Jong PSV begint met gelijkspel aan competitie in duel vol prachttreffers

12 augustus 2019 21:54

Jong PSV begint met gelijkspel aan competitie in duel vol prachttreffers; image source: Pro Shots

Jong PSV is het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een gelijkspel. De thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch eindigde in 2-2. Mohammed Ihattaren zorgde voor beide treffers van Jong PSV, terwijl aanvoerder Justin de Haas met rood van het veld werd gestuurd.

Jong PSV stond al snel op achterstand na een magistrale treffer van Abdullahi. De middenvelder kon door drie verdedigers niet af worden gestopt en schoot de bal vervolgens op schitterende wijze in de verre bovenhoek. Halverwege kwam PSV op gelijke hoogte nadat Joël Piroe een bal in zijn voeten kreeg gespeeld en vervolgens een pass gaf op Mohammed Ihattaren. De jonge middenvelder krulde de bal vervolgens in de hoek en liet doelman Van der Steen kansloos.

Vlak voor rust orgde Ihattaren voor de voorsprong voor Jong PSV. Toni Lato veroverde uitstekend de bal, gaf de bal op Piroe en hij tikte direct door richting Ihattaren. Hij kon vervolgens na een knappe individuele actie de 2-1 in de korte hoek schieten.

Al snel na rust kwam Jong PSV met tien man te staan toen Justin de Haas zijn man onderuit haalde. Omdat Trotman vrij richting het doel van Mike van den Meulenhof kon lopen, kreeg de aanvoerder van Jong PSV een directe rode kaart. De vrije trap die volgde werd door Verbeek op schitterende wijze binnen geschote, waardoor de stand alsnog gelijk was. Jong PSV had het in het resterende deel van de wedstrijd zwaar en werd met regelmaat flink terug gedrongen. Met veel moeite kon voorkomen worden dat Den Bosch vaker tot scoren kwam en omdat de kansen die zelf ook nog kwamen niet benut werden, eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel.