Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV begint competitie tegen regerend kampioen van Keuken Kampioen Divisie

1 augustus 2019 17:40

PSV opent zaterdagavond de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Twente, de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie van afgelopen seizoen. De Tukkers zijn een jaar na hun degradatie met een flink gewijzigde selectie alweer terug in de Eredivisie. Van de basisploeg die twee seizoenen geleden degradeerde, zijn nog maar twee spelers actief bij FC Twente.

Ondanks dat FC Twente een jaar in de Keuken Kampioen Divisie heeft gespeeld, zal het alweer voor de 57e keer zijn dat PSV in competitieverband de reis naar Enschede gaat maken. PSV wist 31 keer te winnen, speelde 17 keer gelijk en 4 keer hield FC Twente de punten in eigen huis. De eerste keer dat beide ploegen elkaar troffen, leverde direct de grootste overwinning ooit op van PSV op bezoek bij FC Twente. In het seizoen 1965/1966 won PSV met liefst 1-7. Mister PSV Willy van der Kuylen maakte die dag vier doelpunten, terwijl FC Twente dat duel nog op voorsprong gekomen was.

Twee seizoenen geleden won PSV nog met 0-2 in Enschede door treffers van Hirving Lozano en Santiago Arias. Na dat duel haalde toenmalig FC Twente-trainer Gertjan Verbeek nog hard uit naar PSV omdat het voetbal niet om aan te gluren was en het maar schijtbakkenvoetbal was. PSV zou uiteindelijk in de 31ste speelronde de landstitel al binnen slepen, terwijl FC Twente dus op de allerlaatste plaats eindigde en degradeerde uit de Eredivisie.

De selectie van FC Twente kent één speler met een verleden bij PSV. Verdediger Paul Verhaegh is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, maar kwam nooit in actie voor het eerste elftal. Na negen jaar in Duitsland gespeeld te hebben, tekende de drievoudig international van het Nederlands elftal afgelopen zomer een contract in Enschede.


Discussieer mee op de forums


Tags

twente enschede eredivisie arias basisploeg degradatie duitsland gertjan kuylen landstitel lozano mister santiago schijtbakkenvoetbal verbeek verhaegh willy

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

alcohol basarnhem baumgartl bets bommel bril chelsea faria feyenoord flitsphirips hap ingrijpt jong lille pikt roken rosenborg sadilek schwaab sir skipper souza tijn tinus toontje uswilly valencia var vermaken wanprestatie