Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Timo Baumgartl voor vijf jaar naar PSV

25 juli 2019 15:08 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Officieel: Timo Baumgartl voor vijf jaar naar PSV; image source: Pro Shots

PSV heeft de komst van Timo Baumgartl via de officiële website bevestigd. De Duitse verdediger heeft een contract voor vijf jaar getekend in Eindhoven. Baumgartl komt.over van VfB Stuttgart, waarmee hij afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga. Met Duitsland onder 21 was hij deze zomer actief op het EK.

De degradatie van Stuttgart zorgde voor ee kans voor PSV. "Normaal gesproken haal je als Nederlandse club geen gerenommeerde jeugdinternationals van Duitsland weg bij een club uit de Bundesliga", aldus technisch manager John de Jong. "Na de degradatie van Stuttgart hebben we hem ons plan voorgelegd en dat bleek te bevallen. Hij heeft met Daniel Schwaab en onze trainer Mark van Bommel gesproken en Eindhoven bezocht. Toen was hij overtuigd."

Daniel Schwaab speelde ook een rol bij de transfer. "Ik heb met Daniel samengespeeld en heb hem hoog zitten", zo geefr Baumgartl aan. "Zijn enthousiasme over PSV heeft een belangrijke rol gespeeld bij het maken van mijn keuze. Ik kijk er naar uit om hier aan de slag te gaan. PSV speelt om de prijzen, dat is de uitdaging die ik zocht."

Meer op PSV.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

baumgartl stuttgart bundesliga degradatie duitsland schwaab bommel geefr gerenommeerde jeugdinternationals jong vfb voorgelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Blij mee ik heb verwachtingen. Naast Bruma ook een zeer redelijke aankoop.
+4/-1

9 maanden geleden
Herzlich willkommen! En nu nog eentje!
+3/-1

Gertjan1983 (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd)
Prima nieuws dit. Nu berghuis er nog bij en we kunnen de platte kar al uitrollen. Met dit elftal kunnen we zelfs mee gaan doen om de champions league. Beste psv sinds hele lange tijd. Top gedaan de Jong!
+6/-10

 
9 maanden geleden
Heb je vandaag iets te lang in de zon gezeten?
+10/-6

 
Wakkur2019 (geschorst)
9 maanden geleden
Koekoek en dan ook nog een aantal likes krijgen. Die site hier is net zo amateuristisch als het filmpje wat bij dit topic zit, hoe kneuterig is dat? We kunnen nog veel leren
+3/-8

 
9 maanden geleden
Tenenkrommend slecht dat filmpje. Dat kan echt niet meer in deze tijd waar Social media een waanzinnig groot internationaal bereik heeft. Dat ze zich even kapot schamen daar. Verder wel blij met deze aankoop. Goed gedaan van John.
+5/-3

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
@Gertjan1983 waarom post jij, als Ajacied, op het PSV netwerk en doe je je voor als zogenaamde PSV fan? Je weet dat alleen gefrustreerde fans dat doen hé ;)
Iemand die zoveel tijd hier aan besteed moet wel heel erg gefrustreerd zijn. Mooi dit :)
+2/-0

9 maanden geleden
Dat is prima nieuws. Dit is er eentje die over enkele jaren voor veel geld verkocht kan worden.
Grote sterke verdediger die hier voetballend beter zal worden dan men vraagt in verschillende competities. En dat zal hem completer en beter maken.
Baumgartl, herzlich wilkommen und viel erfolg.
+5/-2

9 maanden geleden
Kijk! De muur van Berlijn is binnen..
+3/-3

9 maanden geleden (gewijzigd)
@Gertjan,
Ik ben voor positieve posts, maar deze gaat me toch iets te ver.
Bij Ajax klotst het geld tegen de muren op, dus de platte kar kan nog lang in de schuur blijven staan,
Met dit team kunnen we wel de groepfase CL halen, als het mee zit, maar verder heb ik geen grote verwachtingen,
En Lozano en Bergwijn kunnen ook nog verkocht worden.
Het team dat er nu staat is in korte tijd samengesteld voor de vCL. Er gaan nog redelijk wat spelers vertrekken en komen de komende maand, is mijn verwachting.
+5/-2

 
Gertjan1983 (geschorst)
9 maanden geleden
Ajax heeft geld. Maar hun selectie is rond en hun zijn veel zwakker geworden. Wij daarin tegen veel sterker.
+1/-4

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hoop dat we uiteindelijk sterker zijn, maar onze 2 beste spelers van afgelopen seizoen zijn wel vertrokken. Bovendien zijn er veel mutaties en dat heeft tijd nodig. Zowel bij Ajax als PSV gaan echt ook nog wel de nodige aan- en verkopen plaatsvinden, we kunnen pas 2 september een goed beeld krijgen.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Bij Ajax zijn juist de twee beste spelers vertrokken! Bij ons kun je daar nog over discussiëren. We moeten gewoon hopen dat de aankopen goed uitpakken. Ik zie in ieder geval een aantal aankopen met potentie.
+1/-1

9 maanden geleden
Lijkt me een wilde bras... Die alles naar voren rost of de zijlijn over.. Zal me benieuwen.
+1/-3

9 maanden geleden
Ik ken hem niet, maar ben blij dat we een eindelijk een nieuwe centrale verdediger aangetrokken hebben. Hoop dat er nog een extra verdediger zal komen die de concurrentiestrijd met Viergever aankan.
+1/-1

9 maanden geleden
He he ,welkom hopelijk nu wat rust achterin..
+2/-1

9 maanden geleden
Goeie middenvelder is t meest urgent !!!
+1/-3

9 maanden geleden
Komt wel sympathiek over. Hopelijk een goede aanwinst.
+1/-1

9 maanden geleden
Wat me meeste zorgen baart is dat Mark blijkbaar ook onze TD is
+1/-1

9 maanden geleden
Tijd dat onze tamboer een keer op drumles gaat.
+1/-1

9 maanden geleden
Afwachten of Baumgartl de missing link is. Heb hem zelf nog nooit zien spelen, maar dat een jonge, veelbelovende Duitse speler voor ons kiest is natuurlijk positief. Ondanks deze aankoop blijft de verdediging een zorgenkindje. Viergever heeft het vorig jaar een seizoen zonder blessures volgehouden, maar is voor mij nog steeds een blessuregevoelige speler. Dumfries is een prima back, maar daar moeten we ook niet meer van maken. En op links heb ik het gevoel dat we er flink op achteruit zijn gegaan. Hopelijk kunnen we Bergwijn nog een jaar behouden en Lozano & Pereiro nog verkopen, dan zou de selectie rond kunnen zijn (al zal PSV dan nog wel Berghuis willen halen).
+1/-1

9 maanden geleden
Het baart mij eerlijk gezegd wel zorgen dat een groot deel van de fans van VfB Stuttgart toch redelijk blij zijn met zijn vertrek. "Hij trekt vaak pech aan" zijn dingen die voorbij komen. Ik ben benieuwd..
+1/-1

 
9 maanden geleden
Die supporters zijn denk ik gewoon zwaar gedeprimeerd door de degradatie. Net als wij balen van de tweede plek, dan merk je dat al snel veel spelers zogenaamd er niks meer van kunnen.
+1/-1

PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.582 fans gingen je al voor.Laatste nieuws
Tagcloud

beademing belasting change climate compenseren corona daklozen duitsland eredivisie feyenoord flitsphirips izecson knvb komkommertijd lockdown mandje nederland neymar onzin pakweg regering rutte santos schmidt sir tinus uswilly utrecht vhtlsaw wetten