PSV speelt opnieuw zwak, maar wint dankzij Hirving Lozano in Venlo

17 maart 2019 14:07

PSV speelt opnieuw zwak, maar wint dankzij Hirving Lozano in Venlo; image source: Pro Shots

PSV heeft ondanks een zwakke wedstrijd de winst weten te behalen tegen VVV. In Venlo werd uiteindelijk met 0-1 gewonnen door de ploeg van Mark van Bommel. Vlak voor tijd maakte Hirving Lozano het enige doelpunt en groeide daarmee uit tot de matchwinner.

Mark van Bommel koos er voor om met Michal Sadílek te beginnen in plaats van Jorrit Hendrix. Direct vanaf het begin kende PSV echter heel veel moeite met het stugge spel van VVV. Via Angeliño en Steven Bergwijn kreeg de ploeg wel goede kansen, maar aan de andere kant moest Jeroen Zoet ook twee keer reddend optreden.

Na rust kwam Donyell Malen in de ploeg, maar ook dat veranderde het spelbeeld nauwelijks. Op een kopbal van Luuk de Jong na werd PSV nauwelijks gevaarlijk en het was zelfs VVV dat er meerdere malen gevaarlijk uit kwam. Van Bommel bracht daarom met Cody Gakpo een extra aanvaller, waardoor er iets meer risico genomen werd. De ploeg kreeg iets meer grip op de wedstrijd en kwam steeds dichter in de buurt van het doel.

Uiteindelijk was het een paar minuten voor tijd alsnog raak. Hirving Lozano kreeg de bal en zette een korte solo in. Vanaf de rand van het strafschopgebied kon hij de bal vervolgens ook in het doel schieten, waardoor de voorsprong een feit was.

Het scheelde niet veel of een paar minuten later was het weer gelijk geweest. VVV zette vol druk op de defensie van PSV en leek de gelijkmaker voor het inschieten te hebben. Met een uitstekende actie wist Denzel Dumfries de inzet echter te keren op de lijn, waardoor de overwinning voor PSV een feit was.