Transparent
Inloggen
Sluiten

Cody Gakpo opgeroepen voor Jong Oranje, Mohamed Ihattaren en Jordan Teze niet

30 augustus 2019 12:54 - Ons Oranje
Foto: Pro Shots

Cody Gakpo opgeroepen voor Jong Oranje, Mohamed Ihattaren en Jordan Teze niet; image source: Pro Shots

Cody Gakpo is de enige PSV'er die door bondscoach Erwin van de Looi is opgeroepen voor Jong Oranje. In de voorselectie waren ook Mohamed Ihattaren en Jordan Teze geselecteerd, maar kregen geen plekje in de definitieve selectie.

Jong Oranje speelt op dinsdag 10 september in Doetinchem een EK kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Cyprus.

Update 13:14: De KNVB meldt dat Mohamed Ihattaren op eigen verzoek niet is opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje. De middenvelder van PSV wil in alle rust na denken over zijn toekomst als international. "Hoewel wij hem graag hadden opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus, wordt zijn keuze door ons als staf van Jong Oranje en door de KNVB gerespecteerd", aldus Erwin van de Looi.


Tags

jong oranje ihattaren mohamed cody gakpo jordan teze cyprus erwin knvb kwalificatiewedstrijd looi bondscoach doetinchem international staf toekomst voorselectie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
Volgens mij heeft Ronald Koeman wat uit te leggen.In studio voetbal zondag jl vertelde hij iets anders. Na de update gelezen te hebben snap ik het wel.
 
3 weken geleden
Wat moet hij uitleggen dan? Ihattaren hoort nog niet in de selectie van het Nederlands elftal thuis. Wel in die van Jong Oranje, maar daar heeft Koeman niets over te zeggen. Ik verwacht dat Ihattaren zelf bedankt heeft, omdat hij niet opnieuw vragen wil krijgen over Nederland of Marokko.
 
3 weken geleden
Volgens mij ging het ook over Jong Oranje.
3 weken geleden (gewijzigd)
Op eigen verzoek dus. Logisch wel.
3 weken geleden
Ik krijg het idee dat Ihattaren niet voor NL kiest, en nu de stap naar jong-Marokko aan het zetten is.
3 weken geleden
Mijn waardering voor Ihattaren is een paar punten gezakt. Gezeik met die gasten. In Nederland geboren en getogen. Snel het Zwitserse systeem invoeren, niet meer selecteren voor Nederlandse vertegenwoordigende elftallen totdat ze een keus moeten maken.
 
3 weken geleden
Ik vind het ook vreemd. Hij is al voetbal-Nederlander en kan dus gewoon voor jong-Oranje spelen zonder dat dat consequenties heeft.
Maar landen als Marokko en Turkije hebben hele andere belangen en die blijven trekken aan mensen en spelers die in NL geboren zijn.
3 weken geleden
Een voorbeeld van een uitstekend geïntegreerd jongen van Marokkaanse afkomst, toch ?? Geboren in Nederland, hier zijn opleiding genoten en gebruik kunnen maken van alle andere (sportieve) faciliteiten van deze samenleving inclusief het doorlopen van Nederlandse jeugdelftallen en dan (waarschijnlijk) kiezen voor het land van je 2e paspoort. Of eigenlijk 1e paspoort! Niet de eerste keer. Zie ook Zyech als voorbeeld van een hier geboren jongen met een andere keuze. We "respecteren" zijn keuze zegt Van der Looi. Ik ook, maar ik begrijp het niet. Tenzij die "thuisdruk" het van de rede wint.
Jammer, maar helaas Mo.
 
3 weken geleden
Ik vrees dat de "thuisdruk", maar mogelijk ook druk van verdere familie vanuit Marokko zo'n jongen bijna dwingt om voor een ander land dan Nederland te kiezen.
3 weken geleden
wat is dat toch een apart volk die Marokkanen!! allemaal de opleiding hier kei en kei goed naar zijn zin Nederland is een goed mooi land en dan net zoals die andere dadelijk voor Marokko kiezen! wat zijn het toch een ondankbare schepsels! en niet gaan liggen zeiken met ze moeten het zelf weten! dan moeten ze hier niet in Nederland willen spelen en lekker in Marokko spelen ofzo!! maar het is het makkelijke geld en dadelijk ineens geen zin meer of ineens weg en niet meer terug komen!! in mijn ogen ondankbaar!! en niet alleen hij maar ook die bij die neuzen!!
 
3 weken geleden
Vooral doorgaan met dit soort gezeik. Daarmee overtuig je ze wel om hun eigen vele malen warmere en gastvrijere volk de rug toe te keren.
3 weken geleden
Stop aub met conclussies trekken. Hij moet er nog over nadenken. Niet meer, niet minder. Hopelijk kiest hij voor Nederland uiteindelijk
3 weken geleden
Ik snap niet dat geboren en getogen Nederlandser met een dubbel paspoort, zo moeilijk hun keuze kunnen maken. Nederlander van af dag 1, kennen hun 2e land alleen van verhalen en vacantie en hebben alles maar dan ook alles geleerd en beleefd in en dankzij de Nederlandse samenleving. En dan nog sterke twijfels en wellicht een keuze voor Marokko. Ondankbaar en onbegrijpelijk en onterecht. Waar is de loyaliteit en trost voor het land waar je woont en alles aan te danken hebt?
 
3 weken geleden
Ze beleven en leren inderdaad een hoop dingen in de samenleving, maar ook een hoop andere dingen thuis bij hun Marokkaanse familie... en dat zijn veel intiemere dingen natuurlijk.

Wanneer Nederlanders naar Benidorm trekken, dan blijven zij ook in hun eigen bubbel zitten.. leren vaak nauwelijks Spaans, etc
3 weken geleden
Persoonlijk vind ik dat hij beter niet voor Marokko moet kiezen, simpelweg omdat dat elftal maar enkele goede spelers heeft en eigenlijk nooit goed presteert. Maar wie ben ik. Sportief gezien en wat betreft aanzien is het Nederlands elftal veel interessanter, meer ook omdat de hele wereld iedere keer benieuwd is hoe we het nu weer gaan doen.

Laatste nieuws