Transparent
Inloggen
Sluiten

Michal Sadílek: 'Ik kan het soms zelf niet geloven wat ik dit seizoen al heb meegemaakt'

25 april 2019 12:45 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Michal Sadílek: "Ik kan het soms zelf niet geloven wat ik dit seizoen al heb meegemaakt"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Michal Sadílek aan niet verwacht te hebben dat hij nu al in het eerste elftal van PSV zou staan. "Ik kan het soms zelf niet geloven wat ik dit seizoen al heb meegemaakt. Als iemand mij voor de competitie had gezegd dat ik wedstrijden in het eerste en zelfs in de Champions League zou spelen, dat ik een rol heb in de titelstrijd, dan had ik gezegd: Ben je gek of zo?", aldus Sadílek. "Nu ik er ben, moet ik er ook staan op het veld, nu moet ik een man zijn. Dat eis ik van mezelf. Vorig seizoen speelde ik bij Onder-19, dat is kindervoetbal vergeleken met wat ik nu beleef."

De Tsjech gaat verder: "Voetballen tegen spelers van het kaliber Frenkie de Jong of Ivan Perisic van Inter is natuurlijk een heel ander niveau. Vorig jaar keek ik nog op tv naar Perisic op het WK, zag ik hem scoren in de finale tegen Frankrijk. Een half jaar later speel ik in Milaan tegen hem, dat is natuurlijk fantastisch."

Sadílek vertrok op zijn vijftiende al naar PSV. "Ik wilde altijd al naar het buitenland en was daarom ongelooflijk blij dat ik naar PSV kon. Met de juiste trainers, het complex en de grote oud-spelers die hier rondlopen, wist ik dat het de perfecte plek zou zijn om me te ontwikkelen", zo geeft hij aan. "Dat ik op vijftienjarige leeftijd uit huis ging, was moeilijker voor mijn familie dan voor mij. Ik kan heel goed op mezelf zijn. Ik ben rustig en hoef niemand om me heen te hebben. Ik heb mijn familie natuurlijk wel gemist, maar zij mij meer."

De middenvelder hoopt volgend seizoen een vaste basisplaats te krijgen. Voor nu is het doel om alsnog de landstitel te halen. "Ik merk dat de sfeer om ons heen verandert, maar dat komt door analisten en de media. Die zijn wat minder enthousiast over ons na de winterstop", zegt hij daarover. "Maar dat betekent niet dat de sfeer in het team niet goed is. Wij hebben met z’n allen maar één doel: kampioen worden. Als wij slecht spelen, maar winnen en de titel pakken, hoor je helemaal niemand meer over het spel."

Meer op Voetbal International




Tags

sadilek perisic beleef frankrijk inter ivan jong kaliber kindervoetbal landstitel milaan rondlopen titel titelstrijd tsjech vijftienjarige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Sadilek zegt "Ik merk dat de sfeer om ons heen verandert, maar dat komt door analisten en de media. Die zijn wat minder enthousiast over ons na de winterstop".
De sfeer om hun heen is niet veranderd door de analisten en de media.
Het probleem is dat het voetbal van het elftal fors is veranderd, en daar reageren de supporters en media op. De analisten kunnen toch niet iets anders gaan zeggen dat wat ze op het veld zien ?
Kijk simpel naar het aantal gewonnen wedstrijden, en het aantal doelpunten, en je ziet dat het team al echt anders presteert. Het voetbal is aantoonbaar gewoon veel minder geworden, helaas.
+2/-1

4 jaar geleden
Ik kan het zelf soms ook niet geloven, dat we in twee jaar tijd van een middenveld met Propper, Guardado en Van Ginkel naar een middenveld met Rosario, Hendrix en/of Sadilek zijn gegaan.
+7/-0

 
4 jaar geleden
Dat is inderdaad wel een heel groot verschil tav het voetbal-vermogen.
+1/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Om over het scorende vermogen maar te zwijgen. Wat een aanfluiting en verbazingwekkend dat van Bommel eigenlijk pas sinds kort de poppetjes heeft gewisseld
+2/-0

4 jaar geleden
Ik kan ook niet geloven dat we zo'n 3 kansen hebben laten liggen om 8 punten los te komen.
+3/-0

 
En ik blijf erbij dat ondanks dat ons voetbal iig niet vooruit is gegaan media en wedstrijdleiding(lijding) dus scheids en VAR hier mede schuldigen zijn aan heel veel puntenverlies en de concurrent behoorlijk bevoordeeld word, als je eerlijk bent ziet iedereen dat dat het geval is, al dat gelul over zelf je wedstrijden winnen gaat toch niet op als je ook tegen onrecht moet voetballen, je speelt altijd tegen 12 man, ook tegen Ajax na een rode kaart speelden we tegen overmacht ondanks ook ons eigen stomme spel na de rode kaart.
+2/-4

 
4 jaar geleden
Eens. Hoeveel penalties heeft Ajax niet gekregen, 40 of zo. Hoeveel goals zijn door de VAR bij hen afgekeurd, 0 volgens mij. Hoeveel goals bij PSV na de winterstop, 12 denk ik.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Helemaal waar. Soms lijken we te vergeten dat Ajax een aantal keren dacht dat het kampioenschap echt voorbij was, omdat PSV op 8 punten kon komen.
+2/-0

4 jaar geleden
Geloof maar dat vanavond de titlelstrijd voorbij is.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Je hebt er achteraf gezien, niet veel verstand van. Gelukkig.
+3/-0

4 jaar geleden
Sadilek scoort in zijn eentje meer danJorrit en Pablo samen. Was getekend Sosa311281
+6/-0

 
4 jaar geleden
Yep tot 11 mei. De moderators hier zijn strenger dan de gemiddelde rechter in Nederland. Waarbij komt dat de oorzaak van dit alles nooit onderzocht is.
+7/-0

 
4 jaar geleden
Hij scoort, maar vraag niet hoe haha! Goal is een goal ;)
+4/-1

 
4 jaar geleden
Waarom zo'n, reactie? Hij gooit m scherp voor dat is toch gewoon goed, als hij er dan in vliegt (met of zonder touché van L. De Jong) top!.

Dit is precies een verschil met jongeren van andere clubs. Als bij een concurrent een jeugdspeler zijn tegenstander die geen bal heeft met een ippon naar de grond werkt wordt hij de hemel ingeprezen. Als er bij ons iemand een redelijke vrije trap neemt wordt hij belachelijk gemaakt. Jammer.
+1/-1

 
4 jaar geleden
@Tony, doe Sosa de groeten van me.
Hendrix staat er nu regelmatig naast dus misschien wordt hij wel verkocht deze zomer. Dan kan Sosa ook niet meer zo snel geschorst worden.
Sosa kan voortaan het beste net als Raimundo maar "#####" typen, dat mag namelijk wel !
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage