Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV geeft doelpunten opnieuw cadeau en verliest in Basel

30 juli 2019 21:53
Foto: Pro Shots

PSV geeft doelpunten opnieuw cadeau en verliest in Basel; image source: Pro Shots

PSV moet de groepsfase van de Champions League uit het hoofd zetten. Door dinsdagavond met 2-1 te verliezen van FC Basel is de ploeg van Mark van Bommel uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League. Bruma maakte het enige doelpunt voor PSV. Het Europese seizoen zal nu voortgezet moeten worden in de voorronde van de Europa League.

PSV begon net zoals enkele dagen eerder weer belabberd aan de wedstrijd. Na ruim vijf minuten werd net buiten het zestienmetergebied een vrije trap weggegeven door Hirving Lozano, de muur stond vervolgens niet goed opgesteld en de pegel die uiteindelijk volgde ging via de handen van Jeroen Zoet in het doel.

De beginfase was volledig voor de Zwitsers. PSV kwam er totaal niet aan te pas en het leek wachten tot de schade nog groter zou worden. Na bijna twintig minuten spelen verwerkte Zoet een voorzet van de Zwitsers niet goed, waarna Van Wolfswinkel de bal voor het intikken had. De aanvaller schoot echter gehaast naast, waardoor PSV ontsnapte.

Vanuit het niets was het opeens aan de andere kant raak. Donyell Malen werd diep gestuurd en gaf na een individuele actie een schitterende pass op Bruma. De Portugees kopte de bal vanaf de rand van de zestien in de kruising, waardoor de stand weer gelijk werd en PSV met die stand door zou gaan naar de volgende voorronde in de Champions League.

Het spelbeeld kantelde opeens volledig en PSV was heer en meester op het veld. Nick Viergever kwam opeens vrij voor het doel, maar leek te schrikken van de mogelijkheid en raakte de bal helemaal verkeerd, terwijl ook Malen een uitstekende kans kreeg om PSV op voorsprong te zetten. Gescoord in de eerste helft werd er echter niet.

Ook direct na rust nam PSV het initiatief. Steven Bergwijn raakte na een minuut spelen de paal, terwijl Lozano de rebound gehaast over het doel schoot. Ook Basel kreeg vrijwel direct een goede mogelijkheid, maar dankzij een uitstekende sliding van Nick Viergever kon voorkomen worden dat de Zwitsers op doel konden schieten.

PSV zat in een fase waarin het meerdere goede mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen en daarmee het tweeluik met de Zwitsers voor een groot deel te beslissen. Bergwijn kreeg de grootste mogelijkheid, maar zijn schot kon door de doelman nog net worden gekeerd.

Halverwege de tweede helft was het opeens aan de andere kant raak. Bruma schoot de bal in de voeten van aanvoerder Stocker toen hij de bal probeerde weg te werken. De voorzet van de Zwitser kwam voor de voeten van Van Wolfswinkel, die optimaal kon profiteren omdat Derrick Luckassen en Denzel Dumfries elkaar in de weg liepen. De spits kon eenvoudig de 2-1 binnen schieten, waardoor PSV weer vol aan de bak moest om verder te kunnen in de Champions League.

Ondanks dat er nog 22 minuten te spelen waren en PSV vol druk probeerde te zetten op de defensie van de Zwitsers wist het nauwelijks nog gevaarlijk te worden, waardoor Basel door mag naar de derde voorronde van de Champions League, terwijl PSV volgende week in de Europa League zal moeten spelen tegen het Noorse Haugesund of het Oostenrijkse Sturm Graz.




Discussieer mee op de forums


Tags

basel bruma voorronde bergwijn cadeau gehaast lozano malen viergever wolfswinkel zoet beginfase bommel dumfries graz haugesund heer intikken kruising luckassen muur pegel portugees rand rebound sliding spelbeeld stocker sturm verwerkte voortgezet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje