Transparent
Inloggen
Sluiten

Donyell Malen debuteert met treffer in Oranje

6 september 2019 22:38
Foto: Pro Shots

Donyell Malen debuteert met treffer in Oranje; image source: Pro Shots

Donyell Malen heeft op fantastische wijze zijn debuut gemaakt in het Nederlands elftal. De spits van PSV begon tegen Duitsland op de bank, maar wist als invaller te scoren zodat Nederland mede daardoor met 2-4 wist te winnen.

Oranje kwam al snel in het duel op achterstand nadat zowel Daley Blind als Quincy Promes niet goed stond en de Duitsers optimaal konden profiteren van de ruimte die er lag. Doelman Cillessen wist in eerste instantie nog wel redding te brengen, maar in de rebound was het wel raak. Nederland had lange tijd veel moeite om tot gevaar te komen, zodat Ronald Koeman al vroeg in de tweede helft ingreep. Denzel Dumfries, die wel in de basis mocht beginnen, en Marten de Roon gingen van het veld, terwijl Davy Pröpper en Donyel Malen in de ploeg kwamen.

Met een extra aanvaller in de ploeg was het na ruim een minuut al raak toen Frenkie de Jong voor de 1-1 zorgde. Oranje ging na de gelijkmaker echter vol door voor de winst en leek daar al snel de beloning voor te krijgen. Een hoekschop werd nog weggewerkt, maar door Memphis Depay werd de bal opnieuw voorgegeven. Ryan Babel miste de bal, maar verdediger Jonathan Tah werkte de bal in eigen doel.

Nu waren het de Duitsers die moesten komen en ook vrij miraculeuze wijze was het enkele minuten later alweer gelijk. Nico Schuld werd in buitenspelsituatie aangespeld, maar mocht door. Hij werd met een sliding gestopt door Matthijs de Ligt, zodat de aanval voorbij leek. De verdediger was de bal echter kwijt, omdat deze na zijn tackle omhoog was geschoten. Zonder dat de verdediger het merkte, kwam deze echter op zijn hand en direct werd een strafschop gegeven. Toni Kroos wist het buitenkansje te verzilveren.

Ondanks de tik was het Oranje dat weer in de aanval ging. Tien minuten voor tijd was het weer raak toen Georginio Wijnaldum de bal richting Malen wipte en de aanvaller onberispelijk de 2-3 binnen schoot tijdens zijn debuut in het Nederlands elftal. Opnieuw moesten de Duitsers weer komen, maar zij wisten in het restant niet meer gevaarlijk te worden. In blessuretijd sloeg Nederland bovendien nogmaals toe toen Wijnaldum vanuit een uitstekende counter voor de 2-4 wist te zorgen.




Tags

malen oranje nederland wijnaldum babel blind buitenspelsituatie counter depay donyel duitsland dumfries jonathan jong koeman kroos promes rebound roon sliding

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Malen malen malen beste spits sinds jaren!!!!
+5/-1

4 jaar geleden
Gefeliciteerd Malen, nu heb je het gevoel, neem dat mee naar PSV en schiet ze er hier ook in.
+5/-1

4 jaar geleden
Was een knappe goal... mooi hard ingeschoten.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Voorbereidende actie van Wijnaldum vond ik persoonlijk van een nog hoger niveau.
Mooi dat plaatsing nu goed in zicht is,
mag ook wel na het afwezig zijn op twee hoofdtoernoeien.
+3/-0

4 jaar geleden
Lekker Donyell. Altijd mooi tegen de oosterburen.
+3/-0

4 jaar geleden
Een spits in wording en hoe !!!!
+2/-0

4 jaar geleden
Donyell heeft een goede keuze gemaakt door bij te tekenen bij ons. Resultaat is gelijk zichtbaar in Oranje. Perfect kerel !!!
+1/-0

Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Prima invalbeurt zo bij oranje, en inderdaad wat Gini eraan vooraf deed was pure klasse, afronding was dit ook hoor, want menigeen schiet die bal naast of over omdat ze net niet juiste moment raken en de bal niet drukken, deze was los van de grond, dus extra moeilijk, en dat met veel snelheid! Een minpuntje nog voor Koeman: wat doe je in godsnaam nog met deze De Roon op dat oranje middenveld? Terwijl je Propper op de bank hebt? Propper brengt zeker veel mer rust, speelt bal naar iemand met zelfde shirt, pakt geen onnodige kaarten, en heeft zeker zoveel balveroveringen! Gelukkig is de Roon geschorst, Davey, pak je kans nu en raak niet geblesseerd!
+4/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Mooi zeg voor Donyell. Hij hoort gewoon in de basis ipv die linksbuiten promes. Bakt er niks van maar dat doet hij al jaren niet meer. Dat zal koetje ook wel gezien hebben. De PSV ers waren heel belangrijk vanavond , kijk naar de 2-3 GINI,Memphis en Donyell geweldig.
+4/-0

 
Riverside (geschorst)
4 jaar geleden
Ik vond Dumpfries anders niet best..... terecht dat hij gewisseld werd, die heeft het niveau van vorig jaar nog niet te pakken hoor!
+2/-1

4 jaar geleden
Kreeg ook een heerlijke voorzet ,dit mis psv nog.Malen gaan en hebben we al veel plezier van gefeliciteerd jongen en wedstrijd tegen onze vrienden komt er aan zou zo mooi zijn......
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage