Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV geen moment in gevaar tegen Willem II en wint eenvoudig

25 april 2019 22:34
Foto: Pro Shots

PSV geen moment in gevaar tegen Willem II en wint eenvoudig; image source: Pro Shots

PSV heeft donderdagavond een eenvoudige overwinning weten te boeken tegen Willem II. In Tilburg was de ploeg van Mark van Bommel met 0-3 te sterk. Donyell Malen en Michal Sadílek scoorden voor rust, terwijl Steven Bergwijn in de tweede helft voor de eindstand zorgde.

PSV maakte aanvallend aanvankelijk geen goede indruk. Het gaf zelf weliswaar nauwelijks iets weg, alleen een slap schotje van Isak, maar het creëerde zelf ook geen kansen. Iedereen leek wakker geschud te worden toen een kopbal van Pablo Rosario halverwege de eerste helft na een corner net naast het doel ging.

Rosario zou uiteindelijk een groot aandeel hebben in de openingstreffer. Donyell Malen passte naar Rosario, die de bal direct weer terug gaf aan de spits. Na een goede individuele actie kwam Malen alleen voor doelman Woud en schoof vervolgens de bal in de verre hoek.

Ruim vijf minuten later was het opnieuw raak na een vrije trap van Michal Sadílek. De bal van de Tsjech leek door Luuk de Jong verlengd te worden tot doelpunt, maar uit de herhaling bleek dat niemand de bal aanraakte en het doelpunt dus op de naam van Sadílek kwam.

Willem II wist geen moment gevaarlijk te worden, waardoor PSV zonder problemen met een 0-2 voorsprong de rust inging.

Snel na rust werd PSV via een schot van Steven Bergwijn gevaarlijk, maar kwamen ook de Tilbugers veel vaker aan aanvallen toe. Willem II wist echter geen enkel schot op doel te krijgen en toen Bergwijn halverwege de tweede helft onbedreigd een solo op kon zetten en na een een-twee met Malen de bal in een leeg kon tikken, was de wedstrijd definitief gespeeld.

PSV kon het duel vervolgens eenvoudig uitspelen. Het kreeg tien minuten voor tijd echter een flinke tik te verwerken toen Hirving Lozano na een harde tackle een op het oog zware blessure op liep en met de brancard van het veld gedragen moest worden.

PSV zou uiteindelijk nog één keer gevaarlijk voor het doel komen. Het schot van Gastón Pereiro, die Lozano verving, ging via de keeper echter op de paal.




Discussieer mee op de forums


Tags

malen bergwijn rosario sadilek lozano aanraakte bommel brancard creeerde geschud herhaling isak jong onbedreigd passte pereiro schoof schotje slap solo tilbugers tilburg tsjech wakker woud

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage