich vervolgens op te maken voor een doelpuntrijk duel tegen de ploeg met de meeste tegendoelpunten van de Eredivisie.

Ondanks dat PSV nog enkele goede mogelijkheden kreeg, met onder meer een hard schot van Angeliño op de lat, was het spel veel te zwak en dat leidde met de minuut tot meer onvrede op de tribunes. De fluitconcerten werden steeds massaler, al werden die ook regelmatig overstemd door de supporters op de Oost-tribune die wel achter de ploeg bleven staan. Gescoord werd er voor rust echter niet meer.

Na rust leek PSV iets beter uit de kleedkamer te komen en al snel lag de bal weer in het net. De Jong kopte een schitterende voorzet van Mohammed Ihattaren binnen, maar nadat het spel een paar minuten stil lag, bleek Cody Gakpo bij het begin van de aanval net buitenspel te staan en dus werd de treffer afgekeurd. Langzaam zakte PSV weer terug naar het niveau van de eerste helft en gaf daarmee ook NAC het gevoel dat er wellicht iets te halen viel in Eindhoven. Al zouden de Bredanaars uiteindelijk geen enkel schot op doel weten te krijgen.

Voor Van Bommel was de maat halverwege de tweede helft echter vol en hij bracht met Michal Sadílek en Donyell Malen twee spelers in de ploeg. PSV ging direct beter voetballen en een paar minuten na die invalbeurt zorgde Malen voor de bevrijdende 2-0. Pablo Rosario stuurde Denzel Dumfries diep na een mooie steekpass en de rechtsback gaf de bal aan Malen. De invaller kon zo de 2-0 in de verre hoek schieten.

PSV kreeg daarna nog enkele goede kansen. Een schot van Steven Bergwijn ging op de lat, terwijl Dumfries met een kopbal dichtbij was. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor een magere 2-0 overwinning uiteindelijk het resultaat was.