PSV opent groepsfase met winst tegen Sporting

19 september 2019 20:54

PSV  opent groepsfase met winst tegen Sporting; image source: Pro Shots

PSV is de groepsfase van de Europa League uitstekend begonnen. In eigen huis werd Sporting Lissabon met 3-2 verslagen. Donyell Malen en Timo Baumgartl scoorden, terwijl de Portugezen ook een eigen doelpunt maakten.

PSV begon nog moeizaam aan het duel. Sporting Lissabon was vooral in balbezit, maar wist nauwelijks gevaarlijk te worden. De eerste kans voor PSV volgde pas na 20 minuten, maar dat leverde wel direct een doelpunt op. Via een fantastische bal van Mohamed Ihattaren werd Donyell Malen weggestuurd. De spits kapte vervolgens zijn tegenstander uit, zag zijn schot van richting veranderd worden waardoor de bal binnenkant paal in het doel belandde.

Enkele minuten later was het opnieuw raak en opnieuw was er een hoofdrol voor Ihattaren. Met een uitstekende pass stuurde de jonge middenvelder Bruma weg. De Portugees gaf voor en zag zijn bal via Sporting-verdediger Coates in het doel belanden. PSV was na die twee treffers duidelijk de baas op het veld en leek zonder problemen de rust te halen. Vijf minuten voor rust gaf Jorrit Hendrix echter totaal onnodig een strafschop weg. Aanvoerder Bruno Fernandes benutte dat buitenkansje optimaal.

Het hoogtepunt van de wedstrijd volgde in de 43ste minuut. Via een spandoek en een applaus van het volledige stadion ontving de woensdag overleden Fernando Ricksen een schitterend eerbetoon wat voor tranen zorgde bij Mark van Bommel.

Vrij snel na rust wist PSV de marge weer naar twee te vergroten. Ihattaren leek de bal niet goed te raken toen hij een hoekschop nam, maar omdat Nick Viergever de bal mistte kwam deze voor de voeten van Timo Baumgartl. De Duitser haalde direct uit en schoot daarmee de 3-1 in het net. Voor het publiek in het Philips Stadion leek het wachten op meer Eindhovense treffers, omdat Sporting niets meer in te brengen had.

Het duel kantelde echter toen uitblinker Ihattaren halverwege gewisseld werd. Sporting leek weer vertrouwen te krijgen in een goed resultaat en trok steeds vaker ten aanval. Jeroen Zoet kreeg het ene na het andere schot te verwerken, maar had in de slotfase geen antwoord op een schot van invaller Mendes. PSV kwam in de resterende minuten echter geen moment meer in gevaar, waardoor het duel met een 3-2 zege werd afgesloten.