Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV begint competitie tegen regerend kampioen van Keuken Kampioen Divisie

1 augustus 2019 17:40

PSV opent zaterdagavond de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Twente, de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie van afgelopen seizoen. De Tukkers zijn een jaar na hun degradatie met een flink gewijzigde selectie alweer terug in de Eredivisie. Van de basisploeg die twee seizoenen geleden degradeerde, zijn nog maar twee spelers actief bij FC Twente.

Ondanks dat FC Twente een jaar in de Keuken Kampioen Divisie heeft gespeeld, zal het alweer voor de 57e keer zijn dat PSV in competitieverband de reis naar Enschede gaat maken. PSV wist 31 keer te winnen, speelde 17 keer gelijk en 4 keer hield FC Twente de punten in eigen huis. De eerste keer dat beide ploegen elkaar troffen, leverde direct de grootste overwinning ooit op van PSV op bezoek bij FC Twente. In het seizoen 1965/1966 won PSV met liefst 1-7. Mister PSV Willy van der Kuylen maakte die dag vier doelpunten, terwijl FC Twente dat duel nog op voorsprong gekomen was.

Twee seizoenen geleden won PSV nog met 0-2 in Enschede door treffers van Hirving Lozano en Santiago Arias. Na dat duel haalde toenmalig FC Twente-trainer Gertjan Verbeek nog hard uit naar PSV omdat het voetbal niet om aan te gluren was en het maar schijtbakkenvoetbal was. PSV zou uiteindelijk in de 31ste speelronde de landstitel al binnen slepen, terwijl FC Twente dus op de allerlaatste plaats eindigde en degradeerde uit de Eredivisie.

De selectie van FC Twente kent één speler met een verleden bij PSV. Verdediger Paul Verhaegh is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, maar kwam nooit in actie voor het eerste elftal. Na negen jaar in Duitsland gespeeld te hebben, tekende de drievoudig international van het Nederlands elftal afgelopen zomer een contract in Enschede.




Discussieer mee op de forums


Tags

twente enschede eredivisie arias basisploeg degradatie duitsland gertjan kuylen landstitel lozano mister santiago schijtbakkenvoetbal verbeek verhaegh willy

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage