Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Het belangrijkste is dat we geduld hebben gehad'

17 maart 2019 15:08

Mark van Bommel was het in gesprek met Fox Sports eens dat de overwinning tegen VVV moeizaam tot stand kwam. "Het was een hele moeilijke en stugge tegenstander met kunstgras, wat ook niet meehelpt. We hadden het gewoon moeilijk. Zij speelden overal één op één, waardoor ze vol in de duels wilden komen. We hebben dat goed uitgespeeld op een aantal momenten en kregen daar ook twee of drie kansen uit", aldus Van Bommel. "Maar het belangrijkste is dat we geduld hebben gehad. Mede door de wissels kregen we grip op de wedstrijd, blijf je langer op de helft van de tegenstander en maakt Chucky hem mooi."

Gevraagd werd aan de trainer van PSV of hij opgelucht was. "Natuurlijk. Als je een paar minuten voor tijd 0-1 maakt in een moeilijke wedstrijd...", zo gaf Van Bommel aan. "Er waren weinig kansen. VVV kreeg twee grote kansen. Jeroen heeft veel kritiek gehad, maar pakt wel die twee ballen. Verder heeft hij heel weinig te doen gehad. Dat is niet makkelijk voor een keeper van PSV."

Ook kreeg Van Bommel de vraag of hij zijn wissels wilde uitleggen. "Mo kreeg mandekking en het was heel moeilijk voetballen. Je moet eigenlijk lopen voor andere spelers, waardoor je lijnen open krijgt naar onze spitsen. De buitenspelers kunnen dan in die ruimte komen. We wilden Donyell aan de zijkant één op één tegen de backs, omdat daar de meeste ruimte lag", zei hij daarop. "Steven kwam daardoor op het middenveld. In de eerste helft draaide hij een paar keer heel erg goed weg. Dat kan hij heel goed in de kleine ruimte. Daarna komt Cody er bij en gaan we met twee spelers achter de spits spelen, waardoor je meer opties heb als je er bent."

Van Bommel vond dat Denzel Dumfries zich goed had laten zien na de kritiek van vorige week. "Denzel heeft van binnen de club absoluut geen kritiek gehad. Er waren een paar fluitjes in het stadion van PSV. Dat kan gebeuren. De harde kern pakte dat goed op en begon gelijk zijn naam te scanderen. Denzel is daar heel nuchter over en dat zie je vandaag ook", aldus Van Bommel. "Hij speelt gewoon zijn wedstrijd. Op de juiste momenten gaat hij diep en soms is het net iets onnauwkeurig. Maar dat hoort bij Denzel. Hij is net een locomotief zoals hij langs de zijlijn opstoomt. En hoe hij die bal uit de goal haalt, kan alleen hij."




Tags

bommel vvv buitenspelers chucky cody dumfries fluitjes fox kern locomotief mandekking meehelpt nuchter onnauwkeurig opgelucht opstoomt zijlijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage