Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Daniel Schwaab keert daadwerkelijk terug bij PSV'

11 augustus 2019 17:27 - ED.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Daniel Schwaab keert daadwerkelijk terug bij PSV"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat PSV in gesprek is met Daniel Schwaab over een rentree. De Duitse verdediger vertrok afgelopen zomer transfervrij vanwege persoonlijke omstandigheden, maar zou nu openstaan voor nog een seizoen in Eindhoven.

Schwaab wilde meer bij zijn familie zijn en trainde daarom bij SC Freiburg mee. Hij wist echter niet tot een overeenkomst te komen. PSV ziet de verdediger nog altijd als een speler die de ploeg op bepalende momenten kan helpen en zowel binnen als buiten het veld een voortrekkersrol kan vervullen.

Edit 17:28: Schwaab is inmiddels al gesignaleerd bij het Philips Stadion en keert daadwerkelijk terug bij PSV. Dat meldt Rik Elfrink via Twitter.




Discussieer mee op de forums


Tags

schwaab bepalende elfrink freiburg gesignaleerd voortrekkersrol

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Daar is onze leider in het veld. Schwaabie! Heel goed nieuws dit.
+9/-2

 
4 jaar geleden
Als Schwaab terugkomt dan kan Baumgartl doorschuiven naar het middenveld.
Timo Baumgartl zal het daar prima doen zowel verdedigend als opbouwend... en met zijn lengte kan hij gevaar stichten in aanvallend opzicht.
Je zult zien dat er dan aansluiting, rust en balans komt in het team.
+3/-0

El Frikandel (geschorst)
4 jaar geleden
Waarom niet ? Twee degelijke Duitsers in het centrum. Viergever banken.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Viergever vindt ik eigenlijk nog een verademing vergeleken met de rest van het lankmoedige zooitje....
+2/-0

 
4 jaar geleden
Viergever heeft geen spelinzicht noch spelintelligentie. Speelde donderdag Gutiérrez weer in de dekking aan wat balverlies én een schot op goal opleverde. Je wéét dat Guti met een man in zijn rug zeer zwak is. Had die bal gewoon naar links op Sadílek moeten inspelen, maar hij kiest er voor om de man die onder druk staat aan te spelen.
Oliedom. Viergever er uit graag.
+2/-2

4 jaar geleden
Logisch, maar toch wel een vreemd besluit !
+2/-5

4 jaar geleden
lijkt op paniek aankoop al is hij transfervrij maar ik vind het top.
+1/-6

4 jaar geleden
Vind het maar raar allemaal... Die man gaf aan heimwee te hebben... Is geen superverdediger... Waar is de scouting mee bezig? Moet Swaab ons redden dan?
+4/-5

4 jaar geleden
Tja, dat had dan handiger gedaan kunnen worden, als hij nog geen nieuwe club had. Als ze vorig jaar gewoon z’n contract hadden verlengd met een clausule er in dat hij op ieder moment transfervrij over kon stappen naar een andere club, dan had hij de voorbereiding gewoon meegedaan en hadden we tegen Basel met een ingespeelde verdediging kunnen aantreden.
+5/-2

 
4 jaar geleden
Idd wat een wanbeleid... Als je zo zeker was van Swaab... Koop hem dan huis in Duitsland... En had hem binnen gehouden.. Swaab had heimwee en nu moet ie terug komen... Is dan heimwee opeens over?
+2/-6

 
4 jaar geleden
Zijn vrouw had heimwee (mooi Duits woord).
+3/-5

 
4 jaar geleden
Heimweh in het Duits antonh .
+3/-0

 
4 jaar geleden
Kakelen als een kip zonder kop is ook handig . Verdiep je eerst in de zaken voordat je kwettert
+8/-2

 
4 jaar geleden
Oke, goede tip. Ik heb mij net verdiept en ik blijf bij mijn mening. Als de mogelijkheid van toch bijtekenen nog op een kier stond, zoals nu blijkt, had hij beter bij PSV kunnen blijven tot hij concreet ergens getekend had.
+2/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Daniel zou graag gebleven zijn maar koos voor zijn familie . Hij was teveel van huis vond zijn familie. Blijkbaar is er nu iets gewijzigd in zijn privé leven. Hij woont in de buurt van Freiburg rand Schwartzwald ( ongeveer 600 km vanaf Ehv ) . Hij wilde bij zijn oude club FC Freiburg zijn conditie op peil houden en een club gaan zoeken in de omgeving. Dat was zijn doelstelling. Hij wilde zelf geen contractverlenging PSV had hem dat wel aangeboden.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Dat is in ieder geval een beter onderbouwde reactie dan ervoor, maar toch blijf ik het gevoel houden dat PSV best een maandje een poging had kunnen wagen en dan we niet met Luckassen de CL voorronde in gehoeven. Maar misschien is dat privé ding net pas opgelost, of is hij aan het lijntje gehouden door clubs daar.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Welke clubs ?
+1/-0

 
4 jaar geleden
OK , eerst excuus , ik had wat milder kunnen zijn in mijn reactie. Ik weet niet wie er contact gezocht heeft of Daniel of PSV. Ik zou het wel toejuichen maar hou er wel rekening mee dat dit nep nieuws kan zijn.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@Brogi, Volgens mij is je post inhoudelijk juist (voor zover we alle info hebben).
+1/-0

4 jaar geleden
Goed nieuws!
Maar wat betekent dit voor Sainsbury en Luckassen?
+3/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Luckassen mag sowieso wel vertrekken lijkt me.
De ervaring van Daniël kunnen we heel goed gebruiken, zou prima nieuws zijn.
Wel benieuwd hoe hij dat met zijn vrouw heeft uitgevochten.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Schwabi en Baumi RCV, en Boscagli en Viergever als LCV.

Ik kan er mee leven ;-)
+6/-1

 
4 jaar geleden
Als we dan toch alles met een i doen, laten we Viergever dan Vieri noemen, gaat ie misschien nog scoren ook
+6/-2

 
4 jaar geleden
Ik denk dat u zelf het antwoord weet stoel van meneer Frits ;-)
+1/-1

 
4 jaar geleden
Inderdaad Romaba, van de VI site:

" PSV heeft Daniel Schwaab teruggehaald en heeft nu vijf centrumverdedigers voor twee posities. Technisch manager John de Jong denkt dat aantal nog te gaan terugbrengen. 'We verwachten in de komende weken afscheid te nemen van enkele spelers die nu nog minder zicht op speeltijd hebben. De gesprekken daarover zijn inmiddels opgestart', zegt de sportbestuurder op de website van PSV. Derrick Luckassen en Trent Sainsbury trainden zondagochtend mee bij Jong PSV en lijken niet in de plannen van Mark van Bommel voor te komen. "

Lijkt me lastig om ze ( Luckassen en Sainsbury) nu nog voor een geschikt bedrag te verkopen.......
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Daar heeft u gelijk in ,Derrick Luckassen en Trent Sainsbury zullen niet meer in het plaatje voorkomen . Derrick zou al bezig zijn met een transfer en Trent zal ingezet worden als backup misschien, alhoewel hij dat waarschijnlijk niet zal accepteren. Of de waarde nu zakt , ik heb geen flauw idee . Zal mij trouwens wel benieuwen hoe Mark nu gaat spelen . Timo maakte een hele goede indruk tegen Den haag , speelt solide. Samen met Daniel een ideaal duo. Lars nog in het doel en daar staat iets ( mocht Jeroen niet gauw beter worden ) enig idee ?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Op zich niets mis mee. Matige voetballer maar prima persoon. Het is idd echter wel allemaal wat chaotisch ...
+1/-5

4 jaar geleden
Wij spoelen de beeldband gewoon terug tot het kampioenschap van 1,5 jaar geleden,
vervolgens drukken wij op de knop "hold" en kunnen wij rustig gaan slapen zonder nachtmerries... Heerlijk! Maak mij wakker zodra PSV weer kampioen is geworden.
+2/-4

4 jaar geleden
Meest vreemde periode evah meegemaakt bij PSV...
+2/-6

4 jaar geleden
Verrassend, maar ik zou het doen en hem gelijk aanvoerder maken ook, dat kan zonder gezichtsverlies voor Rosario, want dat gaat m echt niet worden.die gaat dan van 2e naar 3e aanvoerder.
+8/-1

 
4 jaar geleden
Schwaab aanvoerder is geen gek idee. Had in ieder geval redelijke teksten.
Rosario heeft het al moeilijk genoeg met zijn eigen spel en de bal naar voren spelen. En zijn intervieuws zijn niet goed genoeg.
+3/-1

4 jaar geleden
Goed nieuws! Schwaab is gewoon oerdegelijk en de man die achterin de leider was. Sterk in de lucht, goede inspeelpass en intelligent. Direct doen, zeker met een sterke mandekker naast hem prima centrum voor PSV.
+7/-1

4 jaar geleden
Wat een wanbeleid. Haalt weet ik veel hoeveel verdedigers en vervolgens ga je schwaab terug proberen te halen. Schwaab is middelmaat. Betekent dat dat de spelers die ze gehaald hebben nog minder zijn?

@ van Bommel ook met schwaab ga jij er geen team van kunnen maken.
+4/-8

 
4 jaar geleden
Waar heb je gelezen dat Mark Daniel benaderd heeft ?
+2/-1

4 jaar geleden
We zijn nu echt totaal het pad kwijt. Niks ten nadele van Schwaab (die ik persoonlijk een bruikbare maar middelmatige verdediger vind en niet het niveau dat we zouden moeten nastreven), maar er is geen enkele lijn meer te ontdekken in het beleid. Paniekacties en zinloze ballonnen die worden opgelaten strijden om voorrang. En dan laat men een trainer op zijn gemak een maandenlang voorbereide, unieke en commercieel fantastisch uit te buiten positie voor PSV in een vooraanstaand voetballand als Mexico vrolijk in twee weken door de plee spoelen door Lozano op de bank te zetten, omdat de trainer altijd met het team wil spelen waarmee hij denkt de beste kans te maken op een overwinning..... Zelden zoiets gezien, maar ik ben zelfs benauwd dat het allemaal nog minder zal gaan de komende weken.
+4/-6

 
4 jaar geleden
Tenstrijde je bent een beetje onduidelijk, denk dat je in de war bent met Zaltbommel, dat ligt in de Bommelerwaard.
+6/-1

4 jaar geleden
Bescheiden en positieve speler... belangrijk in het veld en ook buiten het veld.
Baumgartl is eveneens prima, speler met lengte rust en overzicht.
Luckassen en Sainsbury daar kunnen we Abschied van nemen.
+8/-1

 
4 jaar geleden
Daar ben ik het volledig mee eens!
+4/-2

 
4 jaar geleden
De meeste posts doen, naar mijn mening, alsof bij een contract van Schwaab de transfer-periode voorbij is en het dan de definitieve selectie wordt.
Schwaab is beter dan Luckassen en Sainsbury,
Ramselaar, Luckassen, Sainsbury, Lozano en Bergwijn kunnen allemaal nog worden verkocht.
+3/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Inderdaad , een visite kaartje voor ons team. Mooi gezegd Jan . Tevens Daniel en Baumgartl Duitse Gründlichkeit in de verdediging , prima.
+2/-0

4 jaar geleden
Wat is er allemaal aan de hand..? Heeeel raar dit.
+2/-7

4 jaar geleden
Waarom niet hendrix om turnen tot verdediger? Qua inzet altijd goed, en beter daar dan luck assen of sainsbury. Maak je hem ook nog nuttig en wsl gaat hij daar wel functioneren met baumgartl. Waarom probeert bommeltje zoiets niet? Slechter dan nu kan eigenlijk niet. Alhoewel baumgartl z'n eerste wedstrijd al veel beter oogde dan luckassen en saintsbury
+0/-7

 
4 jaar geleden
Omturnen? Stond tot zijn doorbraak bij het eerste altijd lcv, ook bij jong PSV nog. Cocu heeft m omgedoopt tot middenvelder, maar dat is hij nooit geweest, vandaar ook dat gebrek aan diepgang.
+3/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
En de makke schapen hollen weer achter dit nep nieuws aan , nog niets geleerd van de Ribery fake . Zal mij benieuwen wat we morgen weer krijgen. Messi naar PSV ?
+3/-5

 
4 jaar geleden
Rik Elfrink staat volgens mij niet bekend om het verspreiden van fake news omtrent PSV....?
+6/-2

 
4 jaar geleden
Jij bent een mal schaapje...
+3/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Schwaab is RCV. is Baumgartl dan niet goed genoeg? Weer 10 miljoen in bodemloze put? Centrum zal dan worden Baumgartl-Viergever of Schwaab-Viergever. Aankopen Lato en Bascoglio spelen al niet. Waar is Bommel en de jong mee bezig. Rijp voor Van Gogh instituut.

@lighttownmadness. Waarom deze actie. 20 uur is juist goed tijdstip na een late donderdag avond uitwedstrijd. Hoe meer rust hoe beter toch. Laat je club maar in de steek gebrek aan positieve aandacht boys?
+3/-6

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Niet aan onze filmsterren komen heh. Die gaan voor een Oscar met hun sterke optreden in 1 van de slechtste PSV - films ooit.
+1/-4

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Inderdaad, zondagavond is juist een prima voetbalavond en veel plezanter dan vroeg op de zondagmiddag.
+3/-1

4 jaar geleden
Luckassen out en Schwaab terug, daar zou dit PSV wel mee vooruit gaan. Ik hoop dat Schwaab dit goed met zijn familie kortsluit, fijn mens en transfervrij prima verdediger.
+6/-0

4 jaar geleden
Het wordt een steeds gekkere transferperiode. Swaab is een prima verdediger, ze zijn gek in Duitsland dat geen enkele Bundesliga club hem oppakt (vanaf de middelmoot en daaronder). Prima als hij blijft maar Viergever mag je niet slachtofferen. Een van de weinige prima spelers die nu elke wedstrijd prima speelt. Viergever kan ook LB maar lijkt me niet zijn sterkste positie. Luckassen moet weggaan dat is echt onder niveau. Sainsbury kan als backup maar ik zie liever voor die enkele wedstrijd een jeugdspeler. Toch maar Swaab met open armen terug ontvangen? We hebben degelijkheid nodig nu!
+2/-0

4 jaar geleden
Ja laten we nog een verdediger halen, we hebben er pas 10.

Man man wat een beleid...
+2/-5

4 jaar geleden
Is men Ajax-PSV alweer vergeten?
+1/-6

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik neem aan dat u op de duikeling van Neres doelt .
+6/-0

 
4 jaar geleden
Onder meer ja. Oerdom om een tackle in te zetten bij de achterlijn én in het strafschopgebied. En dan was daar nog de 1-0.
+1/-6

 
4 jaar geleden
Tip . hebt u hem teruggekeken 1 op de 5 scheids geeft een strafschop hiervoor. Wel een beetje muggenzifterij om een zeldzame fout van Daniel aan te kaarten.
+7/-0

 
4 jaar geleden
Die ene fout, Daniel Swaab is een prima verdediger, degelijk en ligt prima in de groep hij zou een leider kunnen zijn. Ook mag hij van mij de aanvoerdersband overnemen van Rosario.
+4/-0

4 jaar geleden
Klinkt niet als wedstrijdfit. Waarom geen overeenkomst met Freiburg? Een fitte Schwaab is wel een versterking.
+3/-1

4 jaar geleden
Sjon de Jong, je begint echt meer en meer een prutser te worden. Regel je zaken eens op tijd man! Rosario en Hendriks komen al een heel seizoen tekort. Van Schwaab wist je al eerder dat ie weg zou gaan. Was eens op tijd aan de slag gegaan met de komst van een goede centrale verdediger en een aanwinst voor op 6 of 8. Nu ga je Schwaab terughalen? En wat verwacht je van het middenveld joh?! Is het zo moeilijk? Bommeltje kan hier toch helemaal niks mee!!
+2/-8

 
4 jaar geleden
Ik vind deze post veel te gemakkelijk.
PSV is echt wel op tijd aan de slag gegaan voor het halen van een CV, maar om een geschikte speler te halen, en met iedereen accoord te gaan lukt vaak niet snel.
Verder wou Schwaab zelf bij PSV weg, en bedenkt hij zich nu, of is er iets in de prive-sfeer veranderd waardoor hij nu wel bij PSV kan blijven.
+4/-0

4 jaar geleden
Ik heb niks tegen Schwaab maar regeren is vooruitzien maar bij ons blijkbaar achterom kijken. Wat doet die scouting eigenlijk. En waar blijft de Middenvelder
+2/-5

4 jaar geleden
ik geloof niet dat ik eerder een groter wanbeleid heb mee gemaakt de laatste jaren.
Wanne puinhoop maken ze ervan
+3/-5

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Beschamend nieuws dit. John de Jong opzouten aub wat een armoede. Heb je nog wel een Scoutingsteam ? Kunnen we morgen niet meteen actie voeren tegen het beleid van onze club ?
+1/-5

 
4 jaar geleden
Wat met de peperdure aankoop Romero is gebeurd... is een blamage - zonde van het geld.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Maar daar heeft John de Jong dan weer niets mee te maken...
+3/-1

4 jaar geleden
viergever baumgartl schwaab dumfries is een goede linie.Bergwijn malen lozano ook.Vol voor Ribery op 10 gaan moedig ik aan,die schud alles en iedereen wakker,dan komt er iemand binnen.Rosario/sadilek als controleur.Affelay gaat zich nog laten gelden/Guti,kan op middenveld en aanval op alle posities spelen.dubbele bezetting is prima.Alleen heeft de people manager Cocu plaatsgemaakt voor autoriteit.Daar hebben zuid amerikanen moeite mee,dat botst.Rendement,mooi woord,daar heeft dit alles mee te maken.en toch komt het goed,en gaat dit PSV een ijzersterk geheel vormen.Ga alles op alles zetten om naast Schwaab ook Ribery in huis te halen.Degelijkheid en wereldklasse gaan er topsport van PSV van maken,met IBI routinier,kartrekker en cultuurbewaker.PSV deze vissen aan de haak,en PSV kan door,moet je is opletten wat er gaat gebeuren,als sam en ryan ook weer fit worden.Gas erop
+4/-1

4 jaar geleden
Er is al een vervanger gehaald voor Schwaab en de posities in de verdediging zijn nu 100% bezet. Vreemd verhaal dit en mag hopen dat dit weer een volgende hoax is.
+2/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
En wat als Daniel zichzelf aangeboden heeft? Wat zou u doen als coach ?
+2/-0

4 jaar geleden
Ik heb Schwaab altijd een prima kracht gevonden met een voorbeeldige instelling. Geen wereldtopper maar die zijn nu eenmaal niet te halen. Ik zie Schwaab veel liever dan Lucassen en Sainsbury, dus laat maar snel komen. Zou wel eens een zeer betrouwbaar duo kunnen gaan worden met onze andere Duitse vriend. Als Lucassen en Hendrix snel verkocht kunnen worden heel snel een goede verdedigende middenvelder kopen. Die Rosario kan echt niet, als dat ons niveau moet zijn kunnen we een kampioenschap echt wel vergeten. En ik vind het oorverdovend stil rond Lozano. Wel begrijpelijk trouwens als er 42k wordt gevraagd voor deze totaal overschatte egotripper. Hoewel je het natuurlijk nooit weet in deze maffe voetbalwereld.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Voor 42k was hij allang weggeweest ;-)
+3/-0

4 jaar geleden
Welcome back. Maar opnieuw een bewijs dat er kennelijk geen beleid is momenteel. Het lijkt of PSV, c.q. de Jong maar wat aan het doen zijn. Als hij komt dan had dat al ruim een maand geleden rond moeten zijn ivm voorronde CL.
+2/-3

4 jaar geleden
Schwaab is terug, nu Luuk ook nog!
+4/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
We kunnen de Jong wel gaan afkraken maar we weten niet hoe alles precies gaat. Ik kan me nog herinneren dat Guus Hiddink met Michael Ball aankwam en ook een keer met Andy van der Meijde Michael reiziger Patrick Kluivert en zo kunnen we wel doorgaan. Geld is er blijkbaar niet om een goede verdediger te halen en ook niet voor een ervaren middenvelder. Huren transfervrije spelers dat is wat we nu kunnen halen, Lozano is nog steeds niet verkocht en Bergwijn ook niet. Wie weet blijven ze beiden wel. En met Swaab ben ik blij!
+3/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Wat een beleid. Wilde Schwaab niet spelen tegen Basel ? Benieuwd welke scoutingslijstjes John nog meer gevonden heeft in het bureau van Brands.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Bedoel je die scoutinglijstjes die hij zelf heeft gemaakt als Hoofd Scouting? ;-)
+1/-0

4 jaar geleden
Goed nieuws.
Herzlich willkommen Schwaab!
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje