PSV verliest in Amsterdam na goedkope strafschop

31 maart 2019 18:41

PSV verliest in Amsterdam na goedkope strafschop; image source: Pro Shots

PSV is op bezoek bij Ajax onderuit gegaan. De ploeg van Mark van Bommel verloor met 3-1. Via een eigen doelpunt van Daniel Schwaab kwam PSV voor rust op achterstand, maar Luuk de Jong zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker. Door tussenkomst van de VAR volgde echter een strafschop terwijl er weinig aan de hand leek en dat cadeautje werd door de Amsterdammers benut. Diep in blessuretijd volgde ook nog de 3-1.

Mark van Bommel koos er voor om met drie controleurs op het middenveld te beginnen. In de eerste minuten werd Ajax een paar keer gevaarlijk, maar na die beginfase had PSV volledig grip over de wedstrijd. Het miste alleen zelf de creativiteit om tot kansen te komen. Uiteindelijk zou de ploeg zelfs geen enkel schot op doel weten te produceren in de eerste helft. Iets wat dit seizoen nog niet was voorgekomen.

Ajax kwam halverwege de eerste helft nog wel een keer in de buurt van het doel en dat leverde meteen een treffer op. Een voorzet van Ziyech werd door Daniel Schwaab in het eigen doel gewerkt waardoor de thuisploeg vanuit het niets op voorsprong kwam.

Na rust was PSV overduidelijk de betere partij. Hirving Lozano miste al een opgelegde kans toen het een op een met de keeper kwam en tien minuten na rust volgde het eerste tumult in de wedstrijd. Angelino kreeg de voet van Mazraoui in zijn gezicht. In eerste instantie kwam de verdediger van Ajax weg met een gele kaart, maar na tussenkomst van de VAR volgde een volkomen terechte rode kaart. Uit de vrije trap die volgde viel ook direct de 1-1 van Luuk de Jong.

PSV ging daarna vol op jacht naar de voorsprong. Steven Bergwijn en Lozano kregen daar goede mogelijkheden voor, maar waren veel te zelfzuchtig en gingen voor eigen succes. Vooral Bergwijn leek de bal veel beter af te kunnen spelen, maar schoot zelf richting doel.

Vanuit het niets kwam Ajax opnieuw op voorsprong en opnieuw had Schwaab daar een grote rol in. Bij een duel op de achterlijn ging Neres na een actie van Schwaab naar de grond. Kuipers vond het niets, maar werd door de VAR weer naar de zijlijn geroepen. Op de beelden was te zien dat er wel sprake was van zeer licht contact en dat was voor Kuipers voldoende om toch een penalty te geven. Tadic zorgde daarmee voor een nieuwe voorsprong.

PSV ging op jacht naar de nieuwe gelijkmaker, maar wist nauwelijks door de muur te komen die Ajax had opgetrokken. Vlak voor tijd leek invaller Cody Gakpo alleen richting de keeper te kunnen na een steekpass van Lozano. De aanvaller werd afgevlagd wegens buitenspel, terwijl op de beelden te zien was dat hier geen sprake van was.

In een allerlaatste alles-of-niets poging ging de bal nogmaals achter Zoet, waardoor PSV met 3-1 verloor in Amsterdam.