Transparent
Inloggen
Sluiten

Jonathan Reis: 'PSV is een heel mooi deel van mijn leven'

20 maart 2019 08:22 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Jonathan Reis: "PSV is een heel mooi deel van mijn leven"; image source: Pro Shots

Jonathan Reis is inmiddels gestopt als profvoetballer. De Braziliaanse aanvaller leek bij PSV op weg naar de absolute top, maar het ging helemaal mis in december 2010. Reis raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie in een competitiewedstrijd tegen Roda JC. "Dat moment was misschien wel het ergste wat je als voetballer kunt meemaken", aldus Reis in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik heb nu nog pijn aan de knie en het maakt voetballen op topniveau onmogelijk, maar het is niks vergeleken met wat ik toen voelde. Tyton verwijt ik niets. Hij heeft zich verontschuldigd en is naar mij blijven informeren. Het was een fair duel."

Reis leek door te breken bij PSV nadat hij eerder nog ontslagen was vanwege het gebruik van cocaine. "Daar heb ik veel spijt van. Ik was onbezonnen en deed domme dingen, die ik nu nooit meer zou doen", zo geeft hij aan. "Het was totaal onverantwoordelijk. Ik ga er alles aan doen om mijn kinderen daarvoor te behoeden."

In de zomer van 2011 vertrok de Braziliaan bij PSV en tekende een contract bij Vitesse. "Ik kon daar voor vier jaar tekenen, terwijl ik bij PSV na mijn blessure maar een contract voor een seizoen aangeboden kreeg. Marcel Brands vond het risico te groot. Het deed pijn om een club met zoveel geweldige supporters te verlaten, maar ik heb ook ontzettend veel aan PSV te danken", zegt hij daarover. "Ik heb met Fred Rutten mogen werken, de beste coach die ik ooit gehad heb. Een fantastische trainer en vooral een goed mens. Iemand met hart voor zijn spelers, waar je elke seconde voor door het vuur wilt gaan. Hij heeft me ondanks al mijn fouten toch kansen gegeven."

Reis hoopt nog een keer naar PSV te kunnen gaan. "Al is het maar als toeschouwer. De club is ondanks dat ene moment ook een heel mooi deel van mijn leven. Bij PSV ben ik groot geworden en opgevoed", aldus de Braziliaan.




Tags

jonathan braziliaan behoeden brands cocaine danken kinderen onbezonnen onverantwoordelijk profvoetballer roda rutten toeschouwer topniveau tyton verontschuldigd vitesse vuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Samenloop van omstandigheden, ik hoop dat ie genoeg bij elkaar gebeunt heeft.
+2/-1

5 jaar geleden
Erg triest dit. Deze jongen had zomaar in de Europese top kunnen spelen.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Ik ben bang dat hij daar niet de discpline voor had.
+2/-1

5 jaar geleden
Ik lees net dat er vanuit amsterdam interesse in Davy Propper is...
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Je vraagt je af wat voor salarissen ajax biedt. Waarom is een speler zoals Tadic naar ajax gegaan, terwijl hij in één van de mooiste competities van Europa speelde en daar goed verdiende. Wat zou het salarisplafond tegenwoordig in amsterdam zijn (3 miljoen euro?)?
+1/-1

 
5 jaar geleden
Pröpper heeft min of meer ook aangegeven dat hij er voor open staat. Dat vind ik dan wel weer jammer om te horen.

Maar het moge duidelijk zijn dat Ajax salarissen en transfersommen kan bieden die wij niet kunnen bieden. Toch hoeft dat niet meteen de ondergang van PSV te betekenen. Bij Ajax willen ze kosten wat kost sprankelend aanvallend voetbal spelen, ook als het ten koste van de resultaten gaat. Daarbij komt dat voor veel Eredivisie clubs de twee wedstrijden tegen Ajax de wedstrijden van het jaar zijn, waardoor ze alles geven. Die twee dingen zorgen er voor dat het voor Ajax lastiger is om kampioen te worden. Ondertussen moeten wij blijven hameren op een realistische manier van spelen, waarin alleen het resultaat telt.
+3/-2

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
@shevchenco, Mee eens ! Bij Ajax beginnen ze eerst met of iemand 4 man voorbij kan pingelen. Dan kom je meestal uit op technische voetballers met een ligte bouw. Tav de aanval is dat zeer terecht, maar verdedigend zou je ook graag slopers willen hebben van 2 m lang, en 1 m breed. Ballen tegenhouden is een andere instelling. Bij PSV zoeken ze een iets andere combinatie dan bij Ajax. Dat maakt hun voetbal soms spectaculair, maar soms ook kwetsbaar.
+1/-1

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
In die 2 jaar dat Pröpper bij ons heeft gevoetbald (wat natuurlijk ook helemaal geen lange tijd is), heb ik Pröpper altijd al een voetballer gevonden die nooit echt blijdschap bij PSV uitstraalde. Ik denk ook dat hij zich niet echt een PSV-er voelde. Wat ook helemaal geen probleem is natuurlijk; niet iedere voetballer die bij ons speelt doet dat omdat hij al heel z'n leven PSV fan is.

Daarom vind ik het ook helemaal niet raar dat Pröpper er open voor staat om bij Ajax te voetballen.
+4/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens. Ik had bij Pröpper nooit het idee dat hij zich ook maar een beetje PSV'er voelde. Maar misschien komt dat door z'n rustige, steriele uitstraling.

Daarnaast moeten we niet vergeten dat Pröpper het in z'n eerste seizoen fantastisch deed, terwijl z'n tweede seizoen juist erg zwak was. Supporters van Vitesse verweten hem vroeger al dat het een slappeling was die te vaak niet thuisgaf.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Ajax heeft geen interesse getoond, de Telegraaf heeft aan Davy gevraagd of...... Dat is iets heel anders......
https://ajax.supporters.nl/nieuws/artikel/46991/Davy-Pr%C3%B6pper-%27Ajax-is-een-mooie-club%27#reactie2272link
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ajax moet iets.... Schone (32) is dadelijk te oud.
+1/-0

5 jaar geleden
Nogmaals bedankt voor de 10-0 :)
+3/-0

5 jaar geleden
Jammer dat het allemaal zo gegaan is. We zullen nooit weten hoe (mooi) het had kunnen worden. Alleen maar verliezers in deze. Spijtig.
+1/-0

4 jaar geleden
Mooi dat PSV hem een herkansing gaf. Jammer dat ie het niet gemaakt heeft, wat een talent.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje