Transparent
Inloggen
Sluiten

Nick Viergever: 'Dit soort wedstrijden zijn belangrijk voor onze talentvolle groep'

20 september 2019 13:04

In gesprek met Nu Sport geeft Nick Viergever aan dat de status van de Europa League de afgelopen jaren is toegenomen. "Het is gewoon een heel leuk toernooi", aldus Viergever. "Je ziet dat het publiek het serieus neemt en het is leuk om dit soort wedstrijden te spelen. Het is veel beter dan trainen in ieder geval."

Waar PSV vijf jaar geleden nog in een halfvol stadion de wedstrijden moest afwerken, zat het tegen Sporting goed vol. "We speelden tegen een goede tegenstander en het stadion zat helemaal vol", geeft Viergever aan. "Dit soort wedstrijden zijn belangrijk voor onze talentvolle groep. We hebben veel jonge spelers die kunnen leren in deze competitie."

Viergever merkt zelf ook dat er in de Europa League veel veranderd is. "Zes of zeven jaar geleden bij AZ speelden we in de Europa League vaak tegen clubs uit het Oostblok. Het toernooi is sindsdien wel veranderd, nu hebben we wel aansprekende tegenstanders", zegt hij daarover. "Zeker als je wat verder komt, is dit een heel leuk toernooi. Met AZ heb ik een paar keer de kwartfinales gehaald en met Ajax stonden we zelfs in de finale."




Tags

viergever halfvol kwartfinales oostblok sporting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage