Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Uitwedstrijd tegen Heracles Almelo ook naar 20:00 uur

6 augustus 2019 11:24 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

[Update] Uitwedstrijd tegen Heracles Almelo ook naar 20:00 uur; image source: Pro Shots

De KNVB heeft de optie op tafel gelegd om de thuiswedstrijd van PSV tegen ADO Den Haag op zondag 11 augustus pas om 20:00 uur te laten beginnen. Dat meldt PSV-watcher Rik Elfrink op Twitter. De optie wordt momenteel onderzocht. PSV zou hiermee de ruimte krijgen om meer rust te hebben van de uitwedstrijd in de Europa League van volgende week.

Sinds dit seizoen biedt de KNVB clubs die in Europa actief zijn de mogelijkheid om ook op zondag 20:00 uur te beginnen. AZ heeft al gebruik gemaakt van deze optie en zal komend weekend om dat tijdstip de eerste competitiewedstrijd spelen.

Update 02-08 11:28: De Eredivisie CV heeft via Twitter bekend gemaakt dat het aanvangstijdstip van PSV - ADO Den Haag daadwerkelijk om 20:00 uur plaats zal vinden op zondag 11 augustus. De KNVB heeft in verband met het Europees voetbal enkele wijzigingen doorgevoerd. De uitwedstrijd tegen Heracles Almelo wordt op zondag 18 augustus om 16:45 uur gespeeld.

Beide duels stonden oorspronkelijk voor de zaterdagavond gepland. Omdat PSV echter uitkomt in de voorrondes van de Europa League zijn beide duels een dag verzet.

Update 03-08 14:17: Het uitduel van PSV tegen Heracles Almelo op zondag 18 augustus zal mogelijk ook om 20:00 uur gespeeld gaan worden. De omwisselbiljetten voor de uitsupporters van PSV geven 20:00 uur als aanvangstijdstip aan. De KNVB meldde eerder dat het duel verplaatst is naar 16:45 uur.

Bij het bekendmaken van de verplaatste duels gaf de KNVB in een verklaring onder meer aan dat er afspraken zijn tussen de Eredivisie CV en Fox Sports over dat de traditionele top drie nooit gelijktijdig mag spelen. De KNVB heeft Heracles - PSV en Feyenoord - FC Utrecht nu op hetzelfde aanvangstijdstip staan.

Update 06-08 11:24: De uitwedstrijd tegen Heracles Almelo zal op zondag 18 augustus inderdaad om 20:00 uur gespeeld worden. De Telegraaf meldt dat het duel op verzoek van PSV is verplaatst. PSV speelt op donderdag 15 augustus voor de Europa League tegen FK Haugesund en heeft nu iets langer de tijd om zich voor te bereiden.

Meer op De Telegraaf


Tags

heracles knvb almelo ado eredivisie bekendmaken elfrink feyenoord fox gelijktijdig haugesund omwisselbiljetten telegraaf uitsupporters utrecht verplaatste verzet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Wauw wat meedenkend zijn ze toch vanuit Zeist. De wedstrijd tegen Ado een paar uurtjes later spelen, of is het een achterbakse manier om toch maar wat wedstrijden om 20.00 op de agenda krijgen nadat het eerst afgeschoten is. Ze hadden nooit die wedstrijd om de fruitschaal tussen de CL kwalificatie mogen zetten. Niet dat we zonder die pot wel van Basel hadden gewonnen, maar de klasse justitie druipt er alweer vanaf. Zoals het er nu naar uit ziet hoeven ze in ieder geval dit jaar de VAR niet in te zetten.
+2/-2

 
5 maanden geleden
Kom op Remmie, het is heel jammer, maar wij zijn PSV, we gaan toch niet van die complottheorieën in de wereld helpen? Het is gewoon heel ingewikkeld op dit moment omdat de selectie nog een soort duiventil is. En spelers vergeten te scoren als ze een kans hebben. Basel is met de hakken over de sloot gegaan. Natuurlijk balen we er van maar ok, in de el hebben we, als we het halen, meer te zoeken. Hopelijk gaan we later in het seizoen weer genieten en trots zijn op PSV. Als PSV in de el komt en ze zouden zelfs doorstoten naar een mooie plek, dan gaat de KNVB daar ook echt wel rekening mee houden.
+3/-1

 
5 maanden geleden
Laat ik voorop stellen dat we de titel vorig jaar op eigen kracht binnen hadden moeten halen. We hebben daar alle kansen voor gehad en kunnen onszelf verwijten dat we de schaal naar Amsterdam hebben laten gaan. Ik ben echter wel van mening dat er afgelopen seizoen zaken zijn gebeurt, een aantal zeer discutabele momenten tijdens wedstrijden, het verplaatsen van wedstrijden en wat ik persoonlijk gewoon pure competitie vervalsing vind is het wijzigen van het competitie programma met als excuus de CL om vervolgens rustig 2 maanden later een finale om een hoofdprijs tussen de kwalificatie wedstrijden op het programma te zetten. Voor mij is dit geen complot theorie maar een conclusie. Een ieder is uiteraard vrij om daar zijn eigen draai aan te geven. Neemt niet weg dat we de hand in eerste instantie in eigen boezem moeten steken. Tegen Basel kwamen we gewoon tekort. Die jongens waren gewoon beter en dat die 2-1 zou vallen was niet meer dan een logisch gevolg. We hadden zelfs al geluk dat we thuis niet verloren, want voor de gelijkmaker speelden we ook niets klaar.
+7/-2

 
5 maanden geleden
Prettig om te lezen dat er hier op het forum ook mensen zitten die kunnen nadenken...
+2/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Helemaal eens met jouw post. We hebben het zelf laten liggen, maar zonder inmenging van Zeist waren we kampioen geworden. Maar dat is niks nieuws. We zijn Makkelie tijdens Ajax - Utrecht in 2016 toch niet vergeten? Verschil is alleen dat de uiterst discutabele momenten tijdens o.a. Ajax - PSV ons nu wel fataal werden.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Eens Remmie, die fruitschaal gaat nergens over en er is al bijna geen tijd om de wedstrijd in dit stadium te plannen. Misschien had PSV er beter aan gedaan om de eer aan Willem II te laten, zij waren verliezend bekerfinalist. Ik vind niet dat de KNVB er niets aan doet. Ajax was de eerste die profiteerde van een beleidswijziging. Nu passen het programma ook weer aan om PSV zoveel mogelijk ruimte te geven. Beslissingen tijdens wedstrijden kunnen al snel discutabel zijn. Ik denk niet dat een club bewust voorgetrokken wordt. Hand in eigen boezem is echt de beste attitude.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Heb ik ook menigmaal gezegt, maar ik denk wel dat de eigen inbreng in het verliezen van de schaal minder weegt dan het ge-manipuleer door de "wedstrijdlijding" en de KNVB, dat is ook geen vermeende complottheorie maar meer een FEIT.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Ik ben het grotendeels wel met je eens,
Die fruitschaal hadden ze niet moeten spelen. Ajax-PSV kan niet als een oefenpotje worden gespeeld. Gezien de status van die clubs kunnen de spelers niet met de instelling van een oefenpotje het veld op gaan. Maximaal op Bazel-uit voorbereiden was beter geweest.

Tav de 20.00 uur vind ik dat je best een punt hebt. Fox heeft maar een belang en dat is alle wedstrijden zo veel mogelijk over het weekend verspreiden. Die zondag-avond is voor hun natuurlijk een doel, daar heb je gewoon helemaal gelijk in. Als zondag tot laat in de avond nog wedstrijden kunnen worden uitgezonden, kunnen ze meer verdienen, en dat is hun doel. Dat is geen complot-theorie.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Wij stonden ook te juichen toen we een paar jaar terug met 1-0 van Ajax wonnen dat donderdagavond nog een verlenging had moeten spelen tegen Schalke. Hierdoor werd Feyenoord indirect kampioen.
Het is prima dat de KNVB iets doet aan het programma toch? Al twijfel ik ook over de werkelijke reden van zondagavond 20.00 uur.
(Fox) Maar PSV mag zelf beslissen.
+1/-0

5 maanden geleden
Doen, ik ben pas savonds thuis...
+2/-0

5 maanden geleden
Ik neem aan dat de volledige competitie ronde verzet wordt. Gelijke monniken, gelijke kappen, toch KNVB ??
+2/-3

5 maanden geleden
Dit lijkt me geen fijne tijd voor de meeste supporters en het mogelijke fitheidsvoordeel van die paar uurtjes later spelen lijkt me ook nihil. Ik hoop dat PSV dit niet doet.
+2/-1

5 maanden geleden
Mooi zo, doen. Kut middagwedstrijden...
+2/-0

5 maanden geleden
Fijn om zondag rond middernacht thuis te komen na de kraker tegen ADO. Zal druk worden....en wat zullen de spelers een stuk fitter zijn. Wat een flauwekul.
+1/-1

5 maanden geleden
Ach ja , we zullen ook eens niets te mekkeren hebben. Veel remi's , heeeel veel.
+2/-0

5 maanden geleden
Neeeee niet doen ,wat een klote tijd en leuk voor mensen zoals ik die dan net voor 24.00 thuis komen .Wordt er niet leuker op met een SCC,hoe leuk was het vroeger gewoon op zaterdag 19.30..
+1/-1

5 maanden geleden
Maandagmiddag om 13:45 aftrappen. Is dat geen optie?? PSV telt voor die gluiperds uit Zeist al jaren niet mee. Sterker nog; hebben nooit meegeteld. Niks Calimero - de keiharde waarheid. Ik kan me namelijk nog herinneren dat onze wedstrijd tegen Sparta werd verzet omdat Picornie was vermoord. En een bekerfinale die na de play-offs werd gespeeld zodat wij een maand niet hoefde te spelen en toen ineens die finale, terwijl de tegenstander de weken daarvoor lekker in zijn ritme zat. Of die keer dat we de bekerfinale al met Pasen speelde, en dat het er van kwam dat Heerenveen meer baat had bij verlies tegen feijenooit dan winst op de laatste speeldag. Zo maar een greep uit naaierijen tegen ONS PSV. En noem ons dan maar Calimero - de feiten liegen er niet om. Amen.
+2/-2

5 maanden geleden
20:00 uur is iig beter dan 12:30 of 16:45, maar om nu ADO te verzetten om een wedstrijdje op donderdagavond tegen Hagesund....
+2/-1

5 maanden geleden
Krijgt de KNVB toch hun zin, Zondagavond wedstrijden, en dan roepen dat het om PSV te helpen gaat, ;-)
+3/-1

5 maanden geleden
Het bekende doekje na het bloeden.Dat PSV geen kampioen werd,is hetzelfde als bij een scheiding,het was afgelopen seizoen geen goed huwelijk,en dan moet je eerst jezelf aanrekenen wat er mis is gegaan,daarna kun je wijzen.PSV kwam slecht uit de winterstop,ging met een middenveld sadilek,rosario,hendrix spelen,spelers die nauwelijks doelpunten maken,vorig seizoen met 3 verantwoordelijk voor 2 eredivisiegoals,dat kan niet,dat is zelfs te weinig voor een degradatieploeg.Je moet scorende middenvelders hebben,als je aanval een keer niet thuis geeft.Aan de andere kant,hield de KNVB totaal geen rekening met de belangen van 17 eredivisie clubs door het volledige competitieprogramma om te gooien en uit te stellen,om vervolgens de supercup tussen 2 CL wedstrijden van PSV in te plannen,waar je maanden de tijd voor hebt om hem een andere datum te plannen.PSV wist daar niet goed mee om te gaan en spaarde spelers,en zat met het hoofd ergens anders,om vervolgens het goede gevoel van de heenwedstrijd kwijt te raken naar de return toe door onbalans en vertrouwen.Daarnaast is de VAR een gedrocht gebleken.Het is toch niet uit te leggen dat een Dennis higler,makkelie als VAR gewoon door laat voetballen na een slaande beweging van Tadic op Boscagli,identiek bij WII-ajx ook elleboog Tadic en higler sheids en makkelie VAR,ook doorspelen,terwijl hij vorig seizoen , Huntelaar na een slaande beweging bij groningen uit ook al gewoon liet scoren,diezelfde Huntelaar die na een misselijkmakende elleboog even later,tegen rood opliep,maar enkel zijn 2e gele kaart kreeg om een fikse schorsing te ontlopen.Het is diezelfde Higler waardoor PSV in 2018 na PSV -heerenveen naar de tuchtcommissie moest wegens een zogenaamde zwaaiende beweging van Lozano,omdat hij 3 wedstrijden geschorst moest worden.Diezelfde KNVB tikt zijn scheidsrechters niet op de vingers en feitelijk word er met 2 maten gemeten,en dat is een beroerde constatering.Zo greep de VAR niet in na de overtreding op lozano uit bij ajx ,maar wel na het tikje op neres,dankzij dhr boekel,die als Var het natrappen bij az-ajx van tagliafico over het hoofd wilde zien.De KNVB moet zich ernstig zorgen maken,over de scheve verhoudingen,want hier word feitelijk met 2 maten gemeten.De leiding van PSV houd zich zeer proffesioneel,en laat zich niet uit de tent lokken,maar geloof me dat ze van binnen hebben gekookt,en intern overleggen hoe men dit het beste wel of niet communiceert en wat e aan kunnen doen dat de beslissingen andersom worden genomen.Ik neem een aantal dubieus afgekeurde doelpunten niet mee in de discussie.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Zoals ik al boven zeg, De KNVB en Fox krijgen hun zin hoe je het ook bekijkt.
+2/-0

 
5 maanden geleden
En voor ons blijft het vechten tegen de bierkaai, ik vind vooral het zeggen dat wij de hand in eigen boezem moeten steken verzachtend voor het ge-manipuleer van KNVB/wedstrijdlei(ij)ding, kom nou , tell it like it is, we zijn toch geen struisvogels? Het verzetten van de komende wedstrijden zijn ook het bieden van een doekje voor het bloeden om toch te bereiken wat hun uitkomt, dus gewoon de situatie aangrijpen om het eigenbelang toch links of rechts te bereiken.
+1/-1

5 maanden geleden
Ik snap al die verontwaardigde reacties niet. Ik lees dat PSV zelf om verplaatsing heeft gevraagd. Wie weet houdt Zoet op zondagavond 20.00u wel eens een bal tegen. Zou wel zo lekker zijn
+3/-0

5 maanden geleden
PSV mag dit zelf beslissen van de KNVB. In ieder geval is het niet meer net als vroeger dat je na een EL wedstrijd op zondag om half 1 een uitwedstrijd voor je kiezen kon krijgen. Als je dan ver komt in de EL is dat echt een gigantisch nadeel.
In de EL hebben ze nog een ronde meer dan in de CL..

Donderdagavond naar Haugesund is gewoon niet fijn want je bent pas zaterdag weer aan het herstellen. Maar ja, hier hebben alle teams al jaren mee te maken.
+1/-0

5 maanden geleden
Er is maar een club die volgens de KNVB kampioen mocht worden ze waren het 4 jaar niet meer geweest en dat was AJAX , PSV heeft het ondanks dat toch aan zich zelf te wijten, als je alleen al naar de keeper kijkt , elke bal die naar de linker kant van het doel gaat, gaat erin dat begon al bij de wedstrijd tegen Feijenoord in de kuip vorig jaar, daarna is het niet veranderd. Ik hoop dat onze nieuwe keeper vlug hersteld is dan kan Zoet naar zijn plaats Fluiten .
+1/-2

Laatste nieuws
Tagcloud

achte afkraakt alcohol basarnhem baumgartl bommel chelsea doan eredivisie feyenoord flitsphirips fortuna fox guti jong kuip lille londen manolev psveldhoven rosario sadilek schwaab sir skipper tijn tinus valencia var vhtlsaw