PSV wint ondanks belabberde wedstrijd van Haugesund

8 augustus 2019 20:50

PSV wint ondanks belabberde wedstrijd van Haugesund; image source: Pro Shots

PSV heeft ondanks een barslechte wedstrijd weten te winnen van het Noorse FK Haugesund. Het heenduel eindigde in een 0-1 overwinning. Steven Bergwijn maakte vanaf de strafschopstip het enige doelpunt van de wedstrijd.

Direct vanaf de start werd de ploeg van Mark van Bommel overlopen door de nummer acht van Noorwegen. De thuisploeg drong een paar keer gevaarlijk aan en met veel moeite wist Jeroen Zoet na een hoekschop redding te brengen. Langzamerhand kreeg PSV iets meer grip op de wedstrijd en leek het recht te hebben op een strafschop na een overduidelijke handsbal. De scheidsrechter ging er echter niet in mee. De strafschop zou uiteindelijk een paar minuten later wel gegeven worden. Dit keer leek er niets aan de hand te zijn, maar Steven Bergwijn schoopt de penalty onberispelijk binnen en zorgde daarmee voor de belangrijke voorsprong.

Het spelbeeld veranderde door de treffer echter niet. PSV had de controle, maar wist aanvallend helemaal niets te creëren. Haugesund probeerde met regelmaat aan te zetten, maar kwam simpelweg kwaliteit te kort. Dat spelbeeld hobbelde na rust verder door. Een schot van Donyell Malen een klein kwartier zorgde voor het eerste gevaar van PSV in de tweede helft, terwijl Nick Viergever met veel moeite kon voorkomen dat de gelijkmaker voor het intikken lag. Uiteindelijk kreeg PSV diep in blessuretijd de grootste kans van de wedstrijd. Invaller Hirving Lozano gaf een goede bal op Malen, maar zijn schot kon door de doelman tot hoekschop worden verwerkt.

Met het resultaat heeft PSV wel een uitstekende uitgangspositie voor de return in Eindhoven volgende week. De wedstrijd in het Philips Stadion begint dan om 20:00 uur.