Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV won al tien wedstrijden op rij van AZ en een elfde overwinning is noodzakelijk

10 mei 2019 19:28

Zondag wacht voor PSV de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Na ruim twee weken zonder serieuze wedstrijden is in Alkmaar AZ dan de tegenstander, de huidige nummer vier van de Eredivisie. Om nog kans te maken op de landstitel is een overwinning noodzakelijk voor de ploeg van Mark van Bommel, terwijl AZ nog twee punten nodig heeft om zich te verzekeren van Europees voetbal komend seizoen.

De wedstrijd van zondag zal de 41e keer worden dat beide ploegen in competitieverband tegenover elkaar staan. PSV wist 18 keer met de winst naar Eindhoven te gaan, speelde 9 keer gelijk en verloor 13 keer. Inclusief de thuiswedstrijden heeft PSV echter al tien keer op rij weten te winnen van AZ.

De grootste overwinning van PSV in Alkmaar was op 17 december 2000. De ploeg van toenmalig trainer Eric Gerets was die middag met 0-5 veel te sterk. Wellicht de meest spectaculaire wedstrijd was afgelopen seizoen. Na een 0-0 ruststand kwam AZ in de tweede helft snel op een 2-0 voorsprong. Dankzij een fantastische comeback ging PSV echter alsnog met de winst naar Eindhoven en behaalde een week later tegen Ajax de 24e landstitel uit de clubhistorie.

Bij AZ zitten twee spelers in de selectie met een verleden bij PSV. Adam Maher stond vijf seizoenen onder contract in Eindhoven en kwam tot 105 wedstrijden, terwijl in vier seizoenen tot 12 wedstrijden in het eerste elftal kwam. Hij speelde echter ook 63 wedstrijden voor Jong PSV, waarin hij 28 doelpunten maakte. Assistent-trainer Pascal Jansen van AZ werkte bovendien vijf jaar in de jeugdopleiding van PSV en vertrok afgelopen zomer naar Alkmaar.

Voor Nick Viergever zal het een terugkeer op zijn oude nest worden. Hij speelde vier seizoenen voor AZ en kwam tot 163 officiële wedstrijden in het shirt van de Alkmaarders.




Tags

alkmaar landstitel bommel eredivisie gerets jansen jong maher nest pascal spectaculaire verzekeren viergever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage