Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV vecht voor laatste kans tegen club waar het vorig jaar dik verloor

24 april 2019 09:38

Voor PSV staat donderdagavond de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma, de huidige nummer acht van de Eredivisie. Waar de Tilburgers in de winterstop nog moesten vrezen voor degradatievoetbal zijn ze na de winterstop helemaal los gekomen na de komst van Alexander Isak. De Tilburgers staan in de bekerfinale en zouden met de huidige klassering ook play-offs voor Europees voetbal gaan spelen indien ze die finale verliezen.

De wedstrijd van donderdag zal alweer de 42e keer worden dat beide ploegen elkaar in Tilburg treffen voor de Eredivisie. 23 keer ging PSV met de winst naar huis, 9 keer won Willem II en ook 9 keer kende het duel geen winnaar. Vanaf het seizoen 1992/1993 tot en met het seizoen 2003/2004 wist PSV slechts één keer te winnen in Tilburg. Daarna volgden acht zeges, maar de laatste drie seizoenen liep het ook steeds tegen puntverlies op. Vorig seizoen volgde zelfs een van de grootste nederlagen uit de clubhistorie toen de ploeg met liefst 5-0 onderuit ging.

De grootste overwinning van PSV in Tilburg sinds de start van het betaald voetbal is 0-6. Dat werd direct in het eerste seizoen behaald op 17 februari 1957, maar ook in het gouden seizoen 1987/1988 was PSV met dezelfde cijfers veel te sterk voor de Tilburgers.

In de selectie van Willem II is één speler te vinden met een verleden bij PSV. Freek Heerkens is afkomstig uit de jeugdopleiding, maar kwam nooit in actie voor het eerste elftal. Dat deed hoofdtrainer Adrie Koster als speler wel. Hij speelde 40 wedstrijden voor PSV en beëindigde ook zijn carierre in Eindhoven. Direct na zijn loopbaan als speler werkte hij nog twee jaar als trainer binnen de jeugdopleiding van PSV.

Voor assistent-trainer Reinier Robbemond van PSV zal het ook een weerzien worden met zijn voormalige club. Hij was twee seizoenen als assistent-trainer actief bij Willem II voordat hij afgelopen zomer naar Eindhoven vertrok. In de laatste wedstrijden van vorig seizoen was hij op interim-basis zelfs de hoofdtrainer van de Tilburgers. Uitgerekend in de 5-0 tegen PSV maakte hij zijn debuut als eindverantwoordelijke.




Tags

tilburgers tilburg eredivisie adrie beeindigde bekerfinale carierre degradatievoetbal eindverantwoordelijke heerkens isak klassering koster robbemond weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage