Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord wil Jong PSV uit voetbalpiramide en komt met nieuw competitieplan'

15 maart 2019 08:38 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Feyenoord wil Jong PSV uit voetbalpiramide en komt met nieuw competitieplan"; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft een plan gelanceerd om de huidige reservecompetitie flink op de schop te gooien. Dat weet De Telegraaf te melden. In het plan van de Rotterdammers zouden alle Jong-elftallen moeten verdwijnen uit de voetbalpiramide en zou er een nieuwe reservecompetitie worden opgericht waarin de reserveteams van PSV, Ajax en Feyenoord met minimaal de hele top-10 van de Eredivisie speelt. Deze zou dan op maandagavond gespeeld moeten worden en net zoals op vrijdagavond met de Keuken Kampioen Divisie zou dit dan via een schakelprogramma op televisie uitgezonden moeten worden.

Volgens technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord zou je dan een competitie krijgen die veel aantrekkelijker is voor clubs, spelers en publiek. In tegenstelling tot PSV zag Feyenoord altijd af van deelname aan de voetbalpiramide. De club had daar gewoon het geld niet voor. Daarnaast twijfelt Van Geel over het rendement van de Jong-elftallen. Er zouden nauwelijks spelers doorbreken. "Driekwart van die selecties komt in de Eerste, Tweede en Derde Divisie terecht. Je moet opleiden voor het eerste elftal", aldus Van Geel. "Bij Feyenoord komen 14 van de 26 spelers in de huidige selectie voort uit de eigen jeugdopleiding. Dat is meer dan 50 procent van de selectie."

Het nieuwe plan zou bovendien ook een handreiking zijn aan de meeste clubs in de Eredivisie. Net zoals bij Feyenoord krijgt ook PSV veel verzoeken om spelers te verhuren. Volgens Van Geel wijst de club dat echter af omdat ze spelers vast willen houden voor het eigen team in de Eerste Divisie en richten clubs zich daarom op buitenlandse spelers. Van Geel vindt daarom dat hij met zijn plan het hele Nederlandse voetbal een dienst bewijst.

PSV is dan ook van harte welkom in een nieuwe reservecompetitie. "Het is ook voor hen de oplossing. Jongens die van lange blessures terugkeren, kunnen nu geen wedstrijden spelen", zo geeft Van Geel aan.


Tags

feyenoord jong voetbalpiramide reservecompetitie competitieplan eredivisie aantrekkelijker bewijst driekwart gelanceerd handreiking reserveteams schakelprogramma telegraaf twijfelt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ja, die beginnen nu ook wel te zien dat talenten bij Ajax, AZ, PSV en Utrecht sneller rijp worden en beter beslagen ten ijs komen in het eerste.. Leuk plan, concurrentie zwakker maken door beloften een treetje lager te laten spelen..
+5/-0

 
1 jaar geleden
"Bij Feyenoord komen 14 van de 26 spelers in de huidige selectie voort uit de eigen jeugdopleiding", zegt Van Geel.
Kan wel wezen, maar die spelers zijn toch vaak niet goed genoeg voor hun eerste (en zelfs dan hoef je niet eens heel erg goed te zijn ;-) )
+1/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Zonder de tweede elftallen is de eerste divisie ten dode opgeschreven.
+2/-0

1 jaar geleden
Alsof er buiten de top 2 of 3 nog andere clubs zijn die voldoende tegenstand bieden. Het verschil met AZ en Utrecht is nu al immens. Daaronder is het helemaal prut. En dat verhuren is ook een kul argument.
+2/-0

1 jaar geleden
"Driekwart van die selecties komt in de Eerste, Tweede en Derde Divisie terecht". Tja, dat heet door selecteren. Dan is er dus een kwart over die blijkbaar wel doorbreekt in de eredivisie. Vind ik toch best een mooi aantal.
"Bij Feyenoord komen 14 van de 26 spelers in de huidige selectie voort uit de eigen jeugdopleiding", tja, Feyenoord heeft geld voor een stuk of 15 echte selectiespelers. De rest vullen ze noodgedwongen aan vanuit eigen jeugd, met de hoop dat die uiteindelijk aanhaken. Het is niet zo dat er bij Feyenoord doordat ze niet in de piramide zitten meer spelers doorbreken in het eerste. Raar plan van Van Geel. Daar schiet iedereen zo de gaten in
+1/-0

1 jaar geleden
Klopt dit bericht wel, mis ik de schakel van dit verhaal of is die vent niet wijs? Hij wil dat de Jong teams met de top 10 van de eredivisie in een competitie gaan spelen.
+1/-1

 
Ben geen voorstander van dit Geel plannetje, maar hij bedoelt wss een divisie met de bovenste tien van de ED, maar wel erg gedreven door eigenbelang.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja maar hoezo willen die bovenste 10 teams van de eredivisie nog een aparte competitie op maandag met alle Jong teams?
+1/-1

1 jaar geleden
Tsja, Martin ziet het liefste elke speler die zich aanmeldt bij een voetbalclub in Oranje komen blijkbaar. Je mag er maar 11 opstellen heb ik begrepen...
+1/-0

1 jaar geleden
Met andere woorden: omdat Feyenoord een beleidsmisser heeft gemaakt, moet alles maar op de schop. Dat is de omgekeerde wereld. Feyenoord heeft destijds een bewuste keuze gemaakt en openlijk geageerd op de huidige competitieopzet. Ze hebben bewust gekozen om niet mee te gaan met deze opzet en dat is gewoon een fatale inschattingsfout geweest. Bedrijfsrisico zeg maar, niet meer en niet minder. Dan moet je achteraf niet gaan lopen zeuren. Zeg gewoon: wij hebben dit totaal verkeerd ingeschat en moeten op de blaren zitten.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens ! Feyenoord heeft een hele grote inschattingsfout gemaakt en nu ze bij PSV en Ajax zien hoe positief de jong-elftallen voor het ontwikkelen van spelers is komt van Geel met een raar plan. Ik vond het vanaf het begin een geweldige stap dat PSV mee mocht doen. Bij de eerste keer dan jong-elftallen werden toegevoegd mocht PSV niet mee doen, terwijl als ik het goed het ze de jaren daarvoor juist een aantal keren de beste van "jong" waren. Toen PSV alsnog bij de 1e divisie werd toegevoegd vond ik dat geweldig. Je ziet ook aan de spelers die bij PSV nu in het 1e elftal komen dat ze weinig aanpas-tijd nodig hebben. Ze zijn het spelen tegen "mannen" gewend. Er zitten nog wel wat kinderziektes in het systeem maar die worden er nu wel stap voor stap uit gehaald. NL is een opleid-land dus dat PSV en Ajax zo spelers opleiden is ook goed voor het NL-elftal.
+2/-0

1 jaar geleden
Altijd grote bakkes gehad dat je niet mee wil doen. Nu niet toe willen geven dat PSV en ajax er voordeel van hebben. En dan maar je eigen achterlijke plannetje lanceren.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Goed plan maar wie zal dat betalen ? Complete competitie erbij . De KNVB heeft al problemen met de huidige divisies. En dan hebben we het nog niet over de arbitrage. En niet te vergeten de inkomstendaling van de huidige keukenkampioen. Nog meer kunstgras.
+1/-0

1 jaar geleden
Haha dit is toch wel pijnlijk hoor. Hartstikke goed dat ze meedenken aan een oplossing maar PSV en Ajax plukken juist wel de vruchten omdat de jeugdteams tegen Roda JC en Sparta spelen ipv tegen Jong Roda en Jong Sparta.

Het enige argument wat een beetje overeind blijft is dat spelers die van een blessure terug komen dan ritme op kunnen doen, maarja dat is voor mij niet voldoende om weer op achterveldje te spelen op maandagavond.

Zoals iemand anders zei is het een beleidsmatige misser van jewelste geweest voor Feyenoord om niet in te stappen. Hij kan wel zeggen dat zoveel procent bij het eerste komt nu maar bij PSV kan dat dan wel lager liggen, we hebben zo wel een Rosario Sadilek Malen Gakpo en ga zo maar door naar een hoger niveau getild dan alleen maar lid zijn van de selectie.
+1/-1

1 jaar geleden
Is het niet beter om de jeugdteams te betrekken van België?
+2/-0

1 jaar geleden
Goede zaak dit!! Laat de jong elftallen tegen elkaar ballen. een isimat kan dan ik gewoon ritme houden.
+1/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Een competitie met alleen tweede elftallen heeft men eerder al geprobeerd. Het idee van tweede elftallen in de eerste divisie is juist dat jonge spelers te maken krijgen met meer weerstand (voor in fysiek opzicht). Daardoor ontwikkelen jonge spelers zich beter, wat logisch is aangezien het niveau in de eerste divisie hoger is dan in een competitie met alleen tweede elftallen.
+3/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 28.006 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay bijwerkingen corona demonstratie demonstraties demonstreren dqt eer flitsphirips fox halsema klompje koen kwakzalverij legende loze mank nederland plein protesteren racisme rodriguez schatting simons sir tinus topper vaals woordje zorg