Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Ritsu Doan met stip bovenaan lijst PSV'

15 augustus 2019 00:26 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

[Update] "Ritsu Doan met stip bovenaan lijst PSV"; image source: Pro Shots

Voetbal International weet te melden dat PSV bovengemiddelde interesse heeft voor Ritsu Doan. De Japanse middenvelder van FC Groningen zou de aanval van PSV van creativiteit moeten voorzien. De Groningers willen de Japanner het liefst behouden, maar zijn bij een goed bod wel bereid mee te werken aan een transfer. Een jaar geleden werd een bod van ruim tien miljoen van het Russische CSKA Moskou nog afgewezen. Wat FC Groningen nu verlangt voor Doan is nog onduidelijk.

Edit 23:58: Ook het Eindhovens Dagblad meldt dat Doan in beeld is bij PSV. Hij geldt als een van de alternatieven in de Eredivisie voor de inmiddels onhaalbare Steven Berghuis. De Japanner was voor zijn komst naar FC Groningen ook al in beeld bij PSV. Een transfer naar Jong PSV ging toen echter niet door omdat hij destijds te duur was. PSV is hem wel altijd blijven volgen. Het ED verwacht dat de 21-jarige middenvelder vermoedelijk minder dan 10 miljoen euro zal kosten.

Edit 15-08 0:26: De Telegraaf meldt dat Ritsu Doan met stip bovenaan de lijst van PSV staat om de selectie te versterken op moment als de transfer van Hirving Lozano is afgerond. Waar het Eindhovens Dagblad nog meldde dat de Japanse middenvelder van FC Groningen vermoedelijk minder dan 10 miljoen euro zal moeten kosten, geeft De Telegraaf juist aan dat het er op lijkt dat Doan meer moet kosten. De Japanner zou een voor FC Groningen recordbedrag moeten opleveren. Dat record is nu nog in handen van Marcus Berg, die in 2009 voor 10 miljoen euro naar HSV ging.


Discussieer mee op de forums


Tags

doan groningen telegraaf berg berghuis bovengemiddelde cska eredivisie groningers hsv jong lozano marcus onhaalbare recordbedrag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Ihattaren dan??
+7/-0

12 maanden geleden
Als we een goede spel-verdeler achter Brum-Malen-Bergwijn zetten dan kan PSV opeens gaan lopen en zeer gevaarlijk worden.
Daar zit op het middenveld een belangrijk probleem.
Kennelijk is Pereiro dan afgeschreven, duurt het herstel van Ryan Thomas te lang en vinden ze Ihattaren nog niet goed genoeg voor de basis.
+5/-1

 
12 maanden geleden
Thomas lijkt me meer een loper, niet per se de creativeling die de aanval moet bedienen. Eerder dus concurrentie voor Ihattaren ervan uitgaande dat Bergwijn en Bruma de flanken bezetten, Lozano vertrekt en je niet echt op Pereiro kunt bouwen.
+4/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
WouterErik: wat voor soort type middenvelder is Ryan Thomas volgens jou? Vooral geen nummer 10. Zie bijgevoegde link. https://www.neveroffside.nl/we-spraken-ryan-thomas-nummer-6-guardado-en-zoektocht-naar-nieuwe-problemen/link
+2/-3

 
12 maanden geleden
@Tony, Ik moet eerlijk bekennen dat ik vooral PSV intensief volg, en Ajax omdat dat onze concurrent is. Ploegen als Pec volg ik een stuk minder. Ik durf dus geen echte uitspraken te doen over hoe hij op welke posities presteert.
Ik had wel het idee dat het een echte voetballer is, en dat misten we vorig jaar wel op het middenveld.
Dus dank voor je artikel,
Ik hoop dat hij goed hersteld, en daarna bij PSv echt voetbal aan het middenveld toe gaat voegen. Iets dat ik bij bv Rosario mis.
Maar bij een speler van PEC ik wil eerst zien hoe iemand bij PSV speelt, voordat ik ga oordelen. Bij Maher had ik ook het idee dat die moeiteloos bij PSV het spel zou bepalen, en op een of andere manier kwam dat er ook niet uit.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ik lees op dit forum geregeld dat hij een aanvallende middenvelder zou zijn wat totale onzin is. Hij heeft wel wat weg van Propper waarbij een pluspunt is dat hij op een gegeven moment 1 van de beste balafpakkers van NL was.
+1/-3

 
12 maanden geleden
Een nieuwe Propper/Guardado is van harte welkom.
We missen nu de techniek van Angelino en Dumfries heeft te weinig controle bij zijn voorzetten, dus het voetbal toch vanuit die positie moeten gaan komen.
+1/-0

12 maanden geleden
Zo speler hebben we wel nodig op 10 .
Als ze proberen doan te halen en een creative controleur dan kan het potienteel nog wat moois opleveren.
+1/-1

12 maanden geleden
Doan ziet het spel en speelt meestal de bal diep wat veel middenvelders missen bij PSV. Hij is met zijn 21 jaar waardevol voor de toekomst dus 8-10 miljoen is zeker geen weggegooid geld, een goede keuze van PSV, Ihattaren is ook en prima speler maar heeft nog te weinig ervaring hoewel hij wel op de plaats van Rosario mag spelen van mij maar dan is ons middenveld niet in balans zoals ze dat zo mooi zeggen!
+1/-1

12 maanden geleden
John,ik zal het nog 1 keer zeggen.Kijk verder dan de eredivisie,bij Dinamo Zagreb loopt er een spanjaard van 21 jaar te schitteren,de beste speler in de competitie.Alle grote clubs lopen op 1 oor te slapen.Dani olmo,spaans international U21.Dat word een dikke transfer tussen 15 en 20 miljoen,dat verzeker ik je.en ik verzeker je ook dat dit een sensatie word.en ik zeg dat PSV daar voor een enorme klapper kan maken,waar de europese top op gaat jagen.niet weer de categorie voorzichtig,en verantwoord,daar hebben we Ramselaar,maher,luckassen van deze wereld al laten zien dat juist deze spelers risicovolle investeringen zijn.Transferwaarde 0.Duw je geld naar spelers met exceptionele kwaliteiten,en zie daar.Daar is Lozano een voorbeeld van,recent,ik ga ze niet allemaal opnoemen,maar duit in het zakje is vaak gebleken,dat dit de club op alle fronten verder hielp.Hand op de knip,en de club zakt weg ,met een overschot aan verdampte marktwaardes,spelers die het niet redden.Kappen,luisteren,kwaliteit injectie.Pak hem,PSV is groter dan Dinamo zagreb.ik geef mijn bron niet prijs,maar weet dat hij op dit moment,al kost het kruin,haalbaar is voor PSV.Laat hem lopen,en ik zal laten weten op deze site wat PSV uiteindelijk heeft laten lopen.Dan duikt deze speler bij een europese topclub op de radar en gaat exceleren,en zijn marktwaarde gaat ontploffen,ik heb het PSV nu al 2 keer laten weten.Dani olmo.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Die is al niet meer haalbaar
+2/-1

 
12 maanden geleden
Alle grote clubs hebben hem al een tijdlang op de radar hoor. Hier in Spanje sowieso. Die kan PSV nooit halen/betalen.
+2/-1

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Philipske je roept het idd al langer maar dit is nu te laat. Hij wil naar de CL Spurs,Bayern en Liverpool willen hem. Maar het klopt dat JdJ niet verder kijkt. En PSV stond er zo goed voor volgens hem. Het wordt behelpen de komende jaren.
En nu blijkt dat ajax een bod op Olmo heeft uitgebracht van maar liefst 22 miljoen.
+1/-3

 
12 maanden geleden
Kun jij niet beter gewoon een andere club zoeken Souza? FC Depri ofzo..
+2/-1

12 maanden geleden
Dit dachten we ook ooit van Ramselaar. Ik ben een beetje huiverig voor dit soort potentiele aankopen. Kost daarnaast ook gewoon alweer 10MIO
+3/-0

12 maanden geleden
Al deze aankopen beter dan wat we hebben ? Antwoord nee. Ik heb Ihataren maandag zien spelem... wat een gemakt en souplesse heeft die jongen.
Geef onze jeugd de kans...
+3/-0

 
12 maanden geleden
doen ze toch ook alleen je moet ook wel een brede selectie hebben en jongen gasten zoals Mo hebben altijd mindere periodes
+3/-1

12 maanden geleden
Deze Doan wordt nu zo duidelijk naar voren geschoven, dat je bijna zou denken dat het een afleidingsmanoeuvre is ;-)
Ik denk dat PSV met iemand anders bezig is, eerlijk gezegd.
( En inderdaad, Ihattaren is een prima 10.)
+1/-1

12 maanden geleden
Als het maar geen 2e Ramselaer wordt
+3/-0

12 maanden geleden
Hoop niet dat dit waar is.. Denk namelijk niet dat hij beter is dan Ihattaren/Afellay/Ramselaar/Lammers/Pereiro. Eigenlijk heeft PSV meer dan genoeg middenvelders als je gaat tellen.
+3/-0

 
12 maanden geleden
Waarvan er drie niet fit zijn..
+2/-2

 
12 maanden geleden
Maar moet je dan nu paniekerig een speler gaan kopen voor +/- 10 miljoen als je over 2/3 maanden vijf opties tot je beschikking hebt?
+3/-0

12 maanden geleden
Je hebt Ramselaar in je selectie, die naar mijn mening nog nooit een reeele kans heeft gehad, en dan bedoel ik 10-15 wedstrijden , en nu Doan halen voor misschien 8? Gaat nergens over, vind Doan niet beter als Ramselaar, toen hij bij Utrecht werd weg gehaald! Doan is commercieel misschien aantrekkelijker, ivm Japan/Azie, vind hem wel een beter keuze dan Berghuis, dat wel, ivm geld /leeftijd, maar mocht het tot een transfer komen, wil Groningen Ramselaar hier misschien voor terug? Zal Bart z’n salaris denk ik alleen wel een probleem worden!
+3/-0

 
12 maanden geleden
Precies @riverside, commercieel is deze jongen interessant, er kan geld verdiend worden met merchandising in Japan, buiten dat het een interessante speler als de transfersom redelijk is. Ramselaar zijn rol was een jaar geleden al uitgespeeld bij PSV. Bij de komst van Doan is met Ihattaren en terugkeer van Lammers de 10 ruimschoots afgedekt .
+2/-1

 
12 maanden geleden
geen kans? Hij heft 62 wedstrijden voor PSV gespeeld. Bart is (nu) gewoon niet goed genoeg voor PSV.
+1/-1

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Vind ik nog steeds geen kans, hoe vaak viel hij in voor 10/15 minuten? Dan is dat ook direkt een meegerekende wedstrijd! Hoe vaak werd hij na 30-60 minuten gewisseld? Te vaak, naar mijn idee, Bart rendeert eigenlijk het beste in een 4-4-2 systeem, als hangende vrije rechtshalf/ rechtsbuiten, dze kans heeft hij bij psv te weinig qua tijd gehad, ik blijf van mening dat dit kapitaal vernietiging is, omdat ik van mening ben dat Bart zeker goed genoeg is voor ons PSV, hij is zeker niet minder dan Doan, in goede doen met spelritme dan uiteraard!
Van Bommel ( die ik hoog heb zitten, tot op heden, word wel minder.....) maakt Ramselaar kapot, door hem rechtsback neer te zetten , veelal naar jong PSV te sturen, zo ga je niet met zulk soort spelers om, nee lekker sainsbury en behich halen op zijn conto, die echt minder zijn ook op hun plek, nee ik vind dit omtrent Bart niet kloppen!
+2/-0

 
12 maanden geleden
Bart Ramselaar heeft lang niet in PSV 1 gespeeld, met reden. Werd door Cocu steeds minder opgesteld en onder Van Bommel ingehaald door Ihattaren en zelfs de luie Pereiro of aanvaller Bergwijn.

Ramselaar is niet goed genoeg. Zoals Maher niet goed genoeg was. Veel wol, weinig garen. Jammer maar helaas.

Totaal off topic: heeft helemaal niks met Doan te maken. Dat lijkt me een interessante speler voor PSV.
+1/-0

12 maanden geleden
Gewoon Ihatharen op 10 en in de makkelijkere wedstrijden afwisselen met Ledezma ook een geweldige 10 die er aan zit te komen.
+1/-2

12 maanden geleden
Zou Ramselaar niet in deze deal kunnen worden betrokken om de prijs te drukken?
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Goede keuze , Ritsu is een aanvallende middenvelder. Jorrit, Gaston en misschien ook wel Guti zie ik wel vertrekken cq op de bank belanden. Risico is natuurlijk altijd of hij zo speelt als bij Groningen . Samen met Mo , Ibi , Codi , Michal en Rosario (moet hij wel beter worden ) heb je toch een aardige balans .
+1/-0

 
12 maanden geleden
DE laaste aankopen die we bij Groningen deden hebben niets gebracht.... Dus of dat nu zo een goede kweekvijver is.
Killing voor eigen jeugd deze aankoop als je het mij vraagt.
+1/-0

12 maanden geleden
Tien moet een duobaan van Ihattaren en Afellay worden. Met een dusdanige verdeling dat Ihattaren zich optimaal verder kan ontwikkelen. Rekening houdend met zijn huidige fysieke kracht. Pereiro als eventuele invaller/openbreker op 10 achter de hand als één van beide ontbreekt.

Ik zie geen ruimte op het middenveld voor Doan. Hoewel het een interessante speler is. Misschien volgend seizoen vanaf de start.
+3/-1

 
12 maanden geleden
Zo denk ik er precies over. Nu hebben we een talent uit de fabriek waarvan we moeten zorgen dat het een grote wordt, maar waar nog aan geschaafd moet worden, dan moeten we niet een dure Japanner gaan halen voor die positie. Met onze huidige speelwijze komt hij op de flanken ook niet te staan.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Volgens het spelersprofiel van Ritsu , Favoriete positie : rechtsbuiten ,nevenpositie : linksbuiten en aanvallend middenvelder . Ik zou hem wel eens op de plek van Baplo willen zien . Baplo is een vertraging in het spel , hij remt Dumfries af in mijn ogen. Ritsu speelt wel aanvallend en hij oogt best goed.
+1/-0

12 maanden geleden
Weer een speler met amper scorend vermogen. Met ons middenveld en verdediging die al amper scoren hebben we behoefte aan een ander type
+3/-0

 
12 maanden geleden
Helemaal mee eens. Doan is een aardige speler, maar hij heeft te weinig rendement. Voegt weinig toe aan het team dat we nu hebben. De lat moet omhoog!!!
+1/-0

 
12 maanden geleden
Lozano zou wel eens de laatste goede Brands transfer kunnen zijn. Per euro loopt of gratis de deur uit of voor niet veel in winterstop. Ramselaar? Lukassen? Guti? Romero? Een hoop geld voor waarschijnlijk niet erg veel.

Doan vast een leuke speler maar meer van hetzelfde ..?
+1/-0

12 maanden geleden
Weer een jonkie, we maken dezelfde fout als Ajax jaren geleden. Allemaal jonge broekies en weinig ervaring. Een ervaren geweldenaar die respect afdwingt als aanvallende middenvelder zou prachtig zijn. Gaat er helaas niet op lijken, de selectie heeft zo geen hiërarchie.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 28.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

abroad afgezien besmettingen bok bommel branden brands breedte bruma doan duidelijker gakpo gemaakte hendrix ihattaren jdj jong lammers madrid mauro middelmaat mrmucho onzin rodriguez rosario rvc sadilek schatten schmidt uswilly