Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Bergwijn: 'Ik heb met de trainer gesproken over mijn positie'

16 september 2019 20:50 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

Steven Bergwijn: "Ik heb met de trainer gesproken over mijn positie"; image source: Pro Shots

Steven Bergwijn stond tegen Vitesse weer op zijn vertrouwde positie op de vleugels nadat hij afgelopen wedstrijden steeds als nummer tien startte. In gesprek met Fox Sports gaf hij aan dat hij hierover met Mark van Bommel gesproken had. "Ik stond weer op links, op mijn eigen positie", aldus Bergwijn. "Je gaat gewoon een beetje meedenken. Kijken wat het beste voor jezelf en het beste voor het team is. Als ik vanaf links kom staan er maar één of twee mannetjes voor me. Als ik vanuit het midden kom meestal drie of vier. Ik denk dat ik voorlopig op links blijf staan."

De aanvaller genoot nog steeds na van de overwinning tegen Vitesse en vooral van de vijf treffers van Donyell Malen. "Dat was prachtig. Het is een jongensdroom om vijf keer te scoren. Dat is mooi natuurlijk", zo gaf hij aan.

Aanstaande donderdag wacht het eerste duel in de groepsfase van de Europa League. Volgens Bergwijn is het toernooi pas geslaagd als PSV de Europa League wint. "Ik weet dat als je zulke uitspraken doet hoe mensen dan denken, maar dat interesseert me niet. Ik wil gewoon winnen", zei hij daarover. "Ik denk dat het wel realistisch is als je kijkt naar onze groep, naar de jongens die we hebben. We hebben gewoon een heel talentvolle groep. Ik denk dat als alles op de juiste plaats valt, het een heel mooi seizoen kan gaan worden."

Meer op Fox Sports




Tags

bergwijn vitesse bommel fox jongensdroom malen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
De groep eerst maar eens overleven Steven.
Laten we als PSV niet hoog van de toren blazen, maar vooral de voeten laten spreken.
Tegen sporting Portugal is een goed resultaat direct nodig om eerste van de groep te kunnen worden.
Er zitten verderop in het toernooi nogal wat sterke clubs die we tegen zullen komen.
Daar is dit kattenpis bij. Dus begrijp de uitspraken niet helemaal.
Je mag ervoor gaan, maar om het zo uitgesproken te doen. Hmmm
+1/-7

 
4 jaar geleden
"Ik weet dat als je zulke uitspraken doet hoe mensen dan denken, maar dat interesseert me niet. Ik wil gewoon winnen", zei hij daarover.
I rest my case.
+3/-0

 
Winnaars mentaliteit noemen ze dat. Niks mis mee.
Je gaat ook niet zeggen, nauw, dat Ajax heeft ook een sterke ploeg, dus we gaan dit jaar voor de tweede plek.
+1/-0

4 jaar geleden
Verstandig.. met hem op links en Mo op 10 loopt het nog beter. Wat een luxe zeg deze aanval!
+6/-0

4 jaar geleden
Steven zit in een kleine dip... en heeft tijdens de wedstrijd af en toe momenten dat hij geblesseerd op de grond blijft liggen. Van Bommel wacht dan te lang met wisselen.
+1/-5

4 jaar geleden
Het wordt druk voorin. Hij claimt nu de plek van Bruma. Die zal dan naar rechts moeten. En Ihataren nu achter de spits. Toch wil ik Mitro ook een serie van 3 potjes in de basis zien.
+1/-0

4 jaar geleden
Fijn dat Bergwijn weer vrij op links mag spelen ipv zich maar blijven vastlopen in het midden! Wel jammer voor Gakpo want die deed het daar goed, maar is de eerste vervanger voor als links Bergwijn of rechts Bruma verzaakt. Toch ook de complimenten voor een onopvallende kracht: Hendrix. Staat er gewoon weer en doet zijn taken. Pikte ook iedere keer de afvallende bal op en speelde die direct naar voren waardoor Malen en co konden excelleren. Rosario moet echt voor zijn plekje vrezen als zometeen Thomas en Gutierrez weer terug zijn.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Als de 4 spelers voorin tot heel goed voetbal komen, en ze voldoende aanvoer van Hendrix+Rosario krijgen, kan ik best leven met die twee controleurs voor de verdediging. Als het resultaat maar is dat er voldoende verrassing en creativiteit is.
Vorig jaar begon PSV helemaal vast te lopen, en werd het vervangen van een controleur een noodzaak om nog tot voetbal te komen. Ik denk dat Van Bommel per wedstrijd tussen Hendrix en Guti gaat kiezen. Als Afellay fit wordt en die op die plek komt te staan, dan zal het voetbal wel met een sprong vooruit gaan. Maar die heeft nog geen minuut in PSV-1 gespeeld (officieel).
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage