Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV en Valencia akkoord over transfer Toni Lato'

2 juli 2019 15:38 - Plaza Deportiva
Foto: Pro Shots

"PSV en Valencia akkoord over transfer Toni Lato"; image source: Pro Shots

Volgens het Spaanse Plaza Deportiva hebben PSV en Valencia een akkoord bereikt over de transfer van Toni Lato. PSV zal 5 miljoen euro betalen voor de 21-jarige linksback en dat bedrag kan via bonussen nog 1 miljoen euro meer worden. Valencia heeft bovendien een terugkoopoptie weten te bedingen van 10 miljoen, zo meldt het medium.

PSV is ook bijna rond met Lato zelf. De verdediger zal mogelijk dinsdagmiddag al afreizen voor een medische keuring in Eindhoven en voegt zich daarna direct bij de selectie van Mark van Bommel in Verbier.

Lato is afkomstig uit de jeugdopleiding van Valencia en maakte in februari 2016 zijn debuut op het hoogste niveau in de Europa League tegen Rapid Wien. Zijn competitiedebuut volgde in januari 2017. In totaal speelde hij tot nu toe 43 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Ook kwam hij 4 keer in actie voor Jong Spanje.

Update 16:16: Ook het Eindhovens Dagblad, De Telegraaf en Voetbal International melden dat PSV de selectie snel hoopt te kunnen versterken met de komst van Toni Lato. Volgens De Telegraaf geven bronnen rondom PSV aan dat er goede hoop is dat de transfer wordt afgerond.

Meer op Plaza Deportiva




Tags

lato valencia telegraaf bedingen bommel competitiedebuut deportiva jong keuring plaza rapid terugkoopoptie verbier wien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Leuk zo'n terugkoopoptie maar daarmee ga je natuurlijk geen kapitaal opbouwen. Das alleen maar korte termijn denken!
+2/-6

 
4 jaar geleden
PSV probeert op een creatieve manier toch bij Ajax in de buurt te blijven. Op deze manier kan PSV een selectie samenstellen die anders waarschijnlijk niet mogelijk was. Het is niet optimaal maar als je hiermee de CL haalt dan verdien je op een andere manier het geld wel.
+5/-1

 
4 jaar geleden
Zo denk ik er ook over. PSV kan en mogelijk door de gemeentedeal mag niet teveel financieel risico nemen en moet dus investeren op te verwachten inkomsten. CL gelden zijn daarin extra's die niet begroot worden. Laat Ajax maar zijn ding doen, PSV vaart eigen koers.
+1/-0

4 jaar geleden
En dan ook nog een bonus geven, waardoor je nog maar 4 miljoen er op kan verdienen. Na aftrek van salaris dus vrijwel niks. Dit is geen beleid idd voor de lange termijn... We zijn geen opleidingsclub. Dan kan je net zo goed huren zonder optie tot koop.

Als je zo'n afspraak maakt dan zou de club binnen een jaar moeten terugkopen en niet hetzelfde seizoen nog door mogen kopen. Maar goed ik snap wel dat het niet aan PSV is om eisen te stellen, maar dan moet je de speler gewoon niet aankopen of juist net ff voor wat extra geld het risico wel durven nemen en volledig overkopen.
+4/-3

4 jaar geleden (gewijzigd)
Als we elke keer een goede speler kunnen laten groeien een die normaal niet betaalbaar voor ons is en toch nog wat miljoenen winst brengt zoals onlangs is het wat mij betreft ok!!!!
Misschien kunnen we dan langzaam groeien met Europese inkomsten en verkoop uit eigenjeugd zodat we zelf de betere spelers kunnen betalen.

Blij met de Jong doet het goed en trots op een mede Hagenaar

Ook goed voor PSV dat zij tegen andere vertellen wat een fijne en gemoedelijke ploeg PSV is dat kan nog wel eens het verschil maken of een speler wel of niet naar ons toe wil komen dus we scoren ook punten voor de goodwill
+3/-1

moderator forum-beheerder 4 jaar geleden
Clubs vragen steeds meer geld voor spelers,
PSV kan dat simpelweg niet betalen.
Dus als je met een terugkoop afspraak goedkoper spelers kan halen en er ook nog wat winst op kan maken is dat een goede zet van PSV!
En op Angelino heeft PSV ook 7.5 miljoen winst gemaakt! :)
+3/-1

 
4 jaar geleden
Is Angelino danal echt verkocht, of staat die deal nog in de wachtkamer ?
+2/-1

4 jaar geleden
Schijnbaar heeft men niets geleerd met de situatie rond Angelino. Waarom kan Valencia een dergelijke koopoptie eisen bij een bankzitter? Ik ben sowieso niet voor dit soort constructies, maar pas ze dan toe bij de spelers die normaal gesproken onhaalbaar zijn.
+3/-6

 
moderator forum-beheerder 4 jaar geleden
Spaanse media melden dat PSV een bedrag van vijf miljoen plus een bonus van één miljoen euro voor Lato betaalt. Daarnaast kan Valencia hem terugkopen voor tien miljoen euro

Dus je maakt 4 tot 5 miljoen euro winst dat is beter da niks toch?
+3/-1

 
4 jaar geleden
Dat is zo goed als niks. Dit is geen ambitieus beleid, wat je wel hoort te voeren als je bij de beste clubs van Europa wilt horen. Gerbrands lult een hoop, maar ik zie liever bijpassende maatregelen.
+1/-5

 
Wie betaald dan de salaris en verzekering?
+1/-7

4 jaar geleden
Een paar jaar geleden werden spelers gehuurd omdat er geen geld was. Nu kunnen we er in ieder geval wat aan over houden. Als er dan ook nog 1 klapper per jaar bij zit, kun je aardig wat opbouwen
+6/-1

Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
De financiele constructie is bij deze speler wederom weer kul..... haal geld eraf, met bonus en ook z’n salaris dan speel gewoon quitte wanneer er een terugkoop clausule van 10miljoen inzit.... waardeloos!
+1/-4

 
4 jaar geleden
Stel we worden mede dankzij deze goede speler kampioen en halen CL groepsfase. Dan heb je echt wel winst: sportieve winst. En dat is toch het belangrijkste... PSV is geen handelshuis, maar een voetbalclub. Wat een gezanik hier over die clausule.
+7/-1

 
4 jaar geleden
Volledig mee eens. Bij sportieve vooruitgang volgt vanzelf financiële vooruitgang. Je bent supporter, geen boekhouder.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens, laat die koehandel maar aan de Amsterdammers.
+2/-0

4 jaar geleden
Dit is toch niet te geloven, we hebben aanvallers nodig!! Waar is John de Jong mee bezig.
+11/-3

 
Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Wel prima speler, vind dit een prima nieuwe links back, nu doorschakelen, naar onze rechts centraal achterin, Diego Reyes???
+2/-1

 
4 jaar geleden
Nou ik denk toch echt dat er in de verdediging nu echt letterlijk wat gaten zitten. De verdediging is op twee plaatsen niet bezet met een speler met Aselectiekwaliteiten. Dat moet toch echt eerst gerepareerd. In de aanval is tot nu toe alleen Luuk vertrokken. De rest is er gewoon nog hoor.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Inzake de optie lees ik dat Valencia slechts 2 jaar de tijd heeft om deze te lichten. Als je €10 miljoen kunt maken van een maximale investering van €6 miljoen doe je als PSV zijnde gewoon een hele goede deal. Het moge duidelijk zijn dat wij geen €250 miljoen op de bank hebben anders werden er echt wel andere spelers gekocht. Een paar jaar geleden huurden we Zintsjenko waar we geen pepernoot aan verdienden. Het doet me deugd PSV zaken te doen met ploegen als City en Valencia waaruit blijkt dat we een goed netwerk hebben. Dit is het PSV wat ik ken! Creatief en zeer ondernemend
+7/-4

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens, zie ook mijn post hierboven.
Weet jij of Angelino al echt verkocht is ?
+2/-4

4 jaar geleden
Waarom telt iedereen zijn salaris mee? Als je koopt zonder constructie moet je ook salaris betalen. Daarnaast geloof ik niets van de 1 miljoen bonus. Waarom een bonus als er al terugkoopoptie inzit. Dan zou je dat op die manier verrekenen.
+2/-1

4 jaar geleden
Ik moet even reageren op de mensen die afgeven op de terugkoop clausule.

Allereerst is de berekening van de winst verkeerd. Op het moment dat je hem koopt en 5 miljoen betaald, schrijf je hem af over zijn contract periode. Bij 5 jaar is dat 1 miljoen per jaar. Voor de restwaarde staat hij op de balans bij PSV. Deze kosten voert PSV op. Ongeacht of hij speelt, bankt of geblesseerd is. Hetzelfde geldt voor het salaris.

De reden waarom je deze kosten sowieso moet nemen is dat je hoe dan ook beschikking hebt tot de diensten van de speler.

In het ergste geval is de winst van PSV dus 10 miljoen - 4 miljoen (restwaarde) dus 6 miljoen.

Als je het op langer termijn bekijkt kan je het ook als volg zien: met de winst van Angelino koop je Lato en heb dus je geld verdubbeld en vrij voor een andere positie.

Wel grappig overigens dat het bekeken wordt. De kosten van het salaris van de Jong worden nu toch ook niet afgetrokken.

Als tweede heeft iemand anders een goeie optie om dergelijke spelers wel te halen ?
+2/-1

 
moderator forum-beheerder 4 jaar geleden
PSV was toch ook achter Erik Pieters aan? zoiets heb ik laatst gelezen.
+1/-3

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Leuk voor de bank totaal geen basismateriaal. En jou zou zeggen je laat je niet weer foppen met een terugkoopgarantie . Maar nee hoor
+1/-6

 
4 jaar geleden
Totaal geen basismateriaal. En dat zonder dat hij 1 minuut voor PSV heeft gespeeld. Knap.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Op basis van wat concludeer jij dat dit geen basismateriaal is?
+1/-3

reactie verwijderd

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
In Spanje zijn ze lovend over Lato en vindt men zijn situatie zelfs onrechtvaardig. Lato wordt beschouwd als een prima linksback die simpelweg de pech heeft dat Valencia over een nóg betere beschikt.

Op YouTube vindt je een filmpje dat Lato als een technisch vaardige speler portretteert, met een prima handelingssnelheid. Ook lijkt hij redelijk snel en kan hij goed opkomen. Lato lijkt qua speelstijl (een beetje) op Angeliño. Neemt natuurlijk niet weg dat zo'n filmpje geen goede graadmeter is.
+4/-0

4 jaar geleden
De tijd dat we een goede speler halen voor Jaren is voorbij.Gelukkig kiest men voor deze constructie . Het levert straks niet zo veel op maar beter dan paniekaankopen voor veel geld en dan moet je ook maar afwachten.We hebben inmiddels wel geleerd denk ik ( Guti /Romero) 6 en 10 mln .
+1/-0

4 jaar geleden
En zaadje geplant voor verkoop lozano denk ik? ????
+1/-0

4 jaar geleden
Zonder dergelijke terugkoopclausules is het niet mogelijk voor PSV om spelers van dit niveau aan te trekken voor deze bedragen. Zonder zo'n terugkoopclausule haal je voor dit bedrag middelmaat. Haps ging voor eenzelfde bedrag naar Feyenoord om maar wat te noemen.
+1/-0

4 jaar geleden
PSV moet gewoon de sterkste selectie mogelijk bij elkaar zien te krijgen. Als dat met zo'n constructie is, dan is het maar zo. Wil je bij die top 32 van Europa komen zal er snel Europees succes gehaald moeten worden, want als we de punten van seizoen 15/16 straks kwijt zijn maken we een vrije val op de Europese ranglijst en kunnen we een geplaatste status in de voorrondes wel vergeten. Misschien kun je voor de punten beter maar voor Europa League gaan om je doelstelling te halen.
+1/-1

4 jaar geleden
Als je leest dat deze Lato eigenlijk de concurrent van Angelino is bij Jong Spanje zeg ik direct: doen!
Erg jammer van die terugkoopclausule, maar de tijd begint nu echt te dringen. PSV moet gewoon snel een goede linksback hebben.
+1/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje