Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV boekt de laatste jaren uitstekende resultaten tegen Ajax in eigen huis

20 september 2019 13:53

Voor PSV staat zondag de eerste competitietopper van het seizoen op het programma. In het Philips Stadion is dan Ajax de tegenstander, die op basis van doelsaldo nu bovenaan in de Eredivisie staat. De Amsterdammers begonnen net zoals PSV met een gelijkspel aan de competitie en wonnen daarna vier duels.

Het duel van zondag zal alweer de 64ste keer worden dat beide ploegen in Eindhoven tegenover elkaar staan in de Eredivisie. PSV wist tot nu toe 32x te winnen, speelde 15x gelijk en verloor 16x. De grootste overwinning werd behaald in zowel het seizoen 1975/1976 en in 2008/2009. PSV won toen met 6-2. In september 2013 werd bovendien met 4-0 gewonnen. Afgelopen seizoen was PSV met 3-0 te sterk.

De meest gedenkwaardige wedstrijd tussen beide ploegen vond anderhalf jaar geleden plaats. Ook op 15 april 2018 was PSV met 3-0 veel te sterk voor de Amsterdammers. Gastón Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn zorgden voor de doelpunten, terwijl Ajax in de slotfase twee keer rood kreeg. Dankzij die overwinning werd de 24ste landstitel uit de clubhistorie binnen gehaald.

De selectie van Ajax kent meerdere spelers met een verleden bij PSV. Klaas Jan Huntelaar en Zakaria Labyad doorliepen de jeugdopleiding van PSV. Huntelaar zou uiteindelijk tot 1 competitiewedstrijd in het eerste elftal komen, terwijl Labyad in 67 officiële wedstrijden het shirt van PSV droeg. Siem de Jong speelde in het seizoen 2016/2017 voor PSV, terwijl trainer Erik ten Hag drie seizoenen als assistent-trainer bij PSV werkte onder Fred Rutten. Aan de zijde van PSV speelde Nick Viergever in het eerste elftal van de Amsterdammers, terwijl Pablo Rosario, Steven Bergwijn en Donyell Malen in hun jeugdopleiding hebben gespeeld.




Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn eredivisie huntelaar jong labyad hag landstitel malen pereiro rosario rutten viergever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje