Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV aast in Amsterdam op twaalfde Johan Cruijff Schaal

25 juli 2019 18:53

Een paar dagen na de winst tegen FC Basel kan PSV in Amsterdam op jacht naar de eerste prijs van het seizoen. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal is Ajax de tegenstander. PSV kan zaterdag voor de 11de keer beslag leggen op de Johan Cruijff Schaal, die sinds 1996 wordt gespeeld. In 1992 wist PSV ook al een keer de PTT Telecom Cup te winnen, de voorloper van de Cruijff Schaal. Zes keer ging voor PSV de strijd om de Supercup verloren.

Zaterdag wordt het voor PSV de achtste keer dat Ajax in de Johan Cruijff Schaal de tegenstander is. Drie keer bleek PSV te sterk, terwijl vier keer werd verloren. Ook de eerste Johan Cruijff Schaal in 1996 ging tussen beide ploegen en gold als officiële opening van de ArenA. PSV was toen veel te sterk en wist met 3-0 te winnen. René Eijkelkamp opende vlak na rust de score, terwijl Marc Degryse twee doelpunten wist te maken. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in 2012. PSV wist toen met 4-2 te winnen. Mark van Bommel was die wedstrijd de aanvoerder.

Net zoals bij PSV is er ook bij Ajax een hoop veranderd in de selectie. Vijf spelers zijn verkocht, terwijl de selectie versterkt werd met zes nieuwe spelers. Onder meer de ook aan PSV-gelinkte Mexicaanse verdediger Edson Álvarez tekende een contract in Amsterdam. Hij heeft echter nog geen werkvergunning, dus zal tegen PSV sowieso niet mee kunnen spelen.


Tags

aast twaalfde alvarez arena basel bommel degryse eijkelkamp gelinkte opening supercup telecom werkvergunning

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

afellay baumgartl berghuis bergwijn bommel boscagli bruma daguardo doan drongelen faber gerbrands guppie hendrix hiddink ihattaren jdj jong lammers lcv lyanco mentor mvb nac peejay rosario schwaab sir tinus viergever