PSV na uitstekende tweede helft te sterk voor Apollon Limasol

22 augustus 2019 22:23

PSV na uitstekende tweede helft te sterk voor Apollon Limasol; image source: Pro Shots

PSV lijkt een plek in de groepsfase van de Europa League niet te kunnen ontgaan. Na een uitstekende tweede helft werd Apollon Limasol met 3-0 aan de kant gezet. Mohamed Ihattaren, Cody Gakpo en Denzel Dumfries zorgden dat PSV met een riante voorsprong over een week kan afreizen naar Cyprus.

PSV probeerde meteen vanaf het begin de aanval te zoeken. Het had veelvuldig de bal, maar kwam nauwelijks door de zeer stugge defensie van de Cyprioten. Langzaamaan kropen er steeds meer slordigheden in de ploeg. Na ruim een kwartier spelen kon Apollon er zelfs massaal uit en ging het met vier spelers vanuit de counter in de aanval. Tot opluchting van PSV besloot Markovic van grote afstand zelf op doel te schieten, terwijl zijn ploeggenoten er beduidend beter voor stonden.

Na bijna een half uur spelen kreeg Apollon zelfs de eerste grote kans van de wedstrijd. Waar PSV nog geen moment gevaarlijk werd, werd via Baumgartl een schot van de Cyprioten van richting veranderd. Dankzij een goede redding van Jeroen Zoet werd voorkomen dat PSV op achterstand kwam. Een paar minuten later leek PSV recht te hebben op een strafschop na een duw in de rug van Cody Gakpo. De scheidsrechter vond het echter niet zwaar genoeg voor een penalty. In de resterende minuten van de eerste helft gebeurde weinig meer, waardoor beide ploegen zonder treffers richting de kleedkamer gingen.

Na rust kwam PSV stukken beter voor de dag. Al snel was het raak na een uitstekende counter. Donyell Malen gaf de bal aan Bergwijn en kreeg deze na een goede steekpass weer terug. De spits gaf een uitstekende voorzet op Mohamed Ihattaren, die met zijn linker de 1-0 binnen schoot. PSV leek door die treffer wakker geschud te worden en kwam direct veel beter voor de dag. Dat leidde tien minuten later tot de schitterende 2-0. Érick Gutiérrez veroverde uitstekend de bal, waarna de bal voor de voeten van Cody Gakpo kwam. De aanvaller kwam naar binnen en schoot de bal op schitterende wijze in de verre hoek.

Een paar minuten later was het bovendien voor de derde keer raak. Een voorzet van Olivier Boscagli werd door de doelman van Apollon niet goed verwerkt, waardoor Denzel Dumfries de bal eenvoudig in het doel kon tikken. De scherpte leek er vervolgens een beetje af, zodat Apollon er een paar keer gevaarlijk uit kon komen. Een kwartier voor tijd kreeg het zelfs een enorme kans na een flinke fout van Timo Baumgartl, maar dankzij een uitstekende redding werd voorkomen dat de Cyprioten de aansluitingstreffer maakten.

Tien minuten voor tijd mocht Konstantinos Mitroglou zijn debuut voor PSV maken en hij kreeg al direct applaus toen hij met zijn eerste balcontact drie tegenstanders op het verkeerde been zette. Malen leek in de laatste minuut een niet te missen kans te krijgen nadat Mitroglou op uitstekende wijze de aanval opzette. Malen schoot echter naast. In de laatste minuut mocht ook Toni Lato zijn officiële debuut in het eerste elftal maken als vervanger voor de moegestreden Bascagli. Los van nog een paar goede acties van Mitroglou, wat tot gejuich van het PSV-publiek leidde, gebeurde er niets meer in het Philips Stadion, waardoor PSV met 3-0 wist te winnen.