Transparent
Inloggen
Sluiten

Austria Wien of Apollon Limassol tegenstander van PSV bij bereiken vierde voorronde EL

5 augustus 2019 13:57
Foto: Pro Shots

Austria Wien of Apollon Limassol tegenstander van PSV bij bereiken vierde voorronde EL; image source: Pro Shots

Maandagmiddag is tijdens de loting van de UEFA duidelijk geworden dat PSV bij het bereiken van de vierde voorronde van de Europa League moet zien af te rekenen met Austria Wien of Apollon Limassol. Hiervoor zal eerst nog wel het Noorse FK Haugesund verslagen moeten worden. Indien PSV de vierde voorronde behaalt zal het op donderdag 22 augustus de thuiswedstrijd spelen. De return volgt op donderdag 29 augustus.

PSV speelde nog nooit eerder tegen een club uit Cyprus. In officieel verband speelde het ook nog nooit tegen Austra Wien. Wel waren de Oostenrijkers in het seizoen 1984/1985 de tegenstander in de halve finale van het Philips Tournament.

PSV is al zes keer eerder gekoppeld aan een Oostenrijkse ploeg. Vier keer was Rapid Wien de tegenstander, de club waarvan PSV met 6-1 verloor in de allereerste Europese wedstrijd ooit. In 1955/1956 nam PSV deel aan de Europa Cup 1 omdat landskampioen Willem II had afgezien van deelname. In de seizoenen 1969/1970, 1981/1982 en 1987/1988 bleek PSV wel te sterk voor de Oostenrijkers.

In het seizoen 2011/2012 werd PSV gekoppeld aan SV Ried, op dat moment actief in de eerste divisie van Oostenrijk. De uitwedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel, maar in Eindhoven werd met 5-0 gewonnen. Onder meer dankzij een magistrale goal van Jeremain Lens. De laatste keer dat PSV richting Oostenrijk moest afreizen was in 2014/2015. SKN St Pölten werd in de voorrondes van de Europa League in Eindhoven met 1-0 verslagen, terwijl PSV in Oostenrijk met 2-3 wist te winnen.


Tags

wien austria limassol oostenrijk afgezien allereerste austra behaalt cyprus haugesund jeremain lens polten rapid ried skn tournament uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Ik vind het altijd fijn om met een uitwedstrijd te beginnen. Je moet dan gewoon niet verliezen om het thuis af te kunnen maken. Win je, dan sta je er helemaal goed voor.
+3/-0

5 maanden geleden
De nr.4 van Oostenrijk of de nr. 3 van Cyprus, dat zou toch te doen moeten zijn normaal gesproken. In ieder geval erg belangrijk voor de Nederlandse punten als we Austria treffen. Austria is de nieuwe competitie zeer belabberd begonnen zie ik, voor wat het waard is..
+2/-0

 
5 maanden geleden
Juist nog beter als PSV Austria Wien niet treft en dat Austria Wien twee keer van Appolon Limassol verliest. Voor Nederland levert het meer op als een Oostenrijkse ploeg eerder wordt uitgeschakeld dan dat ze later door een Nederlandse ploeg worden uitgeschakeld en eerst punten binnen haalt.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ja dat snap ik, maar als het Austria wordt, dan worden het heel belangrijke wedstrijden voor PSV en Nederland.
+1/-0

5 maanden geleden
Haha moet te doen zijn... We hebben tegen de nummer 19 van Nederland gelijkgespeeld afgelopen weekend. Dus laten we vooral de nummer 4 en 3 van Oostenrijk en Cyprus niet onderschatten. Uiteraard zou het een eitje moeten zijn, maar zolang de vechtmentaliteit er niet is voor de CL, dan wordt het helemaal lastig om de jongetjes op te laden voor deze wedstrijden... Gek dat er in het voetbal niet met prestatiebonussen wordt gewerkt. Vaak gaat dit maar om 10 % van het salaris, mag van mij best naar 75 % gaan.
+1/-0

 
5 maanden geleden
daarom zeg ik ook: normaal gesproken...
+1/-0

5 maanden geleden
Nou we moeten het nog maar zien te halen, eerst donderdag want die wordt vast niet makkelijk. Als je niet eens van Basel kan winnen, zijn alle clubs moeilijk.
+2/-1

5 maanden geleden
We moeten ook niet al te negatief worden.
Delen van de wedstrijden tegen Basel en een deel van de wedstrijd tegen Ajax speelde PSV eigenlijk best goed. Zoveel had Basel in Ehv niet in te brengen.
Alleen is bijna elke bal op doel een goal, en dan knakt er wel wat in het team als je je daar steeds overheen moet zetten, en met een tegendoelpunt het weer recht moet zetten.
Verder is de verdediging onzeker, en niet ingespeeld, en loopt het middenveld nog steeds niet.
Over het presteren van dit PSV valt dus helaas weinig te voorspellen.
+4/-0

5 maanden geleden
Benieuwd of ze zin hebben in Europees voetbal..
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Eerst maar van FK Haugesund winnen..
+1/-0

 
5 maanden geleden
Haugesund won van Sturm Graz.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Maar wanneer heeft Haugesund Red Bull verslagen dan?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Daarom moeten wij nu tegen haugesund! Haha
+1/-0

5 maanden geleden
Austria zal niveau Basel zijn en aangezien PSV daarvan verloren heeft wordt het tricky.Weer zo'n 50/50 % wedstrijd die alle kanten op kan.Eerst maar van Haugesund winnen
+3/-1

5 maanden geleden
Het kan alle kanten op elke wedstrijd. Ons spel is enkel gebaseerd op toeval en ingevingen van bepaalde spelers. Misschien wel eens proberen om de tegenstander wat minder tijd te geven om op goal te schieten. Zit het mee winnen we, kan de tegenstander voetballen spelen we misschien wel gelijk.
+2/-0

5 maanden geleden
Naarmate we verder komen gaan we positiever worden en worden de verwachtingen ook omhoog gekrikt, ik hoop dan dat de negatievelingen dat zich goed gaan herinneren, en met enig respect ons PSV gaan benaderen bij evt tegenslag, want ik heb wel het gevoel dat het gaat lukken, Hopende dat heel PSV het licht gaat zien.
+2/-0

5 maanden geleden
Tijd voor Ruiter in deze wedstrijd. We kunnen met Zoet Europa niet in. Zelfs niet tegen een Noorse tegenstander.
+1/-0

reactie verwijderd

Laatste nieuws
Tagcloud

achte afkraakt alcohol basarnhem baumgartl bommel chelsea doan eredivisie feyenoord flitsphirips fortuna fox guti jong kuip lille londen manolev psveldhoven rosario sadilek schwaab sir skipper tijn tinus valencia var vhtlsaw