Transparent
Inloggen
Sluiten

Hugo Borst: 'Dit was PSV-onwaardig'

1 april 2019 07:02

Hugo Borst heeft weinig begrip voor de opstelling van Mark van Bommel tegen Ajax. Dat geeft hij aan in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Een plan tegen Ajax, daar had de PSV-trainer twee weken over kunnen nadenken. Het werden drie controleurs", aldus Borst. "Heel even dacht ik nog dat hij iets briljants verzonnen had dat wij, leken, stervelingen, niet zien en snappen - maar helaas, PSV moest het doen met Hendrix, Rosario en Sadílek. Een middenveld zo plat als een dubbeltje. Jongens zonder pass, laat staan een steekpass. Tegenhouders. Jongens met slechts 6 beslissende acties in 26 competitiewedstrijden."

Volgens de columnnist had PSV de spelopvatting van een degradatiekandidaat. "Luuk de Jong zakte ook nog eens in. De ballen moesten direct naar de speersnelle Bergwijn en Lozano en er werd gerekend op spelhervattingen en de statistiek dat er vaak na de 85ste minuut wordt gescoord", zo geeft hij aan.

Na de rode kaart en de gelijkmaker had Van Bommel direct in moeten grijpen. "Ajax was rijp voor de sloop. Met een mannetje meer op het veld breng je dan Ihattaren in natuurlijk, ook al is-ie pas 17 jaar. Die jongen ziet net als Frenkie de Jong waar de ruimte ligt", zegt Borst daarover. "Maar Van Bommel durfde het niet aan. Net als voor de wedstrijd koos hij voor het consolideren van een gelijkspel, geen risico's nemen, maar de trainer van PSV had de pech dat zijn routiniers Schwaab en Zoet een heel slechte dag hadden."

Volgens Borst was het PSV-onwaardig. "Maar het kan nog. PSV staat nog voor en moet gewoon weer lekker gaan voetballen. Hendrix, Rosario en Sadílek mogen nooit maar dan ook nooit tegelijk worden opgesteld", aldus Borst. "Van Bommel heeft geluk. De eredivisie is een opleidingsinstituut. Ook voor trainers. Hij krijgt zeven herkansingen om de titel veilig te stellen."




Discussieer mee op de forums


Tags

borst bommel hendrix jong rosario sadilek bergwijn briljants column columnnist consolideren degradatiekandidaat dubbeltje durfde eredivisie herkansingen ihattaren lozano opleidingsinstituut plat routiniers schwaab sloop speersnelle spelopvatting steekpass stervelingen tegenhouders titel verzonnen zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage