Transparent
Inloggen
Sluiten

Zaakwaarnemer Steven Bergwijn: 'Het is niet zo dat PSV bepaalt waar hij in de zomer heen gaat'

15 mei 2019 09:34 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Zaakwaarnemer Steven Bergwijn: "Het is niet zo dat PSV bepaalt waar hij in de zomer heen gaat"; image source: Pro Shots

In een reactie aan het Eindhovens Dagblad geeft zaakwaarnemer Fulco van Kooperen aan niet bij voorbaat 'nee' te zeggen tegen een transfer naar Ajax. "Het is niet zo dat PSV bepaalt waar Steven in de zomer heen gaat. Hij kiest een club als hij een transfer wil maken", aldus Van Kooperen. "Wel moet PSV altijd een akkoord zien te bereiken met een club waar Steven heen zou willen."

De zaakwaarnemer begrijpt wel dat de kwestie gevoelig ligt en is niet helemaal verrast door de reactie van PSV.. "Als je een huis verkoopt, zeg je denk ik ook niet bij voorbaat nee tegen een koper", zo geeft hij aan.


Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn kooperen fulco koper kwestie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Die zaakwaarnemer gaat Steven helemaal gek maken.
Tuurlijk bepaalt PSV niet waar de speler heen gaat. Maar ze hebben nog wel een contract met PSV, en PSV kan dus binnen de kaders de vraagprijs en andere zaken (doorverkoop percentages, CL-doelpunten percentages) bedingen. En dan is het maar de vraag of ajax nog geinteresseerd is.

Maar zoals ik al eerder zei: een contract is tegenwoordig niets meer waard voor een club.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Tot nu toe heeft Bergwijn zich bij PSV verstandig gedragen, en heeft hij zich binnen PSV nog door niemand gek laten maken.
Het kan best zijn dat de zaakwaarnemer een goede bonus krijgt bij een verkoop aan Ajax, en daarom wat aan het proberen is.
Bergwijn moet verstandige stappen maken voor zijn ontwikkeling, en PSV moet laten merken dat zij de baas in eigen huis zijn, en een contract een contract is.
+2/-0

1 jaar geleden
Volgens mij snapt meneer het zaakwaarnemertje het niet helemaal: Steven ligt vast tot '22. Ajax moet betalen wat PSV wil en daarmee basta. Ergo: hij gaat niet naar 020.
+3/-0

 
Volgens mij heeft de zaakwaarnemer gelijk in wat hij zegt. Maar hij vergeet erbij te zeggen, dat hij en Bergwijn dat ook niet bepalen. Alleen als Ajax bereid is het bedrag te betalen, wat er aan een andere club gevraagd is, staat PSV in een arbitrage zaak die Steven aan zou spannen, toch behoorlijk zwak.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Inderdaad, Bergwijn kan het gooien op een salarisverbetering en een sportieve verbetering (kijkend naar huidig seizoen).
Dan krijgt hij de breuk mbv een rechtbank echt wel geforceerd. Ander blijf je achter met een muitende speler die zijn best niet meer doet, dat is kapitaalvernietiging, en dus kiest dan vaak een club eieren voor de euro's
+2/-0

 
Muitende speler zal wel meevallen, het is ook zijn eigen carrière. Maar is natuurlijk voor beide partijen niet goed, en dat is wat Ajax wil bereiken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ken toch wel een aantal voorbeelden uit de geschiedenis waar een ontevreden speler toch een transfer afdwong. Ik denk dat het bij Steven wel meevalt, maar je weet the nooit met die louche zaakwaarnemers die alleen uit eigenbelang praten en handelen….
+1/-0

 
1 jaar geleden
Onzin: maatje van Suarez (die andere Uruguayaan van Groningen, mislukte vervolgens bij Ajax) wilde naar Ajax van Groningen. Hij gooide het op positieverbetering (salaris en grotere club) en is keihard afgewezen door de arbitragecommissie. Ging later alsnog omdat Ajax (veel) water bij de wijn moest doen. Naar een rechter gaan mag niet in de sport. Dus hij gaat NIET naar Ajakkes.
+1/-0

 
Naar de rechter gaan mag ook, maar de rechter zal je terug verwijzen om tot een schikking te komen, als dat niet lukt doet de rechter alsnog uitspraak. ( zie Bosman-arrest )
+1/-0

1 jaar geleden
Assertieve taal. Lijkt wel of hij op een breuk wil aansturen.
Gelijk Steven maar op het bankje zetten vanavond. Overigens spreekt hij zichzelf tegen. "Het is niet zo dat PSV bepaalt waar hij gaat spelen maar moet wel een akkoord zien te bereiken met een club waar hij heen wil".
Wat een soap wordt dit ineens zeg..
+1/-1

 
1 jaar geleden
Bergwijn op de bank?? De enige die zich hier buiten houdt is Bergwijn. PSV moet zich ook op de vlakte houden en schouderophalend reageren. De Telegraaf wordt verweten te stoken met dit bericht, lukt ze ook nog. PSV en de supporters happen alleen maar *pacmansmiley*
+2/-0

 
1 jaar geleden
Volgens mij is die zaakwaarnemer in dienst van Bergwijn en had hij gewoon nog minstens twee dagen zijn bakkes moeten houden.
+2/-0

 
Hoe ziet er een pacman smiley uit, als die stil staat?
+2/-0

1 jaar geleden
Laten we eerlijk zijn: Bergwijn speelde als een drol de laatste weken. En o, wat zat iedereen maar te babbelen over dat 020-verleden. Net als dat van Rosario. Als 020 60 miljoen neerlegt mogen ze van mij allebei daar naar toe. Strik erom en weg. Bayern koopt ook al jaren op rij Dortmund leeg. De voetbalwereld is een zieke wereld, dat merken we elke dag meer en meer. Respect is er niet meer op en niet meer buiten het veld. Forza PSV!
+1/-1

1 jaar geleden
Die zaakwaarnemer wil hem graag naar 020 brengen. Hij zal wel een percentage van de transfersom opstrijken en die zal voor die club uit Abcoude-Noord een stuk hoger zijn. Dus zijn deel ook.
+0/-0

1 jaar geleden
Klopt. Maar ze bepalen wel waar hij niet heengaat.
Hij heeft met zijn volle verstand een contract getekend bij PSV. Dat loopt nog enkele jaren. Hierdoor heeft PSV het recht om te bepalen of hij wel of niet naar een club kan. Als PSV een bod niet accepteert, dan zal hij daar mee akkoord moeten gaan.
+2/-0

1 jaar geleden
Fulco van Kooperen noemt Bergwijn senior 'al jaren mijn beste vriend'.

Over het contract tussen zoon en makelaar: 'Ik zie inderdaad dat erin staat dat hij 5% van Steve's inkomsten krijgt'.

http://www.soccernews.nl/news/377194/vader-psver-haalt-de-media-ben-niet-bij-hem-in-dienstlink
+1/-0

1 jaar geleden
De grote vraag is natuurlijk of er een gelimiteerde afkoopsom in het contract van Bergwijn staat. Als dat het geval is kan PSV weinig doen wanneer Ajax bereid is dat bedrag te betalen en Bergwijn en Ajax eruit komen. Als er geen limiteerde afkoopsom in het contract staat bepaalt PSV de vraagprijs en die zal voor Ajax niet hetzelfde zijn als voor een willekeurige andere club.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Oei, hier ben ik wel benieuwd naar. Maar volgens mij doet PSV niet meer aan gelimiteerde afkoopsommen. Maar goed. Ik zou het wel erg vinden als Steven naar Ajax gaat. Ben erg van hem charmeert, maar ja, als het is, is het niet anders, als hij maar wat oplevert. Ik denk dat Steven een nieuwe prikkel wil in een nieuwe omgeving. Kan dus ook zijn dat ie toch naar het buitenland gaat. Ik mis wel de duidelijkheid vanuit Stevens zijn kant, maar hij is nooit zo open over bepaalde zaken. Enfin, moet ie zelf weten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Voor zo ver ik weet doet PSV niet meer aan gelimiteerde transfersommen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zie het probleem niet. Als Ajax 40+ miljoen wil betalen (wat ik betwijfel) en Bergwijn wil zelf ook, dan is het maar zo. Ik zie dat echt niet als negatief voor de concurrentie positie. Bergwijn zal sowieso bij ons vertrekken en Ajax zou voor hetzelfde bedrag ook 3 ‘Neressen’ hebben kunnen halen. Dit ten opzichte van een 1 speler die zich nou echt niet (in notabene de eredivisie) wekelijks weet te onderscheiden. Bovendien moet PSV gewoon zijn eigen koers varen en niet teveel druk maken om Ajax. Ik heb alle vertrouwen in het (financiele) beleid van PSV en verwacht dat ze in de nabije toekomst ook met de budgetten van Ajax gaan werken
+4/-0

1 jaar geleden
Die zaakwaarnemer heeft meer in de melk te brokkelen bij Ajax dan wij denken . Verdiend alleen al 1 miljoen euro aan commerciële rechten vanuit Ajax .
Is zelf een Amsterdammer , en bovenal hielenlikker .

https://www.google.es/amp/s/www.quotenet.nl/nieuws/amp175048/voetbalvader-fulco-van-kooperen-verdient-bijna-1-miljoen-aan-ajax-jeugd-175048/link

Is weliswaar een bericht uit 2016 , maar toch ..... dit zijn wel feiten .
+4/-0

1 jaar geleden
Van Kooperen doet zijn naam eer aan . Het gaat over de manier waarop en hoe en niet te vergeten het tijdstip. Voor de rest niet meer dan goeds voor Steven in de toekomst , waar dan ook .
+1/-0

1 jaar geleden
Bergwijn wordt wel erg overgewaardeerd. En zeker niet effectief genoeg. Denk dat hij niet eens zal slagen in buitenland. Voor veel geld verkopen, en gewoon berghuis oppikken. Is zeker zo effectief als Bergwijn als hij bij PSV zou spelen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Doe normaal, alsjeblieft geen Berghuis. Kutmentaliteit, smerige overtredingen als het even niet loopt en veel te wisselvallig om zich in de basis te spelen bij ons.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Over Kutmentaliteit gesproken. Volgens mij speelt dit al weken, mss wel maanden. Dat zou meteen de enorme achteruitgang bij hem verklaren. En dat juridisch correcte interview van hem. "ik ben gelukkig bij psv". serieus? O, daarom is je zaakwaarnemer een breuk aan het forceren..
+2/-0

 
1 jaar geleden
Er zijn haast geen spelers die NIET wisselvallig presteren. Berghuis heeft iets dat wij dringend nodig hebben: creativiteit. Voor een juiste prijs zou ik dit zeker zien zitten. Er MOET komende zomer geïnvesteerd gaan worden in creativiteit. Ik ben het beu om naar stilstaand voetbal te kijken. Dat los je niet alleen op met vers bloed in de spelersgroep, maar het helpt allicht.
+1/-0

1 jaar geleden
Pff. Ajax vangt 50 miljoen voor Neres en wil 35 miljoen aan PSV overmaken omdat ze weten dat ze hem voor 80 miljoen doorverkopen. Win win win voor hun. En Bergwijn gaat daar echt wel een veelvoud opleveren omdat ie er makkelijk 30 maakt in dat team. Wordt veel meer gelanceerd en in het spel betrokken daar. Dat ziet Steven ook wel, en dus denkt ie, mooie springplank naar de Europese top. Absoluut niet aan meewerken, gewoon 80 miljoen vragen. Komt een EK aan volgend jaar, dus een muitende speler die chaggy rondloopt hier en de boel gaat saboteren snijdt zichzelf in de vingers. Gaat ie niet doen. Arbitragezaak ook kansloos, PSV heeft veruit de meeste titels de laatste 10j dus positieverbetering is het niet. De dubbele hoofdprijs of opzouten. Nog 1 jaar hier houden en dan meldt de europese sub/top zich ook wel. Ik ben trouwens wel bang dat ze achter Depay aangaan daar in dat riooldorp. Die wil wel weg uit Lyon en hun willen wel verkopen. 40/45 miljoen heb je hem wel. Zou me niks verbazen als ze het proberen.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Dit is wat ik al langer roep. Bij Ajax levert een speler 30-50% meer op dan exact dezelfde speler bij PSV. In principe kan Ajax dus iedere speler van PSV kopen en een jaar later voor meer verkopen. Sterker nog, als Ajax Bergwijn koopt voor 35 miljoen dan kunnen ze hem een maand later voor 50 miljoen verkopen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
So what? PSV moet zorgen dat het zijn zaakjes op orde heeft, in de scouting en in de jeugdopleiding. Op dat moment mag Ajax iedereen van mij kopen. Uiteraard niet tegen een vriendenprijsje.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Doorverkoop percentage goed regelen dan, 75% of zo.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat is tegen de regels volgens mij om een speler binnen het zelfde Window nog door te verkopen
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk in reactie op jouw verhaal dat PSV beter stil kan staan bij de vraag hoe het komt dat Bergwijn bij Ajax zoveel zou kunnen scoren als jij voorspelt. Het zegt namelijk iets over het eventueel onvermogen van PSV om tot goed en effectief voetbal te komen. PSV moet daar aan sleutelen, dat is belangrijker dan de positie en de voorkeur van bergwijn. Ik vraag me wel af hoe het komt dat voetballers bij andere clubs beter te lijken functioneren dan bij PSV. Ik vraag me ook af hoe het komt dat PSV voetbaltechnisch soms zo matig opereert, even los van de resultaten, omdat het dan verdedigend wel goed staat over het algemeen. Als bergwijn naar Ajax wil, dan moet hij dat doen. Het zou me niks verbazen als hij ook gaat.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat ze daar allang bij stilgestaan hebben maar er weinig keuze is. Bommel heeft Viergever/Schwaab ipv de Ligt/Blind, medium kwaliteit vs zeer goed, en zij hebben ook niet de snelheid om hoog te staan en fouten op snelheid te corrigeren. Logisch gevolg (vind ik) is 2 controleurs in het middenveld om achterin te assisteren. Als Guti en Pereiro meer progressie geboekt had op de training om defensief hun mannetje te staan en qua loopvermogen een kilometrage halen op europese standaard ipv zuid amerikaanse luie standaard, was er geen enkele discussie over het middenveld en had hij Hendrix of Rosario nooit zo lang gehandhaafd. Met Pereiro en Guti was Bergwijn ook weer meer gelanceerd. Maar het begint allemaal achterin. De Jong en scouts mogen zich nu bewijzen nu Schwaab afzwaait met een voltreffer CV. Teveel missers de laatste tijd qua aankopen.
+1/-0

1 jaar geleden
Dat gaat toch nooit gebeuren Bergwijn naar Ajax. Als Ajax echt interesse heeft in Bergwijn dan moeten ze flink in de buidel tasten. Zeker een bedrag van tussen de 40 en 50 miljoen. En iedereen begrijpt dat Ajax nooit zoveel uit geeft voor een speler want dat zou voor het eerst zijn.

Of ze lopen te bluffen of we willen hun financiële dominantie tonen. De telegraaf loopt vervolgens te stoken en PSV doet happen.
+1/-0

1 jaar geleden
De komkommertijd valt vroeg dit jaar zeg.
+1/-0

1 jaar geleden
PSV bepaalt wel het bedrag dat het aan Ajax vraagt. Vanaf 80 miljoen gaan we praten. Houdoe!
+2/-0

1 jaar geleden
Jammer dat Bergwijn zich gek laat maken door zijn zaakwaarnemer, die uiteraard een flinke stapel dollars ruikt. Zie graag dat Bergwijn wat explicieter afstand neemt van uitspraken als deze, maar daar mist hij geloof ik wat ruggengraat voor.
+1/-0

1 jaar geleden
Naast genoemde hoge prijs en doorverkoop percentage, verbod om tegen ons op te stellen in het contract?
+1/-1

1 jaar geleden
Buitenland 30-40 miljoen, dan mag Ajax hem voor het dubbele overnemen.
+1/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ben benieuwd wat er gaat gebeuren. PSV miste de agressiviteit van een Lozano deerlijk. Bergwijn heeft de techniek om de top te bereiken dat zeker maar niet de mentaliteit. Okay PSV heeft de 2e seizoenshelft gefaald maar Bergwijn weet wat een kille club Ajax werkelijk is. Nu staan ze op het podium op het Museumplein met de vader van Nouri en een jaar wilde ze nog een rechtszaak aangaan om aan te geven dat hun dokter niet fout had gehandeld. Iedereen die bij die club wil spelen, veel succes! Je krijgt daar na twee keer een kans missen een mes in de rug. En we weten hoeveel Bergwijn mist. Volgend seizoen wordt het daar in A'dam weer zoals altijd, geen team en enorme nderlinge concurrentie en jaloezie. Omdat de enige twee fatsoenlijke kerels (de Ligt en de Jong) vertrekken en de 2e garnituur overblijft. Dolberg, Huntelaar, Ziyech, erg aardige jongens, euh bahh.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
ik hoop dat psv voet bij stuk houdt want het is namelijk echt stom als je je tegenstander sterker maakt! dan kan je net zo goed aan het begin van het seizoen zeggen hier heb je de beker en de schaal!! en die Fulco van Kooperen moet gewoon ff normaal doen want als ik steven zou zijn zou ik toch voor het buitenland kiezen en niet naar die neuzen gaan!! maar ja dat is mijn keuze!
+1/-0

1 jaar geleden
Klopt... maar PSV bepaalt wel waar hij NIET naar toe gaat!!
+1/-0

Ik zou deze jongen iig niet in Eindhoven houden want hier voelt hij zijn eigen veels te gelukkig terwijl zijn Zakwaarnemer hem elders probeert te slijten.
+1/-0

1 jaar geleden
Nee zaakwaarnemer, en dat doet de Telegraaf ook niet.
+1/-0

 
Ik hou het dus op Zakwaarnemer, daar waar de centen in gaan;-)
+1/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afellay albert bijwerkingen corona demonstratie demonstraties demonstreren dqt eer flitsphirips fox halsema klompje koen kwakzalverij legende loze mank nederland plein protesteren racisme schatting simons sir tinus topper trump woordje zorg