Transparent
Inloggen
Sluiten

Nick Viergever: 'We maakten het onszelf onnodig moeilijk'

16 augustus 2019 00:37

In gesprek met Veronica was Nick Viergever niet te spreken over het spel van PSV. "We maakten het onszelf onnodig moeilijk. We begonnen goed, maar na tien minuten kakte het in. We zetten niet meer agressief druk, waardoor zij makkelijk de lange bal konden spelen of dat we niet in de duels kwamen", aldus Viergever. "Toch creëerden we nog een paar mogelijkheden. Donyell kreeg een grote kans, maar zulke ballen moeten er dan in. Dan maak je het jezelf heel makkelijk op zo'n avond."

De verdediger was het niet eens met de kritiek dat het middenveld van PSV niet in balans is. "Natuurlijk is het op sommige momenten moeilijk, maar als je ziet hoe vaak wij in de tweede fase aan de bal komen...", zo gaf hij aan. "We geven dan alleen net de verkeerde bal of maken de verkeerde keuze. Je moet dan de juiste keuze maken. Dan druk je zo'n ploeg verder naar achteren."

Viergever ging verder: "Zeker in de tweede helft hadden we zoveel onnodig balverlies. We hebben individuele spelers die een dribbel maken, maar als dat mislukt krijg je een heel groot veld. Op zulke momenten moet je slimmer zijn."

Het uiteindelijk doel was voor de ploeg wel duidelijk. "Er was maar één opdracht en dat was de volgende ronde halen. Het liefst door met 4-0, 5-0 te winnen. Dat moet ook gewoon als je je niveau haalt en als je de eerste goal er in prikt. Dan wordt het een stuk makkelijk", zei hij daarover. "Nu blijft zo'n ploeg veel te lang er in. Ze doen het collectief gewoon goed, hebben geen uitblinkers, maar gokken op die ene bal. Die krijgen ze op het einde nog, maar die pakt Jeroen top.




Tags

viergever balverlies creeerden dribbel gokken kakte prikt uitblinkers veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje