Transparent
Inloggen
Sluiten

Transfer Bruma naar PSV officieel bevestigd

28 juni 2019 12:48 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Transfer Bruma naar PSV officieel bevestigd; image source: Pro Shots

PSV heeft via de officiële website de komst van Bruma bevestigd. De Portugese aanvaller heeft een contract voor vijf seizoenen getekend in Eindhoven. "Bruma maakt onze selectie weer een stukje completer", aldus technisch manager John de Jong. "Het is een speler met een goede individuele actie. De manier waarop hij speelt zal het publiek zeker aanspreken."

Mark van Bommel is blij met zijn komst. "Een speler met de kwaliteiten van Bruma past uitstekend in de manier van spelen die we hanteren", zo geeft hij aan. "We hebben er met hem een extra optie bij en dat is -ook gezien de interesse in onze spelers- een goede zaak. Bruma is pas 24, maar brengt al behoorlijk wat ervaring met zich mee. Hij is al in een aantal topcompetities actief geweest en weet wat er komt kijken bij internationaal voetbal."

De aanvaller zelf is ook blij met zijn transfer naar PSV. "PSV wilde me al langer hebben en die interesse heeft me altijd gestreeld, omdat Rómario en Ronaldo hier gespeeld hebben", aldus Bruma. "Van hen beiden heb ik heel veel beelden bekeken. Het voelt goed om nu hier te zijn. Ik hoop hier de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten en via deze weg weer bij de nationale ploeg in beeld te komen."

Bruma is een van de spelers die door PSV al langere tijd wordt gevolgd. In 2016 bleek zijn komst nog onhaalbaar, maar de scouting is hem al die tijd blijven volgen. "Dit doen we omdat er later in een carrière altijd een tweede kans kan komen. Natuurlijk maak je telkens een nieuwe afweging, maar de interesse in een speler is altijd dermate breed onderbouwd, dat het eigenlijk niet meer dan logisch is dat de belangstelling niet verdwijnt zodra een eerste poging niet lukt", zegt De Jong daarover. "Bruma is een speler uit deze categorie. We kennen hem al jaren heel goed en hebben eerder al geprobeerd hem aan te trekken. Destijds maakte hij een andere keuze. Prima, dat mag. Nu kiest hij vol overtuiging en met concrete doelstellingen voor PSV. Het past nu voor beide kanten en daar ben ik heel blij mee."

Meer op PSV.nl




Tags

bruma jong bommel gestreeld poging romario ronaldo topcompetities

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

Is dit de onthulling van de speler of het nieuwe shirt!
+2/-0

4 jaar geleden
Een speler om voor naar het stadion te komen, prima aankoop!!
+3/-0

 
4 jaar geleden
Dan moet je wel een goeie plek in het stadion hebben anders zie je hem niet op de bank zitten.
+1/-5

 
4 jaar geleden
@Pvh25, Hij maakt een grapje, neem ik aan.
Als Bruma voor veel verrassing in het veld gaat zorgen dan kunnen de andere voorhoede spelers daar ook van profiteren.
Als Lozano-DeJong-Berwijn allemaal gaan vertrekken dan krijgen we een compleet nieuw PSV. Van Bommel kan nu laten zien dat hij er spel-patronen in kan slijpen.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik denk dat hij goed beseft,en dat het ook het plaatje was dat Psv hem heeft voorgeschoteld;dat de ere-divisie een mooi podium kan zijn voor een aanvaller van zijn allure,om zijn carriere een nieuwe boost te geven.
Hopelijk gaat hij excelleren in het mooie shirt.
+2/-0

4 jaar geleden
Als ik de video's zie van zijn goals en acties lijkt het echt een speler om voor naar het stadion te komen. Snel, goede actie, doelgericht. Denk dat we hier een hoop plezier aan kunnen beleven.
+2/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Ja, je moet ff geduld hebben maar dan heb je ook wat. Is toch van een veel beter kaliber dan ene promes.
+2/-1

reactie verwijderd

Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Nieuwe shirt is echt dit jaar mijn shirt(thuis), uit tenue is schandalig.....ff wachten op bekendmaking van spelers en nummers! Mijne word Affelay, ik vermoed nr 20.....
+1/-0

4 jaar geleden
Ik had in eerste instantie, zonder al te veel beelden van hem te hebben gezien, niet zo'n goed gevoel bij zo'n grote investering maar ik ben nu overtuigd geraakt en eigenlijk zijn daar 2 belangrijkste redenen voor.

1) Na een goed filmpje van hem denk ik dat hij voor eredivisie begrippen een ongrijpbare COUNTERspits gaat zijn. Die trage logge Nederlandse verdedigers (soms mislukte middenvelders of veteranen) zullen het dun in de broek doen van de snelheid en dribbel skills van Bruma.

2) De Jong gaat verkocht worden, en hoe gaaf zou het zijn als we met Malen en Bruma weer het kattepult voetbal kunnen spelen zoals toen met Depay/Wijnaldum (laatste jaar Nike). Ik was minder blij in eerste instantie vanwege het feit dat Bruma niet zo n assistenman is en we ook veel wedstrijden het spel wel moeten maken. Met Malen in de punt kun je ook nog wisselen van positie want die kan ook om de spits heen spelen.
+1/-3

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje