Transparent
Inloggen
Sluiten

Nick Viergever: 'Ik ben volledig met PSV bezig'

5 juli 2019 05:23 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Nick Viergever: "Ik ben volledig met PSV bezig"; image source: Pro Shots

Ondanks dat er ook voor hem interesse was, is Nick Viergever niet bezig met een vertrek bij PSV. Dat geeft hij aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Geruchten zijn er altijd en er is ook wel geïnformeerd, maar een club moet op alle fronten perfect bij me passen en dat was niet het geval", aldus Viergever. "Ik ben volledig met PSV bezig. Je weet dat je hier altijd voor de prijzen speelt en voor Champions League-voetbal kunt gaan. Dat zijn dingen die je niet makkelijk opgeeft."

PSV moet direct vol aan de bak met wedstrijden in de voorronde van de Champions League en de Johan Cruijff Schaal op het programma. Bovendien wil de ploeg uiteraard een goede start in de competitie maken. "Met AZ heb ik ook al eens van die periodes meegemaakt. We wisten vorig seizoen al dat er mutaties in de selectie zouden komen en dat dit wedstrijdschema zou volgen. Het is aan ons om de speelwijze die de trainer voor ogen heeft in trainingen zo goed mogelijk onder de knie te krijgen", zegt hij daarover. "Aan het schema kunnen we niks veranderen en we moeten daarmee zo goed mogelijk om zien te gaan. De voetbalkalender is bomvol en de vakantie is dit jaar kort. Of dat goed is, is een tweede, maar wij gaan ons daar nu niet mee bezighouden."

Door de veranderde regelgeving, waarbij een uittrap van de keepers ook binnen het zestienmetergebied onderschept mag worden, zal ook het spel veranderen. "Er zijn wat dingen waar je op moet trainen. Eerst stond je buiten de zestien en nu is het veld een meter of elf groter. Je hebt dus grotere ruimtes om te verdedigen of om je positiespel te spelen. Voor voetballende teams is dat een voordeel denk ik, maar we zullen er goed op moeten trainen", zo geeft Viergever aan. "Ook moeten we zelf andere afwegingen maken. Luuk de Jong was natuurlijk heel sterk in de lucht, dus lange ballen zullen we anders moeten spelen. We hebben nu andere spelers voorin, met meer snelheid."




Discussieer mee op de forums


Tags

viergever bezighouden fronten jong lucht mutaties onderschept opgeeft uittrap voorronde wedstrijdschema

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Hoe zit deze nieuwe regel precies in elkaar? Hier had ik nog niks van gehoord...
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dat wordt nog wat met dat hands. Iemand raken op zn hand is dus een pingel. Dan ga je daar toch vol op mikken?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Zoals ik het lees betreft het alleen handballen in aanvallende situaties. Dus niet verdedigend.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ja klopt. Wel jammer dat zo'n Hand van God dus ook niet meer mag..
+3/-0

4 jaar geleden
Speelde een goed seizoen. Dit jaar het verlengstuk van de trainer?
+3/-4

nieuws-redacteur 4 jaar geleden
Ik heb toch wel medelijden met Nick. Eerst wordt hij vier keer geen kampioen in Amsterdam (ok leuk voor ons maar heb het even over Nick hier haha) en komt hij hierheen en wordt hij ook 2e en dat terwijl we bijna het hele seizoen bovenaan staan. Komt nog bij dat Nick in Amsterdam door Overmars een transfer door de neus is geboord. Leverkusen wilde hem hebben na die wedstrijd tegen Schalke meen ik...Nick mocht niet weg maar kreeg als dank ook geen nieuw contract.
Ik moet zeggen dat hij het goed gedaan heeft hier, je kunt zeggen wat je wilt maar iemand die voor nop komt en dan zo presteert...prima toch. Nee, het is geen Van Dijk of De Ligt maar hij zit daar net onder. Prima speler voor PSV.

Ik gun hem nu wel een mooie transfer om ergens zijn vakken te vullen maar voor PSV is het beter als hij blijft.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Hij kan wellicht morgen beginnen met vakkenvullen bij de AH op de hoek.
+3/-0

 
nieuws-redacteur 4 jaar geleden
Haha, typefoutje niet gezien..
+1/-0

 
Hopelijk is PSV AH te snel af en verlengen ze Nick, Sorry Ginneschrik;-) Ik had vorig seizoen geen vertrouwen in Nick, Maar hij zal dit seizoen wel kampioen worden, deet het wel goed en gaat het beter doen.
+2/-1

 
nieuws-redacteur 4 jaar geleden
Hoop dat je gelijk hebt. Nick is inderdaad zwaar onderschat in Nederland.
+1/-0

4 jaar geleden
Het lijkt me een open deur dat spelers gewoon hun werk doen en dus gewoon met hun club bezig zijn. Nu lijkt het bijna bijzonder dat Viergever dat ook doet, maar het is gewoon de standaard. En wat hij in zijn vrije tijd doet is aan hem.
+1/-0

4 jaar geleden
We moeten nu wel verder met hem, gezien de dunne bezetting achterin. Maar zelf begrijp ik de hosanna niet. Gewoon een middelmatige speler. PSV is zijn top en daar moeten wij ook de lat leggen.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje