Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verliest finale Otten Cup opnieuw na strafschoppen

18 augustus 2019 15:56
Foto: OttenCup.com

PSV verliest finale Otten Cup opnieuw na strafschoppen; image source: OttenCup.com

PSV onder 19 heeft de finale van de Otten Cup verloren. Nadat het duel na reguliere speeltijd eindigde in 1-1 moesten strafschoppen de beslissing brengen. Internazionale bleek daarin uiteindelijk de betere ploeg.

PSV zocht direct de aanval en wilde het spel direct maken tegen de Italianen. De defensie van Internazionale had het vooral erg lastig met de snelheid van Nigel Thomas en hij had dan ook een belangrijk aandeel in de eerste grote kans van de wedstrijd. Halverwege de eerste helft stormde hij opnieuw richting het strafschopgebied. Zijn voorzet werd vervolgens slecht verwerkt door de doelman van Inter. Jeremy Antonisse had de rebound vervolgens voor het inschieten, maar schoot gehaast over het doel.

Na twintig minuten spelen kreeg Inter twee enorme kansen. Een kopbal uit een hoekschop kon door Maxime Delanghe nog worden gekeerd, maar dit keer waren het de Italianen die de bal voor het inschieten kregen. Ook deze rebound werd echter over het doel geschoten. Vlak voor rust kreeg Antonisse opnieuw een kans vanuit een rebound, maar dit keer schoot hij naast. Bij rust stond het dan ook nog 0-0.

In de tweede helft zocht Inter ook vaker de aanval, waardoor er voor PSV vaker de ruimte kwam om de tegenaanval op te zoeken. Al snel kreeg de ploeg een grote kans na een kopbal van Djenairo Daniels, maar die kon met een uitstekende redding uit het doel worden getikt. Een paar minuten later ging een schot van invaller Mathijs Tielemans net over het doel. PSV onder 19 rook echter bloed en zette Inter vol onder druk. De Italianen kwamen er niet meer uit en halverwege de tweede helft schoot Antonisse met een schitterend schot de 1-0 op het scorebord.

PSV ging vervolgens vol op jacht naar de tweede treffer en wilde het duel al voortijdig beslissen. Zes minuten voor tijd viel echter uit het niets opeens de gelijkmaker. Verdediger Mees Kreekels ging flink in de fout en kopte de bal in de voeten van Inter-aanvaller Vergani. Hij haalde direct van meer dan twintig meter uit en liet Maxime Delanghe met een schitterende knal in de korte hoek kansloos. Het spelbeeld kantelde nu volledig, aangezien in de resterende minuten Inter vol op zoek ging naar de tweede treffer. Met ingaan van de blessuretijd kreeg PSV de grip op het duel weer terug en met een schot van Shurandy Sambo was dicht bij de voorsprong. Doelpunten vielen echter niet meer, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Beide ploegen misten de tweede strafschop, waarna Antonisse ook de vierde strafschop voor PSV gestopt zag worden. Spits Fonseco beslistte de finale door de vijfde Italiaanse Otten Cup binnen te schieten, waardoor Internazione de Otten Cup wist te prolongeren. Na het duel werd doelman Delanghe uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi, terwijl Sambo de prijs kreeg voor de beste verdediger. Chrystopher Attys van Internazionale was de beste middenvelder, terwijl Anthony Gordon van Everton werd uitgeroepen tot beste aanvaller.

Twee jaar geleden stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar in de finale van de Otten Cup. Onder leiding van Mark van Bommel verloor PSV met onder meer Cody Gakpo, Jordan Teze, Mauro Júnior en Michal Sadílek ook toen na strafschoppen. Afgelopen seizoen kwam PSV onder 19 in de UEFA Youth League uit tegen Internazionale. In Eindhoven werd toen met 2-1 gewonnen door treffers van Joël Piroe en Mohammed Ihattaren.

Opstelling PSV onder 19:
Delanghe, Sambo, Kreekels, Matuta, Oppegard, Timan, Kjolo, Antonisse, Thomas, Daniels, Madueke

Eindstand Otten Cup
1. Internazionale
2. PSV
3. Everton FC
4. FC Barcelona
5. FC Kopenhagen
6. RSC Anderlecht
7. Chivas Guadalajara
8. Red Bull Brasil




Discussieer mee op de forums


Tags

otten inter antonisse internazionale delanghe italianen rebound sambo daniels everton inschieten kreekels anderlecht anthony attys barcelona beslistte bloed bommel brasil chivas chrystopher cody djenairo fonseco gakpo gehaast getikt gordon guadalajara ihattaren internazione jeremy jordan kjolo knal kopenhagen madueke mathijs matuta mauro mees nigel oppegard piroe prolongeren rook rsc sadilek spelbeeld stormde tegenaanval teze tielemans timan uefa vergani

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Jammer , je zag het elftal iedere wedstrijd groeien in het toernooi . Waren ook de betere ploeg tegen Intern. Meer balbezit en goede acties . Ploegen waren aan elkaar gewaagd alhoewel Intern. alleen gokte op de counters maar daar staan ze om bekend. Goede wedstrijd , mooi voetbal gezien van een heel goed PSV , aanvallend voetbal . Barst van de talenten. Hopelijk kunnen we er straks van profiteren.
+3/-0

4 jaar geleden
Heb het vanuit Italie op Fox gevolgd, maar volgens mij weer een top tournooi. Mooi dat onze club en dergelijk hoog aangechreven jaarlijks toernooi organiseert en het ook deze ronde weer goed heeft gedaan met de eigen JO19. Volgend jaar ga ik zeker kijken.
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
FC Barcelona 4e?? Geweigerd om te spelen. DNF bij wielrennen. Ook bij voetbal hanteren. Weg met FC Barcelona en zijn trainer Victor Valdès. Schandalig gedrag t.o.v. je gastheren. Nooit meer uitnodigen dus!
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage