Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Wij kunnen veel scoren en kunnen veel kansen creëren'

21 april 2019 20:29

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan dat de uitvoering tegen ADO Den Haag beter kon. "Af en toe was het baltempo te langzaam. We creëerden wel situaties waarin we kansen konden creëren en we hebben ook een paar goede gehad", aldus Van Bommel. "In eerste instantie gaat het om winnen. Je moet altijd zoveel mogelijk proberen te scoren. Daar spelen wij altijd voor. Ook als je op het pleintje speelt of in een wedstrijd op de training wil je met zoveel mogelijk doelpunten winnen. Wij doen niks anders."

Van Bommel ging verder: "Je kan wel geforceerd op zoek gaan naar meer doelpunten, maar vaak gaat het dan verkeerd. Je moet hetzelfde doen wat je altijd doet. Wij kunnen veel scoren en kunnen veel kansen creëren. Dat ze er dan niet in gaan is een tweede."

Gevraagd werd aan de trainer van PSV wat hij vond van Donyell Malen in de spits met Luuk de Jong daar vlak achter. "Het ging niet slecht. De uitvoering kan beter. De balsnelheid kan beter. Maar al met al vond ik het niet slecht. Maar dat vond ik tegen De Graafschap ook. Daar was het af en toe slordig. Maar uiteindelijk is de intentie er wel", zo gaf hij aan. "Ik wilde hem wel wisselen. Dat heb ik hem wel verteld. Goed dat hij scoort. Dat is belangrijk voor hem. Hij scoort ontzettend veel. Nu staat hij in de basis en dan scoort hij ook."

Van Bommel was vol lof over de kop kwaliteiten van Luuk de Jong. "Als hij kopt lijken het wel schoten. Ze zijn zo hard en zo precies. Hij kan niet alleen goed koppen, maar kan ze ook neerleggen waar hij zelf wil", zei hij daarover. "In het spel hetzelfde. Als er een moeilijke bal komt, kan hij hem gericht in de voeten van een speler leggen. Dat heb ik zelden gezien bij een speler. Daarbij scoort hij ook ontzettend makkelijk. Hij heeft ook nog een hele hoop kansen gehad die er dan net niet in gaan. Maar daarbuiten is hij ook super intelligent, dat is misschien wel nog belangrijker. Hij weet waar hij moet lopen. Voetballend ziet het er niet altijd even mooi uit, maar het is wel super functioneel. Al met al ben ik ontzettend blij dat hij bij ons in de spits staat. Van mij mag hij ook niet weg. Met het hoofd is hij echt uitzonderlijk."




Discussieer mee op de forums


Tags

bommel jong uitvoering ado balsnelheid baltempo creeerden daarbuiten fox functioneel geforceerd graafschap intelligent malen pleintje uitzonderlijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage