Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV voor het eerst in de clubhistorie naar Cyprus

28 augustus 2019 09:38

Aanstaande donderdag zal PSV voor het eerst in de clubhistorie een wedstrijd in Cyprus gaan spelen als Apollon Limasol de tegenstander is. Na de 3-0 zege in het Philips Stadion vorige week is de ploeg van Mark van Bommel dicht bij een plek in de groepsfase van de Europa League. Net zoals PSV hoefden de Cyprioten afgelopen weekend niet in actie te komen in de eigen competitie. Ook het duel van Apollon Limasol werd vanwege de Europese verplichtingen verzet.

Ook de historie is op de hand van PSV. Nog nooit werd PSV uitgeschakeld nadat het de heenwedstrijd in Eindhoven met 3-0 wist te winnen. Twee keer ging het echter bijna mis en dat was prompt in beide seizoenen dat PSV een Europese prijs wist te pakken.

In 1978 wist PSV in de halve finale van de Europacup III met 3-0 te winnen van FC Barcelona. In Spanje werd vervolgens met 3-1 verloren. Invaller Nick Deacy maakte het enige Eindhovense doelpunt, zodat PSV naar de finale ging en daarin over twee wedstrijden wist te winnen van het Franse Bastia.

In het gouden seizoen 1987/1988 trof PSV in de eerste ronde van de Europa Cup 1 het Turkse Galatasaray. Door drie treffers in de tweede helft, waaronder een wereldgoal van Adick Koot in de laatste minuut, werd in Eindhoven met 3-0 gewonnen. In Turkije stond PSV voor rust al met 2-0 achter. Na rust werd er echter niet meer gescoord en via Rapid Wien, Bordeaux, Real Madrid en Benfica kwam de cup met de grote oren naar Eindhoven.




Tags

cyprus limasol adick barcelona bastia benfica bommel bordeaux cyprioten deacy europacup galatasaray heenwedstrijd historie hoefden koot madrid prompt rapid turkije verzet wereldgoal wien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage