Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV kent doorgaans weinig problemen met ADO Den Haag in eigen huis

19 april 2019 16:01

PSV neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen ADO Den Haag, de huidige nummer elf van de Eredivisie. De Hagenezen lijken nergens meer om te spelen, omdat het vrijwel zeker is van nog een seizoen in de Eredivisie, terwijl de kans om nog te kunnen kwalificeren voor de play-offs om Europees voetbal heel erg klein is.

Doorgaans kent PSV weinig problemen met de Hagenezen. Van de voorgaande 44 wedstrijden tegen ADO Den Haag in Eindhoven werden er 32 gewonnen. 7 keer eindigde het duel in een gelijkspel, terwijl 5 keer de punten naar Den Haag gingen. De grootste overwinning stamt uit het gouden seizoen 1987/1988. PSV was toen met liefst 9-1 te sterk. Twee seizoenen later was de meest doelpuntrijke overwinning. PSV won toen met 9-2.

Vorig seizoen eindigde het duel in een 3-0 overwinning. Via twee treffers van Luuk de Jong was het al snel 2-0, terwijl aanvoerder Marco van Ginkel vanaf de strafschopstip in de eerste helft al voor de eindstand zorgde. De uitwedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een monsterscore. PSV was met 0-7 veel te sterk voor de Hagenezen. Met een magistrale assist en een fantastische goal maakte Érick Gutiérrez in dat duel zijn debuut voor PSV.

Aan de kant van ADO Den Haag is één speler met een verleden bij PSV. Sterspeler en clubtopscorer Abdenasser el Khayati speelde in het seizoen 2007/2009 in de jeugdopleiding van PSV.




Discussieer mee op de forums


Tags

ado eredivisie abdenasser clubtopscorer doelpuntrijke ginkel gutierrez jong khayati monsterscore stamt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje