Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Ik ben heel tevreden met deze overwinning'

18 augustus 2019 23:06

Mark van Bommel kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag hoe tevreden hij was met het spel van zijn ploeg. "Ik ben heel tevreden met de overwinning", aldus Van Bommel. "Dit is gewoon een heel lastige tegenstander, zeker hier in Almelo. Als je dan ziet hoe wij het gedaan hebben, zeker op het laatst op karakter, ben ik daar heel erg blij mee."

Het spel van zijn ploeg was nog niet vloeiend. "We hebben gewoon echt een jonge ploeg. Wij smijten met krachten en die vloeiden aan het eind weg. Dat is ook niet erg, dat is ons spel en dat zijn onze kwaliteiten. Hoe ze dat op het eind verdedigen vind ik heel erg goed", zo gaf hij aan. "Na die eerste minuut waarin Heracles kon scoren, konden wij de ruimte vinden in de rug van het blok waarmee zij druk zetten. Daar creëerden we ook de goal uit. Voor de rest ben ik er hartstikke tevreden mee. Op een gegeven moment maakt het ook niet uit hoe je wint. Je moet die wedstrijd gewoon winnen."

Van Bommel koos bewust voor Mohammed Ihattaren op de vleugels. "Hij heeft zijn rug dan vrij als hij de bal krijgt en kan dan naar binnenkomen. Je speelt dan eigenlijk ook met hem op tien. Bergwijn kan dan weggestoken worden en je kunt dan de ruimte achter de laatste lijn verdedigen", zei hij daarover. "Daar komt ook die goal uit. Er was weliswaar minder diepte op die kant, maar je had wel meer voetbal. Steven kan ook op tien spelen. Hij is een speler die weg kan draaien, een man kan passeren, in een kleine ruimte de juiste oplossing kan vinden, heeft diepte, is slim en kan ook nog scoren."


Tags

bommel almelo bergwijn binnenkomen creeerden fox heracles ihattaren krachten passeren smijten vloeiden vloeiend weggestoken

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

anderlecht atheisme beneliga boek bommel bundesliga doan doetjes dresevic dumfries eredivisie feyenoord guti heerenveen ihattaren izecson jong malen religie rosario santos schwaab sir stengs tinus titel uefa utrecht var vhtlsaw