PSV zet slechte vorm voort en speelt gelijk in Enschede

3 augustus 2019 22:36

PSV zet slechte vorm voort en speelt gelijk in Enschede; image source: Pro Shots

PSV is ook met een valse start aan de competitie begonnen. De uitwedstrijd tegen FC Twente werd met 1-1 gelijk gespeeld. Nadat PSV al snel op achterstand kwam, kopte Denzel Dumfries in de tweede helft de gelijkmaker binnen.

PSV begon net zoals in Basel bijzonder zwak aan het duel en ook nu was de eerste kans direct raak. Denzel Dumfries liet zijn man lopen, Érick Gutiérrez greep niet in en Jeroen Zoet verkeek zich wederom op een afstandschot.

De ploeg van Mark van Bommel wist er zelf helemaal niets tegenover te zetten. PSV speelde in een veel te laag tempo en werd steeds opgejaagd op moment als het middenveld bereikt werd. De meegereisde uitsupporters lieten meerdere keren met een massaal 'PSV wakker worden' hun onvrede blijken.

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Voor Van Bommel reden om na een uur spelen Mohamed Ihattaren en Cody Gakpo in de ploeg te brengen. Het tweetal was binnen een paar minuten al betrokken bij de gelijkmaker door een corner kort te nemen. De voorzet werd vervolgens door Denzel Dumfries binnen gekopt.

PSV leek opeens wakker geschud en trok steeds feller ten aanval. Meerdere malen kwam het ook gevaarlijk in de buurt van het doel van keeper Drommel, maar was het in de eindfase te slordig om daadwerkelijk tot grote kansen te komen.

In blessuretijd ontstonden nog een aantal hectische minuten. PSV trok voor een laatste keer ten aanval, maar kreeg vervolgens een counter om de oren. Twente versierde een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar deze kon door Zoet gekeerd worden.

Enkele seconden later floot scheidsrechter Serdar Gözübüyük voor het einde van de wedstrijd, waardoor PSV het nieuwe seizoen in de competitie met een gelijkspel begon.