Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV kan zondag gevoelige tik uitdelen bij overwinning

27 maart 2019 21:59

PSV zal het zondag in Amsterdam moeten opnemen tegen Ajax, de enige overgebleven concurrent voor de landstitel. PSV staat met nog acht wedstrijden te spelen vijf punten voor op de Amsterdammers en kan dus een flinke tik uitdelen indien het weet te winnen. Afhankelijk van de prestaties van AZ en Feyenoord komend weekend kan PSV deelname aan de voorronde van de Champions League bovendien al definitief veilig stellen bij een overwinning.

Zondag zal het de 67e keer worden dat beide ploegen elkaar in Amsterdam treffen voor de competitie. PSV wist tot nu toe 22 wedstrijden te winnen, terwlijk er 9 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. 35 wedstrijden van PSV gingen verloren. De cijfers zijn echter compleet anders als wordt gekeken sinds Ajax in de Amsterdam ArenA speelt. Van de 22 voorgaande competitiewedstrijden won PSV 11 wedstrijden en speelde het 4 keer gelijk. Ajax wist tot nu toe 7 keer te winnen.

De meest doelpuntrijke wedstrijd was in het seizoen 1961/1962. PSV was die dag met 4-5 te sterk. De meest gedenkwaardige wedstrijd vond in het seizoen 2004/2005 plaats met een absolute hoofdrol voor de huidige trainer van PSV. Mede dankzij drie doelpunten van Mark van Bommel wist PSV met 0-4 te winnen. Phillip Cocu maakte die middag de openingstreffer. Afgelopen seizoen verloor PSV nog met 3-0, terwijl de thuiswedstrijd eerder dit seizoen juist met 3-0 werd gewonnen.

In de selectie van Ajax zitten twee spelers met een verleden bij PSV. Klaas Jan Huntelaar en Zakaria Labyad zijn afkomstig uit de jeugd van PSV. Steven Bergwijn, Donyell Malen en Pablo Rosario speelden in de jeugd van de Amsterdammers, terwijl Nick Viergever afgelopen zomer transfervrij de overstap maakte van Ajax naar PSV.




Tags

uitdelen arena bergwijn bommel cocu doelpuntrijke feyenoord huntelaar labyad landstitel malen rosario terwlijk viergever voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage