Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV en RB Leipzig akkoord over transfer Bruma'

22 juni 2019 22:22 - Twitter Rik Elfrink
Foto: Pro Shots

"PSV en RB Leipzig akkoord over transfer Bruma"; image source: Pro Shots

Indien PSV tot een overeenkomst weet te komen met Bruma zal RB Leipzig akkoord gaan met een transfer. Dat heeft de zaakwaarnemer van de Portugees bevestigd tegenover het Eindhovens Dagblad, zo meldt Rik Elfrink. Zaakwaarnemer Catio Baldé wilde echter nog altijd bevestigen dat hij op korte termijn naar Nederland zal afreizen om alles af te ronden.




Tags

bruma leipzig balde catio elfrink nederland portugees

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Geloof er niks van ... €15milj... nvr
+4/-1

 
4 jaar geleden
Ik vind het ook heel duur klinken, kan bijna niet. Hij is ook niet piepjong meer en speelt op een positie waar PSV al flink wat talent heeft rondlopen. Er zijn andere posities die veel meer aandacht vereisen op het moment en ik kan me niet voorstellen dat er veel cash overblijft om daar daadkrachtig te kunnen handelen. Dan moet er eerst weer verkocht worden en dat kan tijd kosten.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Onzin, als Bergwijn/Lozano vertrekt kan dat echt niet intern opgevangen worden.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Daar is niks onzinnigs aan. Bergwijn en Lozano zijn nog niet verkocht, dus dat geld heeft PSV gewoonweg nog niet binnen. Dan is 15 miljoen een enorme investering. En dat terwijl bv Schwaab al weg is en er GEEN vervanger is aangetrokken vooralsnog. Als die 15 mil is uitgegeven aan een aanvaller, kan PSV dan zomaar nog ettelijke miljoenen uitgeven aan bv een verdediger zonder eerst te verkopen? Waar komt al dat geld vandaan?

Dit is afgezien van het punt of een vertrek van Bergwijn en Lozano intern kan worden opgevangen of niet. Ik ben het niet oneens met je wat dat betreft overigens, Malen en Gakpo zijn nog erg jong dus is een extra versterking op dat moment nmi inderdaad een goed idee.

Dat betekent echter niet dat het zonder meer een goed idee is om een recordbedrag uit te geven aan een speler die in oktober 25 wordt en vooralsnog minder doelpunten heeft gemaakt in zijn hele carrière als Lozano in dit seizoen alleen. De duurste inkomende transfers van PSV zijn daarnaast altijd jonge spelers geweest die, indien ze slagen, voor veel meer kunnen worden verkocht. Dat is de reden dat ik me erg verbaas dat er volgens deze berichten een recordbedrag wordt uitgegeven aan een speler die veel minder groeipotentie heeft (en daarmee waardevermeerdering) vanwege het feit dat hij al bijna 25 is. Stel hij slaagt hier en speelt een aantal seizoenen bij PSV, wat dan? Dan is hij 27/28. Nog niet te oud om een goed bedrag op te leveren, maar beduidend minder dan een speler die een aantal jaar jonger is.

Is dat niet op zijn minst opmerkelijk en "out-of-character" voor PSV?
+3/-1

 
4 jaar geleden
Ik betwijfel ook of Bruma de beste optie is. De statistieken zijn niet echt geweldig voor een recordaankoop. Mijn punt is meer dat het onzin is dat andere posities meer aandacht vereisen. PSV heeft waarschijnlijk meer informatie omtrent de verkoop van onze aanvallers en dan moet je niet pas gaan handelen als de verkoop een feit is. Het is ook niet zo dat ze bij PSV maar met een speler tegelijk bezig zijn. Die snappen echt wel dat ze een centrale verdediger moeten binnen halen.

Wat betreft oudere spelers, ik ben daar niet zo op tegen. Maar ben het met je eens dat deze zich dan wel bewezen moet hebben (bijv. Tadic).
+3/-1

4 jaar geleden
Jeffrey ook, dan hebben we Bruma kwadraat.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Wij zijn niet bang want Bruma's zijn erbij...
+2/-1

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

Gaat snel zo!
Ik geloof best dat er al een akkoord zou zijn, maar kan me niet voorstellen dat PSV net zoveel geld gaat betalen als waarvoor Leipzig hem gekocht heeft.

PS: kunnen die Lisa's en Emma's niet gewoon geblokt worden op IP adres?
+3/-3

 
4 jaar geleden
@Raimundo, Ik geloof ook niet dat PSV 15 miljoen gaat betalen voor een speler.
De laatste jaren waren de dure transfers steeds 7 á 10 miljoen, en ik kan me niet voorstellen dat PSV daar nog 50% boven is gaan zitten.
De achtergrond van mijn gedachte is vooral het risico dat ze met zo'n invertering lopen. Een doodschop en je bent als club het volle bedrag kwijt. Hierbij denk ik bv aan Reis en aan Romero die maar niet op gang kan komen.
Ik hoop van harte dat hij het heel goed gaat doen bij PSV, en door zijn kwaliteit ook de ander jonge aanvallers zoals Gakpo en Malen goed gaat draaien.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Lozano koste ook al 8 miljoen en daar komen nog miljoenen bij. Dus die kost in zijn totaliteit dan ook al zo'n 15 miljoen.
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@robvdw, Ik snap dat je hier een opmerking over maakt.
Lozano kostte bij de aankoop 8 miljoen (ik neem even jouw cijfer) en later komen daar nog miljoenen bij. Ik vermoed zelfs een stuk meer dan de 7 miljoen als hij voor rond de 50 miljoen verkocht wordt, maar de precieze cijfers daarvan zijn niet bekend gemaakt. Bij verkoop zullen de kosten dus mogelijk best orde 15 miljoen zijn (jouw cijfer).

Maar het bedrag waar ik het over had, is het bedrag waar PSV risico over loopt, en dat is het aankoop-bedrag, dus de orde 8 miljoen. (salaris en details even niet meegerekend).
Volgens mij klopt hetgeen ik heb opgeschreven dus.
+1/-2

 
@WouterErik,

Ik begrijp je achterliggende gedachte, echter denk ik dat dat risico er altijd wel in zit. Clubs weten van spelers vaak wel hoe het zit met de medische staat van dienst. Is deze speler (zoals Romero) dan ook zo blessuregevoelig omdat je dat aanhaalt? Want dan zou 10-15 M wel een aanzienlijk risico zijn. Ik zie hem niet als een zorgenkindje namelijk.

Mocht hij worden gecontracteerd, ben ik wel benieuwd welke plek ze voor hem in gedachten hebben? Het is een linksbuiten namelijk..
+1/-3

reactie verwijderd

4 jaar geleden
4 nieuwsberichten over hetzelfde, terwijl er niks rond is. Beetje veel van het goede?
+3/-1

 
Het is niks meer of minder dan een update. Een update die uiteindelijk kan leiden tot een verbintenis. Desalniettemin vind ik het wel een interessant gegeven dat beide clubs er al uit zijn. Dat betekend dat alleen de speler(incl. zaakwaarnemer) er nog uit moeten komen met onze club. Ik ben zeer benieuwd of hij de avances van PSV nu wederom naast zich neerlegt of dat het tot een overeenkomst gaan leiden, jij niet?
+2/-4

 
4 jaar geleden
De zaakwaarnemer zegt dat ze er al uit zijn en die gasten vertrouw ik per definitie niet. Ik ben natuurlijk wel benieuwd naar de afloop, maar het heeft allemaal erg weinig nieuwswaarde vind ik.
+1/-0

4 jaar geleden
Wilde hij nu wel of niet bevestigen....
+1/-1

4 jaar geleden
John de Jong, was heel duidelijk dat het seizoen 2018-2019 was mislukt. Dus ik verwacht dat komende week de contouren van het elftal zichtbaar worden. Maar als blijkt dat Bergwijn en Lozano vertrekken dan ben je niet geschikt voor je taak. Er is niets zo makkelijk om Bergwijn aan zijn contract te houden. Lozano en de Jong daar is PSV de regie totaal kwijt en is overgeleverd wat de spelers willen. Met de Jong is dit spelletje al drie jaar aan de gang, over topsportklimaat gesproken. Of PSV in Bruma is geïnteresseerd daar heb ik enorme twijfels over, want hij heeft de laatste drie jaar heel matig gepresteerd.
+2/-5

 
4 jaar geleden
Heel erg kort door de bocht Klok! Chucky en Bergwijn vertegenwoordigen tezamen zo’n beetje net zoveel als de rest van het setje bij elkaar. Er is duidelijk gecommuniceerd dat PSV een financiële buffer wil creëren. Waarschijnlijk om in de toekomst niet altijd reactief te hoeven opereren op de transfermarkt. Nu begin je een voorbereiding zonder linksback een maand voor 1 van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen om een voorbeeld te geven wat nket ideaal is. Van Bommel heeft daar deze week een opmerking over gemaakt. Mochten er dergelijke bedragen voor beide heren geboden worden dan moet je simpelweg luisteren. De opbrengst van 1 van beide heren kun je gebruiken om achterin (maar ook voor de andere linies) gerichte versterkingen te doen. Met een begroting als de onze zijn dergelijke bedragen niet te weigeren.
+5/-3

 
4 jaar geleden
@Tony, als je De Jong, Bergwijn en Lozano gaat verkopen dan moet je totaal opnieuw beginnen en dat moet je niet praten dat de doelstelling Champions League spelen is. En de vergezichten van Gerbrands om over vier jaar bij de beste 32 clubs van Europa te behoren die sprookjes moet hij maar zijn kleinkinderen vertellen voor ze slapen gaan. Ik kan dit helaas niet serieus nemen.
+6/-3

 
4 jaar geleden
@Klok: dat is een andere discussie. Dat verhaal van Gerbrands is, naar mijn bescheiden mening, totaal onrealistisch maar dat mag je hier niet schrijven. Over 4 jaar zullen we zien waar we staan. Volgens mij zal PSV, omwille van meerdere factoren, altijd van de verkoop van spelers afhankelijk blijven. Dat is het probleem van clubs uit kleinere landen. Onze begroting biedt weinig/ geen ruimte voor verbetering helaas. Stel dat de stadion capaciteit met 5000 plekken wordt uitgebreid dan is dat leuk maar geen game changer.
+4/-5

4 jaar geleden (gewijzigd)
Nergens lees ik dat Bruma zelf naar PSV wil maar wel een afwachtende houding heeft naar FC Porto. Maar ja , alle berichten over transfers neem ik voorlopig met een korreltje zout. Ik geloof in ieder geval niet dat hij naar Eindhoven verkast.
+2/-2

4 jaar geleden
Als ze 15 miljoen willen uitgeven aan een speler kunnen ze dat beter investeren voor een goede centrale verdediger. Volgens mij heeft psv hier de grootste zorgen.
+1/-1

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage