Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV onderzoekt commerciële mogelijkheden in Japan na komst van Ritsu Doan'

4 september 2019 08:11 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

"PSV onderzoekt commerciële mogelijkheden in Japan na komst van Ritsu Doan"; image source: Pro Shots

De komst van Ritsu Doan kan niet alleen sportief, maar ook commercieel aantrekkelijk zijn voor PSV. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft commercieel directeur Frans Janssen van PSV aan dat de mogelijkheden in Japan onderzocht worden. "Het heeft geen enkele zin om zelf als club direct op allerlei manieren te gaan rennen en vliegen", aldus Janssen. "Eerst willen we het land en de gebruiken ter plekke goed leren kennen en van daaruit kunnen we iets neerzetten."

Janssen gaat verder: "We hebben afgelopen week al de nodige gesprekken gevoerd. Om te beginnen met Doan en zijn persoonlijk manager zelf en natuurlijk met FC Groningen. Daarnaast met de voetbalbonden en een aantal van onze partners, die zakendoen in Japan. Belangrijk is om ter plekke eerst als club het respect te winnen."

Commercieel gezien heeft PSV al wat succesjes geboekt in Mexico en zou dat nu ook in Japan kunnen doen. "We kijken naar de mogelijkheid om met mediapartners te gaan werken", zo geeft Janssen aan. "Televisie is het belangrijkst medium, maar het tv-landschap zit heel anders in elkaar dan in Europa. We gaan daar onze eigen weg in vinden, zonder dat we er direct hoge verwachtingen van hebben."

Bij de bekendmaking van de transfer van Doan naar PSV kwam er wel direct ophef, omdat bij de op social media gedeelde afbeelding van de middenvelder een zeer omstreden Japanse vlag te zien was. Volgens woordvoerder Thijs Slegers was er sprake van een 'foutje' door iemand die de voorgeschiedenis van de vlag niet kent. "Niet meer en niet minder, want natuurlijk hebben wij er geen enkel belang bij om mensen te provoceren", zegt Slegers daarover.

De afbeelding werd binnen een half uur al verwijderd, maar dat kon niet voorkomen dat er een wagonlading aan kritiek kwam. PSV had een anime-tekenaar ingehuurd om de transfer aan te kunnen kondigen op ludieke wijze via een tekening in Japanse mangastijl. De achtergrond werd door het mediateam van PSV echter als 'ontzettend lelijk' bestempeld, waardoor deze zelf werd aangepast. De betreffende vlag wordt in Azië geassocieerd met de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog en de gruweldaden die daarbij hoorden.


Tags

doan japan janssen ritsu vlag slegers anime azie enkel europa groningen gruweldaden kritiek landschap manager mangastijl mexico tekenaar televisie thijs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Een heel goed idee! Loempias toevoegen aan het assortiment in het philips stadion lijkt me wel smakelijk.
 
3 weken geleden
Sushi lijkt mij meer geschikt ;-)
 
3 weken geleden
Loempia ? Chinees voorgerecht toch ?
 
3 weken geleden
https://www.youtube.com/watch?v=-8ImpY1NLiI

Sambal bij.

Voor als hij scoort in het Philips stadion.
3 weken geleden
En Griekenland en Duitsland en Mexico? en Frankrijk en Spanje..
 
3 weken geleden
Een heel goed idee! Gyros, curryworst/schnitzel en taco's toevoegen aan het assortiment in het Philips stadion lijkt me wel smakelijk.
3 weken geleden
Goed bezig . Zeker gebruik van maken. We hebben gezien wat het in Mexico teweeg kan brengen.
 
3 weken geleden
Aldus Daniel Reyes, journalist Marca Claro. Ik vind het een sympathieke constatering hoor, maar zie het niet gestoeld op feitelijke data.

Uit eigen ervaring kan ik wel zeggen dat je in veel sportzaken in Mexico ook een PSV shirt kan kopen, maar ik blijf toch het idee hebben dat PSV commercieel gezien veel meer uit de Mexicaanse relatie moet kunnen halen.
 
3 weken geleden
Beetje actueler dan . Het spel van Guti zal hier ook aan meewerken maar dan moet hij wel beter worden. https://www.ed.nl/psv/psv-kleurt-mexicaanse-samenwerking-verder-in~a1e4e876/
 
3 weken geleden (gewijzigd)
Wat denk je wat onze vier Duitsers voor invloed hebben ? We hebben niet voor niets zoveel Duitse supporters in Gladbach , Köln , Aachen en omstreken. Ook Mark is zeer geliefd bij de Bayern fans . Geen zorgen , dat zit wel goed . Als we ook nog kunnen presteren in de EL gaat dat zijn vruchten afwerpen.
 
3 weken geleden
Jawohl ,Sie haben ihre Hausaufgaben gut gemacht Brogi , vielen dank.
 
3 weken geleden
Helaas gaat dat niet meer lukken. We zitten in de Europa League :\(.
 
3 weken geleden
Gelukkig is er nog iemand wakker beste Hawks . Ik bedoelde uiteraard EL en hen mijn inbreng aangepast. Hartelijk dank.
3 weken geleden
Sushi? Japan schijnt toch de zee leeg te vissen?
 
3 weken geleden
En Nederland vist de varkensstallen leeg.
 
3 weken geleden (gewijzigd)
Tip , kijk de uitzending eens terug van de KVW over haringvangst , de Hollandse nieuwe . Kijk en huiver. Por.
3 weken geleden
Mag hopen dat die tekenaar niet de hoofdprijs kreeg vond het zelf het er niet uit zien ...Beetje verdiepen in het land lijkt me ook wel op zijn plaats.Hier onder weten trouwens ook weinig tot niets over Japan alleen maar eten en dan nog het verkeerde...Daar een keer heen gaan het elftal van psv beetje geld pakken en shirts enz verkopen...
 
3 weken geleden
Ja, los van die vlag was het ook al een gedrocht van een tekening... Dat was dus echt niet van een manga tekenaar. Die zou zoiets niet in z’n hoofd halen.
 
3 weken geleden
Commerciele trips zijn natuurlijk mooi om te zien, maar ze moeten buiten de relaties en de euros ook gewoon goede trainingsarbeid en wedstrijden opleveren. Ik herrinner me nog zo´n tripje naar veel te ver weg (weet niet meer waar), waar die combinatie helemaal geen succes was, en daarna ging PSV ineens in spanje en oostenrijk op trainingskampen. Niet zo veel commercieel, maar minder vermoeidheid van reizen, betere tegenstanders en trainingsarbeid. Natuurlijk kleeft er veel aan PSV, maar zou zo´n trip meer opleveren dan bijvoorbeeld het halen van de CL omdat je een betere voorbereiding / winterstop hebt gehad?
3 weken geleden
All you can eat tijdens de wedstrijd? En saumrai-zwaarden meenemen naar ut stadion ?
3 weken geleden
Off topic
PSV en Brazilië
PSV en Mexico
PSV en Japan
PSV en ervaren spelers

Dus 020 zal binnenkort ook wel een Japanner aantrekken.
Sorry, morst het even kwijt.

On topic:
Maar terecht dat ze dit commercieel gaan “uitbuiten”.
 
3 weken geleden (gewijzigd)
Ze hadden al een halve Chinees , Tscheu La Ling. (020)
 
3 weken geleden
Mooie herinneringen. Ling dacht Huub Stevens te dollen . Het vingertje van Stevens ging omhoog en toen wist je voldoende. Ling heeft toen zijn vliegbrevet gehaald. Huubke liet hem elke hoeken van het veld zien , schitterend. Er was toen nog geen VAR gelukkig.
3 weken geleden
Na Zuid-Korea gaan we nu Japan veroveren.
reactie verwijderd

Laatste nieuws