Transparent
Inloggen
Sluiten

Arjen Robben beëindigt loopbaan en komt niet naar PSV

4 juli 2019 17:10 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Arjen Robben beëindigt loopbaan en komt niet naar PSV; image source: Pro Shots

Arjen Robben zal niet naar PSV vertrekken. De vleugelaanvaller heeft besloten zijn carrière te beëindigen. Dat meldt onder meer de NOS. Robben werd de afgelopen maanden meerdere keren gelinkt aan een terugkeer bij PSV, maar hij stopt per direct met voetballen. "Zoals iedereen weet heb ik na mijn laatste wedstrijd voor Bayern München bewust de tijd genomen om een weloverwogen beslissing te nemen over mijn toekomst. En ik heb besloten om een punt te zetten achter mijn carrière als profvoetballer", aldus Robben.

De aanvaller gaat verder: "Zonder twijfel is het de moeilijkste beslissing die ik in mijn loopbaan heb moeten nemen. Een beslissing waarbij 'hart' en ''verstand' met elkaar in botsing kwamen. De liefde voor het spelletje en de overtuiging dat je nog steeds de hele wereld aankan, tegenover de realiteit dat niet altijd alles loopt zoals je zou willen en je niet meer dat jochie van 16 bent, dat nog geen idee had wat een blessure inhield. Op dit moment ben ik fit en gezond en als liefhebber van vele andere sporten wil ik dit voor de toekomst graag zo houden. Stoppen doe ik dus definitief, maar het is goed zo."

Robben speelde van 2002 tot 2004 in het shirt van PSV en kwam daarin tot 73 officiële wedstrijden. Daarna speelde hij voor Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Hij werd kampioen in Nederland, Engeland, Spanje en Duitsland. In totaal werd hij liefst 12x landskampioen, iets wat geen andere Nederlandse voetballer ooit behaald heeft. Tijdens zijn gehele carrière won hij 31 prijzen, waaronder de Champions League in 2013. In het shirt van Nederland kwam hij tot 96 interlands.

Meer op NOS.nl




Tags

robben arjen bayern nederland botsing chelsea duitsland engeland jochie liefde madrid nos profvoetballer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Dat was toch wel te verwachten. Verstandige beslissing. Hij zei al steeds dat hij top is als hij dit is. Het probleem was dus dat hij vrijwel nooit meer fit is, dus ook niet top. Gelukkig heeft hij niet voor afbouwen bij PSV gekozen.
Hij kan terugkijken op een mooie carrière.
+5/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Eens !! ( bij PSV had ik het wel leuk gevonden als hij niet te veel af had gezakt)
+2/-1

4 jaar geleden
Hij is nog steeds welkom. Niet als voetballer maar als lid van de technische staf voor bv de jeugdopleiding. Als die dat zou willen.
+7/-1

 
4 jaar geleden
Ok Rob thnks !! dat zou hij fijn vinden om te horen dat het mag van jou ;)
+3/-6

 
4 jaar geleden
In een intervieuw van een week of 5 geleden bij de NOS had ik toen zeker niet gedacht dat hij zou gaan stoppen. Alles gaf aan dat hij nog zo graag door zou willen gaan. Hij zou zijn beslissing binnen ongeveer een week bekend maken.
Toen er daarna weken lang niks gemeld werd, kreeg ik al het vermoeden dat de optie "stoppen" steeds serieuzer werd. Een fitte Robben was een aanwinst geweest voor PSV.

Ik zou hem ook graag in de technische staf van PSV zien. Maar ik vermoed dat hij nu wel weer in Groningen wil gaan wonen. Misschien gaat hij wel bij Groningen trainen. Bij PSV verwelkomen Mr Rob en ik hem van harte.
+2/-1

 
nieuws-redacteur 4 jaar geleden
Als hij iets in Nederland gaat doen op voetbalgebied zal dat alleen bij Grunn zijn want dat is zijn cluppie.
+1/-0

Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Ja, ik zou hem idd ook benaderen om hier wat met opleiding te gaan doen, of haal hem erbij bij de A selectie
+1/-1

nieuws-redacteur 4 jaar geleden
Wat jammer ! Wel logisch
+2/-1

4 jaar geleden
Was te verwachten te veel geblesseerd nu kan PSV zich volledig richten op berghuis en een top spits. Als vervanger van Luuk de jong en lozano of bergwijn.
+2/-4

 
De beste Nederlandse voetballer, op Willy van der Kuijlen na natuurlijk.
+4/-1

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Merci voor alles Arjen, je bent echt een levende legende. Met name voor het Nederlands voetbal, jij behoort tot die groep spelers die ongeacht de Nederlandse club(s) waarvoor je gespeeld hebt een icoon is voor iedere Nederlandse voetballiefhebber. Dat zegt nogal wat.

Geniet van je pensioen en veel succes in de toekomst bij FC Grun, want daar zal je ongetwijfeld gaan helpen in de jeugd of in de technische staf ;-)
+2/-0

4 jaar geleden
Wat een speler was dit zeg! Ongelooflijk van hem genoten. Hopelijk komt er een mooi vervolg ergens in de voetbalwereld voor Arjen
+1/-0

4 jaar geleden
We weten dat Arjen Robben blessuregevoelig is, daarom is het beter dat hij nu definitief stopt.
Feyenoord heeft geluk gehad... eerst Dirk Kuijt en vorig jaar Robin van Persie.
Deze twee spelers zijn de afgelopen jaren voor Feyenoord zeer belangrijk geweest.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot soccernews tuchtcommissie vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage