PSV slaat in tweede helft opnieuw toe en wint in Waalwijk

1 september 2019 21:51

PSV slaat in tweede helft opnieuw toe en wint in Waalwijk; image source: Pro Shots

PSV heeft zondagavond de negatieve reeks tegen RKC weten af te sluiten. Na drie competitienederlagen op rij in Waalwijk werd nu met 1-3 gewonnen. PSV kwam nog wel op achterstand, maar via een eigen doelpunt en treffers van Timo Baumgartl en Konstantinos Mitroglou ging de winst naar Eindhoven.

PSV maakte direct vanaf het begin een uitermate zwakke indruk. Passes kwamen niet aan en aanvallend werd keer op keer de verkeerde keuze gemaakt. Op een paar zachte schotjes van afstand na wist PSV dan ook geen enkel gevaar op doel te stichten.

Het meest exemplarische moment gebeurde tien minuten voor rust toen PSV met twee aanvallers richting doel kon, terwijl RKC nog maar één verdediger achterin had staan. Omdat de pass van Donyell Malen richting Steven Bergwijn opnieuw veel te slap was, kon Drost er nog tussenkomen. Hij deed het weliswaar door de bal met zijn hand te spelen, waardoor PSV een vrije trap kreeg. Er lag voor de ploeg van Mark van Bommel echter veel meer ruimte om tenminste tot een schot op doel te komen.

RKC kon mede door het slappe spel van PSV met regelmaat gevaarlijk naar voren komen. De thuisploeg kreeg ook een paar goede kansen, maar PSV leek toch ongeschonden de rust te halen. Twee minuten voor rust kreeg het echter alsnog de deksel op de neus vanwege het slappe spel. RKC kon aan de rechterkant opkomen en voorzetten. Olivier Boscagli liet zich verrassen en de mee opgekomen verdediger Meulensteen kon de 1-0 binnen tikken.

Na rust kreeg RKC direct weer een enorme kans, maar ging de bal net naast het doel van Jeroen Zoet. Vervolgens werd PSV voor het eerst in het duel echt gevaarlijk. Bergwijn kwam aan de rechterkant op, maar Mohamed Ihattaren schoot de bal net naast. Een paar minuten later kreeg ook Cody Gakpo een goede kans, maar zijn schot kon door doelman Vaessen gestopt worden. PSV probeerde steeds aan te zetten, maar zag constant dat de passes niet aan kwamen.

Na ruim een uur leek Van Bommel het zat te zijn en bracht hij met Konstantinos Mitroglou voor Pablo Rosario een extra aanvaller. Ruim een minuut later was het ook direct raak. Na een uitstekende actie van Ihattaren passte hij vlak voor het doel opzij en die bal werd door verdediger Quasten in het eigen doel gegleden.

Ondanks dat PSV de 1-1 maakte was het RKC dat in de minuten daarna vooral tot aanvallen kwam. Het was echter toch PSV dat een kwartier op tijd de voorsprong pakte. Een hoekschop van Ihattaren werd door Denzel Dumfries naar het midden gekopt. Timo Baumgartl haalde direct uit en zorgde daarmee voor de 1-2.

Van Bommel bracht direct Bruma in het veld. De Portugees werd met een uitstekende pass na een minuut al diep gestuurd. Oog in oog met de doelman was hij niet zelfzuchtig, maar gaf de bal opzij naar Mitroglou. De Griek zorgde daarmee voor zijn eerste treffer in de Eredivisie en de 1-3 voor PSV.

In de resterende minuten kon PSV het duel eenvoudig uitspelen. Het eindigde echter wel met tien man, omdat vlak voor tijd Bergwijn met een spierblessure niet verder kon. Omdat er al drie keer gewisseld was, mocht hij niet meer vervangen worden. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar.