Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] PSV bevestigt akkoord met FC Groningen over transfer Ritsu Doan

27 augustus 2019 21:36 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

[Update] PSV bevestigt akkoord met FC Groningen over transfer Ritsu Doan; image source: Pro Shots

PSV gaat de selectie versterken met Ritsu Doan. Dat meldt Rik Elfrink via Twitter. De 21-jarige Japanner was al de nummer één kandidaat om Hirving Lozano op te volgen en PSV lijkt de middenvelder nu ook daadwerkelijk over te gaan nemen van FC Groningen. Het is nog onduidelijk hoeveel PSV zal gaan betalen.

Doan speelt sinds de zomer van 2017 voor FC Groningen en kwam tot 66 officiële wedstrijden, waarin hij 16 doelpunten wist te maken. Ook speelde hij inmiddels al 15 interlands voor Japan. Daarin wist hij 3 keer te scoren. Aan het begin van dit jaar wist hij het met Japan nog te schoppen tot de finale van de Asian Cup, waarin werd verloren van Qatar.

Update 19:56: Volgens De Telegraaf betaalt PSV 7,5 miljoen euro voor Doan. Die transfersom kan via bonussen nog oplopen. FC Groningen zou zijn gezwicht voor de intern keihard uitgesproken wens van de middenvelder om naar PSV te kunnen vertrekken.

Update 21:36: PSV heeft via de officiële website bevestigd dat er een akkoord is bereikt met FC Groningen over een transfersom. De komst van de Japanner moet in de komende dagen worden afgerond. Later deze week zal hij een medische keuring ondergaan. "We wilden graag nog een veelzijdige aanvaller aan onze selectie toevoegen", aldus technisch manager John de Jong. "Doan past perfect in ons profiel en daarom ben ik er erg tevreden mee dat we er met FC Groningen uit zijn gekomen."

Meer op PSV.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

groningen doan japan asian elfrink gezwicht jong keuring lozano qatar telegraaf veelzijdige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Goed om te horen! Denk dat hij met betere spelers om zich heen, nog beter zal functioneren. Is ook nog maar 21 jaar overigens, best jong dus.
+5/-0

Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden
Persoonlijk zie ik niet in wat deze jongen brengt wat vooralsnog ontbreekt in onze selectie. Zeker als straks iedereen fit is.
+5/-7

 
7 maanden geleden
Wil zeggen dat bergwijn op 10 blijft staan en er geen ervaren 10 wordt aangetrokken om de ballen goed te verdelen. Van Bommel durft het niet een heel seizoen aan met Ihattaren op 10, jammer, je kunt altijd nog wisselen als hij een dipje krijgt. Ik vrees daarom dat het veel moeilijke wedstrijden zullen worden.
+4/-2

 
Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden
Bergwijn op 10 zetten is de angel uit die jongen halen. Eerlijk gezegd begrijp ik niet waar van Bommel mee bezig is. Kijk alleen eens naar het aantal linkspoten voor de middelste linie om een voorbeeld te noemen. Krijg steeds meer het gevoel dat John de Jong teveel zijn oren te luister legt bij van Bommel. Waarom Doan halen voor 'slecths' €7,5m als je zoveel aanstormend talent hebt?
+1/-2

 
7 maanden geleden
Talent rendeert alleen als er ervaring omheen zit. Anders verzuipen ze en komt er veel te veel druk op als het niet lekker loopt. Genoeg voorbeelden van te jonge teams die ten onder gingen door gebrek aan ervaring. Er moest voorin dus echt wel ervaring bij. Je kan niet rekenen op een seizoen lang Gakpo, Malen, Ihataren. Mitroglu, Doan en Bruma brengen de nodige ervaring. Met die mix kun je vooruit werken en progressie boeken. Dat geldt voor de training waar ze elke dag beter moeten worden mbv ervaren spelers en idem in de wedstrijd. Ik moet de Jong langzaam complementeren. Het duurde lang, maar er staat nu wel een betere en bredere selectie dan vorig jaar. Met veel groei potentie. Jammer dat ie niet in juli al de boel op een rijtje had, dat had wellicht een CL ticket gescheeld. De vraag is of hem dat aan te rekenen valt, hij is ook maar afhankelijk van een hoop factoren.
+2/-2

 
7 maanden geleden
We hebben dat nog kunnen zien met Cocu met de generatie van Bakali enzo, de pannen van het dak in het begin, en daarna kakte het gigantisch in. Sinds die tijd willen ze altijd meer ervaring in het elftal hebben. Ik ben het wel eens dat Mitroglu ervaring mee neemt, maar Doan vind ik helemaal niet. Die is net zo jong als de rest, en heeft nog geen europaleague ofzo gespeeld. Wel wat wedstrijden voor Japan natuurlijk, maar dat maakt je niet meteen een ervaren speler. Het missen van CL wijd ik aan 2 dingen, Van Bommel die het niet snel genoeg op de rit had, en de Jong die niet snel genoeg fitte spelers had. Wel heeft die voor de langere termijn goed materiaal gehaald! Ik blijf erbij dat als Schwaab er bij was geweest, we gewoon naar de CL gegaan waren. Maar ook die had net te laat het goede gevoel terug. Morgen ben ik benieuwd naar de opstelling, maar ik verwacht wel dat ze het open gaan gooien, omdat ze wel moeten, dus daar kunnen wij met onze snelheid van profiteren.
+2/-0

7 maanden geleden
Doan voor Lozano, dan ga je er dus flink op achteruit.
+5/-14

7 maanden geleden
Ben benieuwd wat van Bommel qua positie met hem gaat Doan.
+6/-1

 
7 maanden geleden
Goeie woordgrap.

Ik neem aan dat hij op 10 de concurrentie aan moet gaan met Ihattaren, Pereiro (als hij blijft) en Afellay (als hij fit wordt, maar dat zal nooit een heel seizoen duren). Als zowel Doan als Ihattaren in vorm zijn, kan Ihattaren ook op de flanken uit de voeten.

In ieder geval zal Doan zijn scorend vermogen wat moeten verhogen maar hopelijk lukt dat in een beter, aanvallender team.

Iemand een idee of hij kan gedijen in een middenveld met de punt naar achteren?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Naar het schijnt voetbalt hij met de neus naar voren .
+6/-2

7 maanden geleden
Doan wordt een sensatie bij PSV, let maar op!
+7/-2

 
7 maanden geleden
Want hij speelde de sterren vd hemel bij fc Grunn?
+3/-5

 
Spyrootjuh (geschorst)
7 maanden geleden
Ja, Doan was al 2 seizoenen de beste speler aan de zijde van FC Groningen. De enige die een betere waardering kreeg over beide seizoenen, was doelman Padt.
Bron: voetbal.com (https://www.voetbal.com/cijfers/ned-eredivisie-2018-2019/filter-alle/3/link)
+1/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden
Gebasseerd op wat? Op welke positie?
+1/-4

 
7 maanden geleden
Ik verwacht op commercieel gebied wel een sensatie. Voetballend beetje van het zelfde wat we al hebben, Gaston, Mo, Thomas, ibi, etc etc.
+2/-2

 
7 maanden geleden
Commercieel gebied.. Ik zou daar weinig schokkends van verwachten.
+3/-2

 
7 maanden geleden
10 Japanners met een groot foto toestel op de herdgang??
+1/-2

 
7 maanden geleden
Misschien PSV-shirtje met zijn naam er op in een Japanse winkel voor €84,99? Je hebt slechts 126 miljoen mensen in Japan.
+1/-2

 
7 maanden geleden
Want PSV heeft ook de Mexicaanse markt weten te veroveren? NOT! Op commercieel gebied is nog zo ontzettend veel werk aan de 'winkel'.
+4/-0

7 maanden geleden
Keizer Honda hadden ze destijds direct moeten halen. Deze Japanner heb ik nog mijn twijfels bij, maar uiteraard worden we graag verrast. Welkom Doan!
+3/-2

7 maanden geleden
Bammm die komt er aan en geen 14 miljoen ,klasse gedaan !!
+5/-2

7 maanden geleden
Ben heel benieuwd. Hoop dat dit niet ten koste van mo gaat zijn? Of einde Rosario?
+2/-5

7 maanden geleden
Prima transfersom. Goede deal, hoewel ik ook graag Jahanbakhsh had gezien.
+4/-1

7 maanden geleden
Kiek'n Wat Wordt ;-)

Gemotiveerd, dat is hij wel!
+4/-0

7 maanden geleden
Het positieve is: hij zal mijn verwachtingen al snel overtreffen...
+3/-0

7 maanden geleden
Denk toch dat hij voornamelijk voor de 10 wordt gehaald. Hij is geloof ik wel redelijk tweebenig? Dat is wel positief.
Ihatarren is wel een ander type 10 dan deze jongen. Deze is fysiek sterker
en net wat dynamischer.

In die zin positief vind ik om verschillende types te hebben op een positie
+2/-2

 
Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Redelijk 2 benig? Hahahahahahaha. Ga maar eens youtube filmpjes bekijken. Die gozer heeft 1 chocoladebeen. En hoezo een nummer 10? Speelt hij daar wel eens?
+2/-3

7 maanden geleden
Ik snap hier helemaal niets van. In mijn ogen je reinste kapitaalvernietiging. We hebben een overschot aan vleugelspelers. Niet raar dat jeugd ervoor kiest naar clubs als AZ of in het verleden naar Amsterdam te gaan. Wanbeleid wat mij betreft.
+7/-8

 
7 maanden geleden
Er heeft nog nooit zoveel jeugd in gestaan en dan begin jij te klagen over jeugd?
+8/-2

 
7 maanden geleden
M.i. heeft maverick01 wel gelijk. Doan zal best een goede speler zijn, maar dit gaat ten koste van het vele aanvallende talent. Dat die talenten veel gaan spelen is niet alleen van belang voor PSV maar voor het hele Nederlandse voetbal. PSV heeft de afgelopen jaren zo een beetje al het Nederlandse talent naar de Eindhovense opleiding gehaald. Dan heb je ook een zorgplicht richting het hele land dat je die talenten ontwikkelt. Als je die talenten nog 10 wedstrijden laat door ontwikkelen zijn ze al even goed of misschien beter dan Doan. En sowieso als je naar de top uitgaande transfers gaat kijken. Gaat dit bijna altijd om zelfopgelegde jongens. Dat is niet voor niks. Spelers die exceptionele kwaliteiten tonen kunnen wij simpel weg niet betalen. Maar goed de beleidsmakers denken er blijkbaar anders over. En mochten ze denken aansluiting te kunnen krijgen met Ajax door zoveel te investeren in de aanval dan hebben ze het mis. Dit elftal mist alleen een dominante centrale verdediger en een dominante centrale middenvelder. Mannen die de lijnen kunnen uitzetten. Peace out !
+3/-6

 
7 maanden geleden
Elke positie in PSV 1 die door een speler bezet wordt, gaat ten kosten van een andere speler die daar ook wil staan.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Idd en dat kun je niet voor zijn . Je hebt minimaal een dubbele bezetting nodig . Soms kan de ene speler iets meer brengen dan de ander in bepaalde wedstrijden. Een profvoetballer moet dat begrijpen , zo reëel moet men zijn.
+3/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden
Maar als je eigen jeugd 1 van de kernpunten van je strategie is geworden en je te maken hebt met een hele sterke groep aankomend talent, moet je dan maar €7,5m verbrassen aan iemand die in wezen niks brengt wat er niet aanwezig is? Die Mark van Bommel moet eens in toom gehouden gaan worden. Hoeveel selectiespelers hebben we inmiddels? Bepaalde posities zijn 3-dubbel of meer bezet. Hoe zie jij dat m.b.t mogelijke, toekomstige waardecreatie?
+2/-3

 
7 maanden geleden
Volgens mij zijn er meer spelers vertrokken als dat er gekomen zijn....
+3/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Weet jij meer dan ik dat van Bommel dit doorgedrukt heeft @wakkur2019?
+3/-2

 
6 maanden geleden
@Wakker2019; Er is geen waarde vermindering, als je 3 spelers hebt voor een positie, zal degene die het meest speelt waarschijnlijk ook het meeste in waarde stijgen. Hoe kom jij trouwens aan het idee, dat Mark van Bommel als een tiran het aankoopbeleid domineert. Hij kan uiteraard zijn voorkeur uitspreken precies zoals De Jong, maar de RVC beslist uiteindelijk, en Mark is slim genoeg om zijn hand niet te overspelen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Het lijkt hier wel het Ajax-forum. Alles moet maar gericht zijn op de jeugd. Vergeet niet, PSV is groot geworden door goede aankopen te doen.

En ter info, Doan is ook pas 21 jaar.....
+4/-1

 
7 maanden geleden
Goede aankopen, kunnen we allang niet meer doen. De verschillen tussen rijk en arm zijn alleen maar groter geworden. Voor echte financiële successen en daardoor sportieve successen zijn we afhankelijk van de ontwikkeling van aanstormend talent.
+3/-2

 
7 maanden geleden
Knap dat u dit nu al kunt roepen . Het seizoen is maar net begonnen .De nieuwe aankopen heb ik nauwelijks zien spelen bij ons . Of ze goed of slecht zijn moet nog blijken . Kunnen miskopen zijn , kunnen toppers zijn in ons elftal .
+2/-1

 
6 maanden geleden
Romoba het zullen best aardige spelers zijn, maar je weet zelf ook wat ik bedoel. De echte toppers komen niet zo snel naar Nederland die gaan rechtstreeks naar het grote geld.
En als je naar de beelden kijkt van Doan zie je ook wel echt dat het een goede speler is, maar was het nou echt nodig om hem te halen?
+2/-0

 
6 maanden geleden
Daar heeft u 100 % gelijk in . Echte toppers komen niet naar Nederland en zeker niet om op kunstgras te spelen maar dat terzijde en die kunnen wij inderdaad niet betalen. Of Doan een topper is ,moet nog blijken . Ik heb hem niet gevolgd en weet niet hoe hij is enkel van de samenvattingen op Fox Sports . Of het echt nodig is vraagt u zich af . Ik zou het niet weten , het moet nog blijken . Weet ook niet wat de afspraken zijn met Doan. Ik weet wel dat we nu 9 geblesseerde spelers hebben maw je moet dus zowiezo een dubbele bezetting hebben minstens . Of Doan daar geschikt voor is gaan we zien. We leven in een rare voetbalwereld . Als ik al zie wat onze concurrent haalt om op de bank te zitten valt het bij ons nog wel mee en zullen we het maar niet hebben over de grote buitenlandse clubs . Maar dat is een persoonlijke mening.
+1/-2

 
Wakkur2019 (geschorst)
6 maanden geleden
Onze concurrent haalt door de prestatie van gisterenavond al weer bijna €50m binnen Romaba. Jij haalt ze er zelf continu bij maar financieel is dat echt een andere league inmiddels. Die hebben veel meer vet op de botten. Het is niet voor niets dat Gerbrands ooit het idee geopperd heeft om een reservepotje te gaan creeren. Was die €7,5m die nu aan Doan wordt gespendeerd geen mooie aanvulling geweest?
+1/-2

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Onze concurrent gaat groepsfase CL spelen en ik gun ze het van harte . Niet alleen kijken naar de inkomsten , ook de uitgaven . Hoeveel miskopen hebben ze gedaan daar hoor je ze niet over. Ze MOESTEN zich kwalificeren anders was het financiële plaatje gebarsten , daar is gisteren uitgebreid aandacht aan besteedt. Ja , ook Ajax neemt risico's , je moet wel. Gelukkig hebben ze het gehaald en ik zeg gelukkig want wij hebben Ajax nodig en zij ons om de competitie nog spannend te houden. Wat Doan betreft weet ik niet of het wel echt nodig is . Als we ons niet plaatsen voor de EL waarschijnlijk niet . PSV heeft niet zoveel uitgaven gedaan , we hebben ook spelers gehuurd , weinig risico. Bovendien zie ik ook nog spelers vertrekken in de winterstop. Ploegen die uitgeschakeld worden in de groepsfase CL gaan zich meestal versterken . Bijgetekend of niet en ik hoop het ook niet maar Steven heeft de langste tijd gespeeld bij ons daar ben ik van overtuigd. Gaston hoeven we het niet over te hebben. Het feit dat Mark nu weer jonge spelers opneemt in het elftal voor vanavond zegt voor mij voldoende.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ik klaag niet over jeugd. Ik ben er erg blij mee.
Daarnaast vind ik dat we Doan niet nodig hebben. Wat mij betreft geeft PSV met deze ruime selectie het geld alleen nog uit voor échte en directe versterkingen, niet voor spelers waar je het nog maar van moet zien. Dus alleen voor spelers die duidelijk beter zijn dan wat er nu al is (geblesseerd of niet fit meegerekend). Maar we geven geld uit als water, terwijl we niet eens Champions League spelen.
+6/-4

 
7 maanden geleden
PSV ziet Doan als directe versterking. Of dat zo is gaan we zien.
+3/-2

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dat we geld uitgeven als water valt nog wel mee. Als je Europees mee wil doen moet je investeren .We hebben veel jeugd maar die zijn zeker niet klaar elke wedstrijd 90 minuten te gaan. Ja , we hebben een brede selectie nodig, zeker een dubbele bezetting. . Sam en Bruma zijn geblesseerd , dat is al een behoorlijke tik. Mo kan dit opvangen maar hij is nog superjong en zal dit niet elke keer kunnen brengen,nog niet. Blij dat we Konstatinous erbij hebben .Hoop dat we ver komen in de EL . Met dit elftal wat nog niet helemaal ingespeeld is maar we hebben keuzes nu. Ik zie ons echt niet minder dan onze concurrent . We kunnen vol gaan voor het kampioenschap. Financieel zou ik mij niet druk maken . Toon is niet de eerste de beste. Als er al iemand ervaring heeft . En de onderhandelingen met Groningen over Ritsu hebben wel bewezen dat we niet zomaar geld uitgeven. Goed dat we nu geen CL spelen , we hadden niet mee gekund , zeker weten. We hebben meer tijd nodig . Wellicht volgend seizoen.
+3/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden
Financieel zou ik me niet druk maken, Toon is niet de eerste de beste.... Zucht Romaba. Wat is Gerbrands zijn financiele achtergrond dan? Kijk eens naar de huidige selectie. Hoeveel betaalde spelers hebben we? Ik zou me wel degelijk zorgen maken om de salarispost. Heb zo'n vaag vermoeden dat we daar tegen onze tax aanlopen om je een idee te geven. Van de grootverdieners zijn Luuk en Chucky weg maar er zijn ook jongens als Ibi voor de breedte bijgekomen of Bruma. Die ballen niet voor 2 repen chocolade. Gevoelsmatig zeg ik dat we beduidend meer betaalde spelers op de loonlijst hebben dit jaar dan andere jaren. Bepaalde posities zijn zelfs 3-dubbel bezet. En dan onze oren maar laten hangen naar de mannen in de grijze krijtstreep? Net zoals destijds bij Harry van Raay zeker? Goed bevallen?
+1/-3

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Beste Wakkur , bijna een jaar geleden schreef men dat PSV de laatste 7 jaren winst had geboekt en een begroting had van 34 mln . Maar dat de club niet groeiende was. Enkele weken geleden riep Toon dat we ons ingaan zetten om bij de 32 besten te gaan behoren , heeft u vast gelezen. Je hebt geen financiële achtergrond nodig om een goed algemeen directeur te zijn maar wel een team wat je kunt vertrouwen . Ik dacht dat Toon eindverantwoordelijke is . Bovendien heeft de directie ook nog een keer verantwoording af te leggen bij de RVC . U denkt toch niet dat deze zitten slapen ? Niets doen is stilstaan . Stilstaan is achteruitgaan . Willen we meedoen moeten we wel . We hebben een dubbele bezetting nodig zeker als je Europa in wil . Denk aan blessures , voorbeelden ten overvloede . Thomas Romero en nu weer Bruma en Lammers. Je kunt het risico niet nemen om geen vervangers te hebben. Wellicht worden er risico's genomen maar ik denk dat dit verantwoord is . Ik heb er het volste vertrouwen in . Willen we meedoen met onze concurrent Moeten we meedoen . Meedoen voor de titel dan kunnen we volgend seizoen wellicht zo instromen in de CL . Financieel is dat een heel goed vooruitzicht . Meedoen nu in de EL levert ook wat op . Buiten het mindere financiële gebeuren kunnen we ook de naam PSV verder opkrikken , daar gaat het om PSV hoger op de kaart zetten. Donderdag kunnen we de stap zetten. Ik ben ervan overtuigd dat het moet kunnen met dit compleet elftal. Succes donderdag.
+2/-0

 
7 maanden geleden
"Gevoelsmatig zeg ik dat we beduidend meer betaalde spelers op de loonlijst hebben dit jaar dan andere jaren" . Lijkt me beter @wakkur2019 de feiten te achterhalen voordat je zo kordaat hoog van de toren blaast.
+3/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb de cijfers niet vandaar 'gevoelsmatig' maar jij zult ze ongetwijfeld voor me hebben. Bij voorbaat dank
+2/-3

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Beste Wakkur , ''Gevoelsmatig'' is uw tekst !!! Wat is er aan de hand vriend ? Take a Break.
+2/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
6 maanden geleden
Gevoelsmatig in de zin van mijn gevoel zegt dat..... nogmaals ik ken de cijfers niet maar mijn onderbuik gevoel zegt dat de post salarissen zeker niet lager is dan afgelopen seizoen. Ik maak me dus inderdaad zorgen daarover
+2/-3

 
6 maanden geleden
Mijn gevoel zegt minder, en mijn onderbuik gevoel zegt dat de post salarissen zeker niet hoger is dan afgelopen seizoen. Ik maak me daar dus helemaal geen zorgen over.
En dan.......
+1/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden
@Maverick: goede post wat mij betreft. Ik deel je mening.
+3/-3

 
Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden
Maverick, ik snap er niets van dat je zoveel minnen krijgt voor deze post. Volgens mij sla je de spijker op de kop maar dit forum lijkt gedomineerd te worden door mensen die je een min geven als je kritiek durft te geven. Lekkere grijze massa
+4/-3

 
7 maanden geleden
Omdat jij een mening over iets hebt (die ik overigens meer gevoel vindt dan gebaseerd op goede argumenten) wil niet zeggen dat anderen maar uit hun nek lullen.
+3/-3

 
Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden
Waar is jouw mening op gebasseerd dan? Leg mij eens uit wat Doan eigenlijk toevoegt aan dit PSV wat we nog niet hebben
+2/-3

 
7 maanden geleden
Als u zich een beetje meer zou verdiepen beste Wakkur zou u weten dat we momenteel 9 niet fitte /geblesseerde spelers hebben . Steven is er vandaag bijgekomen .Lijkt mij niet meer dan logisch dat je een brede selectie nodig hebt wil je Europa in .
+2/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden
Het PSV van Brands/ Cocu haalde geen spelers van meer dan €5m om zo op de bank te zetten. Ben erg benieuwd naar jouw favoriete opstelling maar vooral dan om te zien wie er allemaal op de bank zitten. Bruma op de bank? Sam Lammers? Ik noem maar wat namen.
+2/-3

 
7 maanden geleden
Stop nu eens met dat nattevingerwerk Wakkur . Onze concurrent heeft dit jaar al meer uitgegeven dan voorgaande jaren . Tijden veranderen en als u het nieuws een beetje gevolgd heeft weet u dat het programma van de CL komende jaren drastisch gaat veranderen . We moeten wel investeren willen we meedoen . Valt mij verder op dat u alleen maar negatieve punten aan kunt dragen . Niet doen beste Wakkur frustraties liggen op de loer.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Nee , Brands haalt ze nu van 25 mln , haha
+3/-0

7 maanden geleden
Geen idee wat wij van Rits kunnen verwachten, maar het opent wellicht contacten met Japan, zoals destijds met Zuid Korea.
+3/-2

7 maanden geleden
Gezwikt? Of gezwicht?

Hebben de Telegraaf, Perez & Co i.i.g. toch nog gelijk gekregen. Als een speler echt wil (lees Bergwijn), dan hou je hem als club niet tegen...

We gaan het meemaken of het iets is voor PSV. Ik hoop dat Van Bommel komend jaar iets beter omgaat met zijn wissels. Dus iets vaker verschillende wissels opstellen en bij een 3-0 voorsprong ook al je drie wissels gebruiken om de rest tevreden te houden. Denk dat er nog veel winst valt te behalen met Bommel als people manager...
+4/-2

reactie verwijderd

7 maanden geleden
Toch heb ik liever een goede CM en een beest op CB er bij.

Toch welkom Ritsu, geniet er van.
+4/-3

 
6 maanden geleden
Nou een LW of een RW kan ook nuttig zijn, maar een KJ in ieder geval niet.
+3/-0

7 maanden geleden
kijk eens , de 9e inkomende transfer. Duidelijk waar we voor gaan.
+4/-0

7 maanden geleden
Netjes dat is bijna de helft minder dat ze vroegen, goeie deal en hij wilde ook graag. Ben benieuwd op welke positie hij komt.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Ik denk op dezelfde positie dan Park toendertijd, is ook zo'n zelfde type speler, of kan het worden.
+3/-0

7 maanden geleden
Nog niet binnen, en nu al gezwikt. Die zal er wel twee maanden uit liggen.
+4/-5

7 maanden geleden
Waarom? Best een aardige voetballer, hoor - maar geen PSV materiaal. Staat alleen de ontwikkeling van onze talenten in de weg.
+5/-5

 
7 maanden geleden
Blessures, schorsingen. Daarnaast spelen we met veel talenten die best in een dip kunnen komen. Zie je namelijk heel vaak.
+4/-2

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
PSV materiaal ? dat ben je niet dat word je op de Herdgang ook nieuwe aankopen of huur. Bovendien hebben we meer spelers nodig dan de 11 die op het veld staan , denk je niet ?
+2/-0

7 maanden geleden
Nou nou Johnny, dit is weer een lekker creatieve oplossing uit jouw telefoonklapper, bravo! Losstaand van persoon Doan, aardige speler voor Groningen, maar totaal geen vervanging voor niveautje Chucky. Hoe kun je nu deze twee spelers vergelijken met elkaar? Een middenvelder met een buitenspeler. Beste Johnny, de zoveelste middenvelder, je kunt er onderhand een elftal van opstellen. We zijn op zoek naar een ervaren sterkhouder, type van Ginkel of Guardado. Een speler met charisma die er zo mee en dan onder kan klappen binnen en buiten het veld. Maar deze spelers staan niet op de transfervrije telefoonklapper van onze TD. Persoonlijk zou ik niet weten wanneer en vooral waar Doan opgesteld moet worden. Welkom bij onze mooie club Doan, maar zie weinig perspectief....
+4/-7

 
7 maanden geleden
Bovenstaande quote: 21-jarige Japanner was al de nummer één kandidaat om Hirving Lozano op te volgen
+1/-1

7 maanden geleden
In Brazilië gaan geruchten rond dat PSV nog wil verrassen met de komst van de aanvallende middenvelder Luan van Gremio. Dat zou wat zijn...
+3/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Bericht komt van SN , onbetrouwbaar, maar wie weet. Zou wel heel verrassend zijn . Schaduwspits en aanvallend middenvelder ( heb ik opgezocht ) marktwaarde 10 mln. Eigenlijk zijn we compleet nu dus ik verwacht het niet .
+2/-1

7 maanden geleden
Ongelofelijk wat een beleid Doan voor Lozano. En je stond er zo goed op JdJ begin juli ?
+1/-5

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Bruma is aangetrokken als vervanger van Lozano. Als je puur kijkt naar wat er in en uit is gegaan ben ik gewoon heel tevreden. Vooral de verhuur van een aantal talenten kan me bekoren (Obispo lijkt bijvoorbeeld echt minuten te gaan maken) Ik heb meer plusjes dan minnetjes:

= Bruma voor Lozano
? Mitroglou voor de Jong
+ Baumgartl voor Sainsbury (aangenomen dat die vertrekt)
+ Doan voor Ramselaar
+ Boscagli voor Behich
+ verhuur Piroe
+ verhuur Obispo
+ verhuur Rigo
- Lato voor Angelino
- Aboukhlal vertrek
? Lammers (huur terug) voor verhuur Romero

Als ik dit afzet tegen de investering die we hebben gedaan (bij benadering):
+15 voor de Jong, +35 voor Lozano, +12 voor Angelino +2 voor Aboukhlal, +1 voor Behic +1 voor = 66mln inkomsten
- 15 voor Bruma, -10 voor Baumgartl, -8 voor Doan, -2 voor +1,5 huur voor Mitro = -36 mln uitgaven

In mijn ogen een prima balans? Hoe zien jullie dit?
+13/-2

 
7 maanden geleden
Idd , goede analyse . We moeten echter ook geld uitgeven voor versterking . Onze jeugdige talenten moeten langzaam maar zeker gebracht worden , niet te snel. Heel goed dat we ervaring erbij gehaald hebben . Konstatinous kan daar bij zeker zijn steentje bijdragen. Ervaring is heel belangrijk . Heb er veel vertrouwen in .
+3/-2

 
7 maanden geleden
Hoop dat Maverick en Wakkur dit eens lezen ipv maar iets te roeptoeteren...
+3/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden
Dat er geinvesteerd wordt daar heb ik geen enkel probleem mee echter kapitaal dient op het veld te staan en niet op de bank te belanden. Hoeveel spelers hebben wij voor de voorste 2 linies? Er kunnen er maar 6-7 per wedstrijd spelen en je mag maar 3 x per wedstrijd wisselen.

Heb je je uberhaupt wel eens verdiept in het aantal linksbenige middenvelders versus rechtsbenigen om een voorbeeld te noemen? Vraag aan jou: wat brengt Doan wat we nog niet in huis hebben? Ik snap niet waarom deze jongen gehaald is. Roeptoeteren? Is het zo moeilijk om normaal te reageren tegen mensen die een andere mening hebben?
+2/-3

 
7 maanden geleden
Laten we de bank volzetten met A1-spelers, kostten niets. Ben je preices waar je wezen wil @wakkur.
+3/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden
Ihattaren, Gakpo, Sam Lammers, Gaston Pereiro, Bruma, Schwaab zijn A1? Wat een stelling. Wat voegt Doan toe wat we niet on huis hebben? Oh ja ervaring
+2/-3

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
3 ervan zijn geblesseerd ????? welterusten.
+2/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
6 maanden geleden
Maar die zullen binnen niet al te lange tijd weer speelklaar zijn en of of de bank zitten of anderen op de bank doen belanden. Kapitaal moet voor een groot gedeelte op het veld staan. Een bank van €50 miljoen kan leiden tot pure kapitaalvernietiging maar dat is een vies woord hier op het forum
+2/-3

 
6 maanden geleden
Weet je hoeveel mln onze concurrent op de bank heeft zitten ? Logisch dat er kapitaal op de bank zit . Een vervanger moet net zo goed zijn als wisselspeler en kost dus geld , heel simpel. We leven in een andere tijd , als je ziet wat spelers nu kosten , ongelooflijk . 10 mln is niets meer , peanuts.
+2/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
6 maanden geleden
Die leven met een eigen vermogen van een paar honderd miljoen terwijl PSV, als ik me niet vergis, streeft naar een reserve pot van enkele tientallen miljoenen.
+2/-3

 
6 maanden geleden
Ik doe je een voorstel @wakkur dat er dan geen geld op de bank zit, want dat moet volgens jou allemaal op het veld staan.
+3/-2

 
Wakkur2019 (geschorst)
6 maanden geleden (gewijzigd)
Investeren voor de basis vind ik een uitstekend idee, zeker als het in jongens is die het team beter maken. Dat zie ik bij Doan niet gebeuren terwijl ik persoonlijk denk dat zijn komst ten koste van speel minuten van eigen jeugd spelers gaat die wel degelijk al hebben aangetoond iets extras te kunnen brengen.
+2/-2

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Wakker worden Wakkur , je weet helemaal niets van Ritsu , praat er dan ook niet over , wacht af hoe hij het bij PSV gaat doen en trek dan van leer. Al dat negatief geleuter steeds maar weer.
+2/-0

 
6 maanden geleden
He Pierre, ik kom je hier al jaren tegen. Dat juist jij, de grote aanhanger van eigen jeugd, geen vraagtekens heeft bij de komst van deze speler verbaast me ten zeerste. Ben je wel consistent in deze?
+1/-3

 
6 maanden geleden
Baumgartl is gekomen voor Schwaab. Daarna is Schwaab plotseling weer teruggekomen, maar voor wie? En je hebt Afellay vergeten in je rijtje. De financiële balans interesseert me niet als supporter, alleen de sportieve.
+1/-1

 
6 maanden geleden
Als je mijn post goed bekijkt, dan zie je dat ik ben gestart met het sportieve gedeelte: de plusjes en minnetjes in de selectie. Je zou kunnen stellen dat Baumgartl is gekomen voor Sainsbury. De volgorde van in en uitgaande transfers heb ik niet meegewogen, ik probeer naar het grotere plaatje te kijken. Sec kun je dus stellen dat Baumgartl gekomen is voor Sainsbury en dat is in mijn ogen pure winst.

Voor mij spreekt in de Jongs voordeel nog het verlengen van Malen, het verlengen van Bergwijn en de eigenlijke verkoop van Perreiro voor 15 ml (voor een eenjarig contract is dat prima). Dat die verkoop uiteindelijk niet doorgaat is in mijn ogen niet aan de Jong te wijten, maar aan de entourage van Perreiro. Dat er daarna een blessure ontstaat is overmacht.

Afellay zou ik idd toe moeten voegen aan het lijstje.
+3/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
TD John de Jong is bezig om een hele sterke selectie samen te stellen zodat PSV een heel jaar op niveau kan spelen. Vorig jaar was de eerste helft zeer goed, en zakte PSV de tweede helft ver terug waardoor Ajax nog in kon lopen en als nog kampioen werd. Volgens mij probeert PSV nu een breedere selectie samen te stellen zodat Van Bommel kan wisselen als een paar spelers uit vorm beginnen te raken.
Ik verwacht niet dat Ihattaren en Gakpo een heel seizoen op niveau kunnen voetballen, en dus zal je een goede selectie moeten hebben om een jaar lang goed te blijven spelen. Dit is volgens mij de enige manier om Ajax bij te blijven, en kans te maken op het kampioenschap.
Als PSV de competitie, beker en ver in de EL komt dan zijn er voldoende wedstrijden voor de meeste spelers.
+7/-2

 
7 maanden geleden
Hele goede analyse WouterErik.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Dank, Mijn eerste reactie was "weer een aanvaller erbij, we hebben er al teveel" maar toen ik er wat langer over na dacht begon ik het toch anders te zien.
Die jonge spelers houden het niet lang vol, en kan je het beste steeds de laatste 20 min in brengen. Dat traject had Malen vorig jaar ook al.
En als het een slijtage-slag met Ajax wordt dan heb je gewoon die brede selectie nodig. Vorig jaar waren we waarschijnlijk kampioen geworden als Van Bommel meer echt goede mogelijkheden had. De Jong probeert hem nu die mogelijkheid te bieden.
+4/-0

7 maanden geleden
PSV krijgt zo wel een brede selectie. Ik ben ook blij dat ze Schwaab en Mitroglou binnen gehaald hebben. Ik ben ook benieuwd wat Afellay en Thomas voor PSV gaan betekenen. Pereiro is hier ook nog steeds. Wat mij betreft verlengen want ik zie nog steeds wel wat in hem. Ik weet niet of we blij moeten zijn met Doan. Talentvol dat wel, commercieel interessant voor de Aziatische markt. Ik vind het een gokje want van Groningen naar PSV is toch een andere wereld. We gaan zien hoeveel talent hij nog meer heeft. Er staat nu wel een bredere selectie dan vorig jaar. Onderlinge concurrentie is groter geworden binnen het team.
+5/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Een 'gokje' en dat voor slechts €7,5m?
+1/-3

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Een aankoop is altijd een gokje. Of hij nou 1 miljoen of 20 miljoen kost.

PSV heeft van het geld van Lozano Bruma en Doan gekocht en houdt nog een mooi bedrag over. Dat noem ik nu slim investeren en tevens risicospreiding.
+3/-1

7 maanden geleden
Tot zover het lulverhaal dat we te veel aanvallers hebben. Uit armoede moet er nu een 17 jarige mee naar Cyprus.....
+3/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden
Is dat zo gek als er 3 of meer geblesseerd zijn? Dat zou bij iedere Nederlandse club het geval zijn. Manchester City heeft 50 contractspelers, PSV zou niet dat model moeten nastreven
+1/-3

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Kom eens met zinnige argumenten. Feit blijft dat de eerste de beste wedstrijd we al krap in onze aanvallers zitten...
+3/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
7 maanden geleden
We hebben geen geblesseerden? Alsof dat niet het argument is.
+1/-3

 
7 maanden geleden
Ja, maar die heb je dus altijd. Daarom is het dus ook onzinnig om te roepen dat we te veel aanvallers hebben.
+3/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
6 maanden geleden
En straks 5 grote jongens op de bank?
+1/-3

 
Wakkur2019 (geschorst)
6 maanden geleden
We gaan het zien hoe dit gaat aflopen maar ik zie je bij dit topic schrijven over 'slim investeren'. We zullen dit achteraf pas kunnen beoordelen. Mijn punt is dat ik liever onze grootste talenten minuten zie maken dan dat ze mogelijkerwijs gaan verpieteren op de bank. Het valt me op dat er onder oud voetballers ook een zeer verdeelde mening bestaat over Doan.
+1/-1

 
6 maanden geleden
Kijk, dit had je ook meteen kunnen neerzetten. Gewoon effe afwachten en niet alles meteen negatief wegzetten.....
+2/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
6 maanden geleden
Dat is dus de wereld op zijn kop. Je mag alleen maar alles toejuichen. Vreemd principe.
+1/-1

 
6 maanden geleden
Er zit ook nog iets tussen negatief en toejuichen....
+2/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
6 maanden geleden
Maar wat brengt deze jongen dan wat we nog niet hebben in onze selectie? Of is het jou alleen te doen om ook als je 10 blessures hebt nog genoeg potentieel te hebben want dat slaat natuurlijk echt helemaal nergens op. Heb je je verdiept in de speler Doan? Er zijn ook genoeg ex voetballers die zich afvragen waarom PSV deze dure deal doet.
+1/-2

 
6 maanden geleden
Ik kijk gewoon naar de bezetting:

Gakpo-Bruma links
Malen-Lammers centraal met Mitroglou als breekijzer
Ihattaren-Doan rechts
Bergwijn-Ihattaren-Doan op 10

Er zitten veel jonkies bij die geen heel seizoen kunnen meedraaien dus mag best ruim in je aanvallers zitten. Prima bezetting dus lijkt me.

Daarnaast weet je nu al dat Bergwijn, Pereiro en waarschijnlijk ook Malen volgend seizoen vertrokken zijn. Prima om dan al hun opvolgers een seizoen te laten wennen en minuten te laten maken.

Ik zie het probleem niet.....
+2/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Je snapt het echt niet he vriend Wakkur .Volgens mij roep je maar wat om reacties te krijgen . Je slaat de plank totaal mis.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Het zit ook wel gewoon heel erg tegen. Er wordt weinig aandacht aan besteed, maar onze ziekenboeg is overvol. Je mist nu Bergwijn, Bruma, Lammers en Pereiro. En Doan is niet speelgerechtigd. Dat zijn bijna 2 voorhoedes.
+4/-0

7 maanden geleden
Leuk spelertje toch. Hoop niet dat het Ramselaar 2.0 wordt...
+3/-1

 
6 maanden geleden
Mee eens. Blijft een risico een dergelijke investering voor een speler die het leuk doet bij een club als Groningen. Commercieel gezien kan het wellicht interessant zijn voor de marktwaarde van PSV in Japan.
+4/-1

 
6 maanden geleden
Wie weet wordt het een Suárez 2.0?
+1/-2

6 maanden geleden
Van zulke spelers heb je er wel een dozijn van. Is weer een aankoop voor in de breedte. Echt geen versterking voor de selectie van PSV
+2/-3

6 maanden geleden
Leuke speler voor een al overbezette linie. Zou niet weten wie hij uit de basis zou moeten verdrijven. Backups zijn er ook al genoeg.
+2/-2

6 maanden geleden
Zie het niet helemaal zitten, staat andere wellicht in de weg
+1/-0

PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.582 fans gingen je al voor.Laatste nieuws
Tagcloud

abortus balverlies bijbel bruma dumfries eredivisie feyenoord gakpo getafe guti hendrix ihattaren jezus kapitalisme kerk lammers malen nederland overtredingen park religie rodriguez romero rosario schwaab sir tinus vhtlsaw vitesse waarheid