PSV wint ondanks waardeloze pot van De Graafschap

14 april 2019 14:09

PSV wint ondanks waardeloze pot van De Graafschap; image source: Pro Shots

PSV heeft zondag in eigen huis weten te winnen van De Graafschap. Na een dramatische wedstrijd werd met 2-1 gewonnen van de degradatiekandidaat. Steven Bergwijn en Luuk de Jong scoorden de doelpunten voor PSV.

PSV begon uitermate zwak aan de wedstrijd. De duels werden veel te slap aan gegaan en in de passing werden veel fouten gemaakt. De ploeg kreeg na een kwartier spelen wel de eerste grote kans, maar Hirving Lozano raakte de buitenkant van de paal.

De Graafschap bleef eenvoudig overeind in het Philips Stadion. De nummer zeventien van de Eredivisie kwam halverwege de eerste helft zelfs op voorsprong toen Denzel Dumfries zijn man liet lopen en Burgzorg daarom de 0-1 kon binnen koppen.

PSV ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het spel bleef van een ontzettend laag niveau. Dumfries raakte weliswaar de lat en Lozano schoot voor een volledig leeg doel naast. Vlak voor rust scoorde de Mexicaan wel, maar die treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. PSV ontsnapte bovendien aan een nog grotere achterstand toen Serrarens de bal vrij voor het inschieten had, maar hoog over schoot.

Na rust zette PSV meer aan en kreeg het al snel goede kansen op de gelijkmaker. De door PSV opgeleide doelman Bertrams stond echter steeds in de weg. Halverwege de tweede helft ging de bal plotseling op de stip nadat Lozan hard onderuit werd gehaald. Steven Bergwijn wist voor de gelijkmaker te zorgen.

Niet heel veel later lag de bal opnieuw in het net. Luuk de Jong zorgde uit een voorzet van Dumfries voor de voorsprong. PSV probeerde nog meer doelpunten te maken met oog op de strijd om het doelsaldo met Ajax. Tot echt grote kansen kwam het echter niet. Vlak voor tijd ontsnapte PSV bovendien aan de gelijkmaker toen Daniel Schwaab de bal bijna in eigen doel kopte. Dankzij een uitstekende redding van Jeroen Zoet werd de overwinning echter veilig gesteld.